Neler Yeni

Türkiye’nin YouTube’si PlayEyes Proje:1

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

softwaredevelopers

80+ Bronze
Geçen günlerde bir konu açmıştık, Türkiye’yi yazılım ve web alanında şaha kaldıracak projelerimizin olduğunu belirtmiştik. Projelerimiz hakkında daha fazla detay vermek için her projemiz için ayrı bir başlık altında konular açacak ve projelerimizi detayları ile sizlere aktaracağız.
Öncelikli olarak projenin masraflarıma şöyle bir değinelim;

Web Panel

Web panel olarak daha hızlı performanslı ve kararlı bir yönetim için CPanel kullanacağız. (Panel HSpeed Bitene Kadar) (Panel HSpeed Tamamen Yerli Bir Web Panel Projesidir)
CPanel Lisans Ücreti Aylık 40 Dolardır.

İşletim Sistemi

İşletim sistemi tarafında güvenlik ve performans bakımından en iyilerden birisi olan CloudLinux’u tercih edeceğiz.
CloudLinux u tercih etmemizin diğer bir nedeni de kullanacağımız KernelCare ve Imunify360 eklentileri ile e yüksek verim ile çalışmasıdır.

CloudLinux Lisans Ücreti 16.50 Dolardır.

Eklentiler

Imunify360

Etkili ve güçlü bir güvenlik yazılımıdır.

Lisans Ücreti 13 Dolardır.

KernelCare

Kesinti yaşanmadan sunucunun reboot edilmesine gerek kalmadan güncellemelerin uygulanmasını sağlayan uptime oranını arttırıcı kesintileri önleyici yazılımdır.

Lisans Ücreti 3.50 Dolardır.

Sunucu

Şimdi geldik asıl konuya.
Şüphesiz sunucu önemli. Veriler orada saklanacak verilere oradan erişilecek.
İlk zamanlar sunucu kiralanarak kullanılacak.
Sonrasında sistem için sunucu satın alınacak
İlk ay YouTube sunucularına yakın olması nedeniyle sunucu Hetzner veri merkezinden kiralanacak.
Sunucu Özellikleri
64GB DDR4 RAM
Ryzen 5 3600 İşlemci
1TB Nvme SSD
16TB HDD
1Gbps Ağ Erişimi

90 Euro Aylık Ücret
Yukarıda belirtilen tüm masraflar aylık masraflardır.

Şimdi masraflar ve teknik özelliklerden bahsettikten sonra sıra geldi arayüze.

Windows, İOS, Android, Linux uygulamalarımız bulunacak.
YouTuber’ler davet edilecek.
Youtubedeki veriler sunucuya çekilecek.

Kullanılacak Yazılım;

Arayüz Nasıl Olacak Peki?
Youtube in React Home feed
Youtube in React Watch-1
Youtube in React Watch-2

Projemizi Hayata Geçirebilmek İçim Maddi Manevi Desteklerinizi Bekliyoruz.
Saygılar...
@Mertcan Davulcu
@Abdullah Hacıgül
@Mehmet Yılmaz
Sizlerinde fikirlerini bekliyoruz :D
(Yok Yani Herkesin Fikrini)

Son düzenleme:

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
Fikir güzel ama ne kadar etkili olur onda şüpheliyim. Youtuberların kaçı gelir ki, muhtemelen hiç biri. Ayrıca insanların yıllardır elinin altında olan youtube varken, niye bir anda buna geçsinler? Yarın devlet ya da özel bir Türk yazılım şirketi açıklasa dese ki, biz Windows'dan daha iyisini ücretsiz yaptık kimse geçmez. Bip whatsapp'dan çok daha iyi olmasına rağmen whatsapp'dan çok daha az kullanılıyor. Bence ilk projeniz bunun yerine, yine bu tarz ama daha ufak çaplı olmalı. Biliyorum siz de bir anda fırlama beklemiyorsunuzdur ama önce adınızı duyurma mı desem ne desem bilmiyorum ama, kendinizi kanıtlamalısınız piyasaya. Bahsi geçen proje çok güzel, umarım hedeflerinize ulaşırsınız.

softwaredevelopers

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fikir güzel ama ne kadar etkili olur onda şüpheliyim. Youtuberların kaçı gelir ki, muhtemelen hiç biri. Ayrıca insanların yıllardır elinin altında olan youtube varken, niye bir anda buna geçsinler? Yarın devlet ya da özel bir Türk yazılım şirketi açıklasa dese ki, biz Windows'dan daha iyisini ücretsiz yaptık kimse geçmez. Bip whatsapp'dan çok daha iyi olmasına rağmen whatsapp'dan çok daha az kullanılıyor. Bence ilk projeniz bunun yerine, yine bu tarz ama daha ufak çaplı olmalı. Biliyorum siz de bir anda fırlama beklemiyorsunuzdur ama önce adınızı duyurma mı desem ne desem bilmiyorum ama, kendinizi kanıtlamalısınız piyasaya. Bahsi geçen proje çok güzel, umarım hedeflerinize ulaşırsınız.
Teşekkürler. Aslında YouTube’den daha yüksek reklam gelirleri sağlayabilirsek ünlü YT yayıncıları da aramıza katılabilir.
Reklam ve tanıtım önemli, planlarımdan biri de ilk başlarda hiç reklam vermeme.
Ve videoları tek tık ile indirme imkanı.
Daha hızlı bir site
Ve
Daha az veri kullanımı
belki insanları çekebilir.

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
Teşekkürler. Aslında YouTube’den daha yüksek reklam gelirleri sağlayabilirsek ünlü YT yayıncıları da aramıza katılabilir.
Reklam ve tanıtım önemli, planlarımdan biri de ilk başlarda hiç reklam vermeme.
Ve videoları tek tık ile indirme imkanı.
Daha hızlı bir site
Ve
Daha az veri kullanımı
belki insanları çekebilir.
Belki youtube'dan çok daha iyisini yaparsınız ki yapılamaz değil. Nasıl olsa WhatsApp'dan çok daha iyisi yapıldı, ama hiç bir zaman önüne geçemedi çünkü insanların alıştığı şeyler var. Kimse üstteki arama barına yahoo.com vs yazmıyor, google.com yazıyor. Hatta ne gerek var? Arayacağın şeyi yaz google zaten çıkıyor. Benim şahsen iki önerim var, birincisi ilk projenizin bu olmaması. İkincisi nerede çalışıyorsun ekip desteğin vs bilmediğim için, eğer gerçekten başarılı bir beta sunabilirsen bir yazılım şirketinin desteği vs ile mümkün olabilir. Başka türlü pek mümkün değil Türkiye'de yeterince kullanılması.

softwaredevelopers

80+ Bronze
Belki youtube'dan çok daha iyisini yaparsınız ki yapılamaz değil. Nasıl olsa WhatsApp'dan çok daha iyisi yapıldı, ama hiç bir zaman önüne geçemedi çünkü insanların alıştığı şeyler var. Kimse üstteki arama barına yahoo.com vs yazmıyor, google.com yazıyor. Hatta ne gerek var? Arayacağın şeyi yaz google zaten çıkıyor. Benim şahsen iki önerim var, birincisi ilk projenizin bu olmaması. İkincisi nerede çalışıyorsun ekip desteğin vs bilmediğim için, eğer gerçekten başarılı bir beta sunabilirsen bir yazılım şirketinin desteği vs ile mümkün olabilir. Başka türlü pek mümkün değil Türkiye'de yeterince kullanılması.
Anladım. İlk proje olarak daha hafif projeler bulmaya çalışıyoruz ancak bir türlü bulamıyoruz.
Örneğin Birkaç Aklımızdan Geçen Proje;
İnfintyFree Alternatifi Levoo
Bulut Depolama Sistemi Dosya Ambarı
Kendi Database’sine Sahip Arama Motoru SearchEye
Müzik Dinleme Platformu Voiceprised
Vs vs.
Sizin bir proje öneriniz var mıdır?

Toroslu

80+ Bronze
Her şey düşünülmüş, güvenlik önlemleri alınmış en uygun sistemlerden seçilmiş. Performans yeterli, yüksek trafiğe katlanabilen bir sunucu belirlenmiş, güzel. R5 3600 kurtarsa da ilerleyen dönemlerde EPYC serisine geçilmesi gerekebilir.

Yerli panel olayı güzel düşünülmüş, masraflardan kısılarak artan para daha iyi hizmete yatırılabilir. Güzel ve stabil bir panel tasarlamışsınızdır umarım başarılı olur.

Arayüz fazla YouTube gibi duruyor. Onun elementlerine takılmak yerine daha özgün bir tasarım beklerdim ancak kötü değil, gayet yeterli ve sade olmuş ancak gerçekten çok benziyor. Sanki bize ait bir servis değil de YouTube'u klonlamaya çalışan bir servis gibi durması rahatsız edici. YouTube içeriğini çekmek güzel olmuş ancak tüm YouTube'u da klonlamayın tabii, içerik üretimi konusunda da biraz teşvikkar şeyler hoş olur. Dahili studio vb hoş şeyler olur. Ek olarak akıcı ve iyi bir player olması da önemli.

Google kullananlar zaten klasik son kullanıcı, sanal insanlardan hiçkimse Google kullanmaz kullanırsa da gizlenmesini bilir.

softwaredevelopers

80+ Bronze
HEr şey düşünülmüş, güvenlik önlemleri alınmış en uygun sistemlerden seçilmiş. Performans yeterli, yüksek trafiğe katlanabilen bir sunucu belirlenmiş, güzel. R5 3600 kurtarsa da ilerleyen dönemlerde EPYC serisine geçilmesi gerekebilir.

Yerli panel olayı güzel düşünülmüş, masraflardan kısılarak artan para daha iyi hizmete yatırılabilir. Güzel ve stabil bir panel tasarlamışsınızdır umarım başarılı olur.

Arayüz fazla YouTube gibi duruyor. Onun elementlerine takılmak yerine daha özgün bir tasarım beklerdim ancak kötü değil, gayet yeterli ve sade olmuş ancak gerçekten çok benziyor. Sanki bize ait bir servis değil de YouTube'u klonlamaya çalışan bir servis gibi durması rahatsız edici. Youtube içeriğini çekmek güzel olmuş ancak tüm YouTube'u da klonlamayın tabii, içerik üretimi konusunda da biraz teşvikkar şeyler hoş olur. Dahili studio vb hoş şeyler olur. Ek olarak akıcı ve iyi bir player olması da önemli.

Google kullananlar zaten klasik son kullanıcı, sanal insanlardan hiçkimse Google kullanmaz kullanırsa da gizlenmesini bilir.
Yorumunuz için teşekkürler.
Arayüz tasarımında düzenlemeye gidilecek
Video Studio tarafında
Şöyle bir şeyler düşünüyoruz.

Toroslu

80+ Bronze
Yorumunuz için teşekkürler.
Arayüz tasarımında düzenlemeye gidilecek
Video Studio tarafında
Şöyle bir şeyler düşünüyoruz.
Çoğu kişi zaten kendisi bir yazılım kullancaktır daha sonra farkettikleri şeyleri düzeltmek, küçük eklemeler veya değişiklikler için imkan sağlasa bile fazlasıyla yeterli olacaktır (y)

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
Anladım. İlk proje olarak daha hafif projeler bulmaya çalışıyoruz ancak bir türlü bulamıyoruz.
Örneğin Birkaç Aklımızdan Geçen Proje;
İnfintyFree Alternatifi Levoo
Bulut Depolama Sistemi Dosya Ambarı
Kendi Database’sine Sahip Arama Motoru SearchEye
Müzik Dinleme Platformu Voiceprised
Vs vs.
Sizin bir proje öneriniz var mıdır?
Hep yapılmışı, Türk versiyona uyarlamaya çalışıyorsunuz biraz. Yapılmamış bir şeyi yapmak daha iyi olur bence. Ya da yerli müzik platformu. Ama o da var fizy falan. İnsanlar zaten bunları kullanıyor mutlu. Daha farklı şeyler olmalı diye düşünüyorum. Mesela sizin için çok basit bir proje olabilir şu diyeceğim, belki umrunuzda da olmayabilir. Ben de ileride yazılım düşünüyorum şimdi de Java çalışıyorum. Malum depremler, felaketler, yangınlar vs. Bunlarla ilgili bir bildirim uygulaması düşünmüştüm. Türk haber sitelerinde haber okumak mümkün değil ......................../galeri. Yani insanların işini daha çok kolaylaştırması gerekiyor yapacağınız şeyin diye düşünüyorum. Sizin hedefleriniz çok büyük bu benim naçizane önerim :)

Toroslu

80+ Bronze
Hep yapılmışı, Türk versiyona uyarlamaya çalışıyorsunuz biraz. Yapılmamış bir şeyi yapmak daha iyi olur bence. Ya da yerli müzik platformu. Ama o da var fizy falan. İnsanlar zaten bunları kullanıyor mutlu. Daha farklı şeyler olmalı diye düşünüyorum. Mesela sizin için çok basit bir proje olabilir şu diyeceğim, belki umrunuzda da olmayabilir. Ben de ileride yazılım düşünüyorum şimdi de Java çalışıyorum. Malum depremler, felaketler, yangınlar vs. Bunlarla ilgili bir bildirim uygulaması düşünmüştüm. Türk haber sitelerinde haber okumak mümkün değil ......................../galeri. Yani insanların işini daha çok kolaylaştırması gerekiyor yapacağınız şeyin diye düşünüyorum. Sizin hedefleriniz çok büyük bu benim naçizane önerim :)
Büyük hedefler iyidir, yapamacağınız işlere kalkışmak sizi o işi yapabilecek şekilde yetiştirir.
Ben de dünyanın en gelişmiş .NET veritabanı sistemini yazacağım demiştim, yazdım ve yazıyorum :)

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
Büyük hedefler iyidir, yapamacağınız işlere kalkışmak sizi o işi yapabilecek şekilde yetiştirir.
Ben de dünyanın en gelişmiş .NET veritabanı sistemini yazacağım demiştim, yazdım ve yazıyorum :)
Kötü demedim ki, yetiştiriyor ama sonucunda bir şey elde edemiyorsun. Kendini yetiştirmiş olman amacına ulaştığın anlamına gelmiyor. Ayrıca şu an gelir durumu nedir arkadaşın bilmiyorum ama basit bir uygulamayla kendine gelir kaynağı sağladıktan sonra da böyle bir işe girebilir, belki vardır.

Toroslu

80+ Bronze
Kötü demedim ki, yetiştiriyor ama sonucunda bir şey elde edemiyorsun. Kendini yetiştirmiş olman amacına ulaştığın anlamına gelmiyor. Ayrıca şu an gelir durumu nedir arkadaşın bilmiyorum ama basit bir uygulamayla kendine gelir kaynağı sağladıktan sonra da böyle bir işe girebilir, belki vardır.
Elde edemiyorsun diye bir şey yok. Yaparsan elde edersin de, senin yaptığın ürüne diğer üründen daha iyi olmasına rağmen geçmiyorlarsa sorun alışmış olmalarından kaynaklanmaz, senin ürününde bir eksik veya kusur olmasından kaynaklanır. Kimse daha iyisini görüp te elinde olanda kalmaz.

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
Elde edemiyorsun diye bir şey yok. Yaparsan elde edersin de, senin yaptığın ürüne diğer üründen daha iyi olmasına rağmen geçmiyorlarsa sorun alışmış olmalarından kaynaklanmaz, senin ürününde bir eksik veya kusur olmasından kaynaklanır. Kimse daha iyisini görüp te elinde olanda kalmaz.
Ben hala youtube'dan daha iyi bir platform yapılsa bile rağbet göreceğini düşünmüyorum. En azından ilk aşamada.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom