Neler Yeni

Öneri Turktelekom gereğinden yavaş internet

YavuzZxS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yavuz Selim Yurtbay
normalde 16 mbps internet paketi almıştım ancak hız testi yaptığımda sonuçlar şu şekilde

s.png

normal olmadığını düşünüp acaba altyapımda mı bir sorun var diye düşünüp altyapıyı sorguladım altyapı gayette karşılıyor nedeni Türktelekomdan mı kaynaklanıyor yoksa benim yapabileceğim bir şey var mı?

sahip olduğum modem yaklaşık 2 3 yıllık:

Zyxel 3312-B10B​

modem.png

ayrıca modemde dsl ışığı turuncu yanıyor arayıp sorduğumda sıkıntı olmaz dediler ancak belirteyim dedim.

Emre Zengin

Moderatör
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
normalde 16 mbps internet paketi almıştım ancak hız testi yaptığımda sonuçlar şu şekilde

Alıntıyı görüntüle

normal olmadığını düşünüp acaba altyapımda mı bir sorun var diye düşünüp altyapıyı sorguladım altyapı gayette karşılıyor nedeni Türktelekomdan mı kaynaklanıyor yoksa benim yapabileceğim bir şey var mı?

sahip olduğum modem yaklaşık 2 3 yıllık:

Zyxel 3312-B10B​

Alıntıyı görüntüle
ayrıca modemde dsl ışığı turuncu yanıyor arayıp sorduğumda sıkıntı olmaz dediler ancak belirteyim dedim.
Turuncu yanması VDSL internet kullandığın anlamına geliyor hocam. Testleri kablolu mu yaptın?

YavuzZxS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yavuz Selim Yurtbay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Turuncu yanması VDSL internet kullandığın anlamına geliyor hocam. Testleri kablolu mu yaptın?
bu veriler kablosuz. Daha öncesinde kablolu da yaptım pek bir fark olmadı download 8.5, upload 2.4 falan çıkmıştı. Zaten testlerde farklılık olabiliyor genelde ping 10 çıkıyor, jıtter 3

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,535
İsim
uwu
bu veriler kablosuz. Daha öncesinde kablolu da yaptım pek bir fark olmadı download 8.5, upload 2.4 falan çıkmıştı. Zaten testlerde farklılık olabiliyor genelde ping 10 çıkıyor, jıtter 3
Bnde de aynı mesela vali oynarken TV de film açıldığından ping ucuyo

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
İnternet tarayıcının arama kısmına 192.168.1.1 yazıp girip xDSL sayfasının resmini atar mısın?

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Biz aradık sizinki gibi aynı soruna sahiptik. Hızu yükseltmişlerdi.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin

Bünyamina

80+ Platinum
SNR değerlerinde bir sorun göremedim. Modeme 19 Mbps hız geliyor. İstersen paketini 35 Mbps yaptırtabilirsin. @Mehmet Yılmaz bu konularda çok daha bilgili hocam.
bir şey soracağım xdsl sayfasındaki attainable net data rate maximum alabileceğin net hızını mı gösteriyor

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin

YavuzZxS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yavuz Selim Yurtbay
SNR değerlerinde bir sorun göremedim. Modeme 19 Mbps hız geliyor. İstersen paketini 35 Mbps yaptırtabilirsin. @Mehmet Yılmaz bu konularda çok daha bilgili hocam.
benim bu konularda çok bilgim yok kusura bakmayın hocam ancak testi yaptığımızda çıkan download ve upload verileri mbps ile alakalı değil mi?
çünkü ben internetten baktığımda 16 mbps yaklaşık 2 mb/s indirme yaptığı yazıyordu benim internetim 1 mb/s bile zor görüyor

Bünyamina

80+ Platinum

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,412
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Mesafe çok uzak galiba bu zayıflama değeri 1KM falan yapar neredeyse. Bu mesafede Vdsl nasıl vermişler?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,819
Üyeler
164,916
Son üye
[XRipper]
Top Bottom