Neler Yeni

Ücretli üniversiteler ortalama ne kadar ücret alıyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Samet Temel
Konu hakkında tahmin yapamıyorum. Ne kadar tutar. Ne kadar sıklıkla bu para verilmeli filan. Bölgeye ve üniversiteye göre ne kadar değişir? En fazla ne kadar,en az ne kadar para gerekir? Ben dil okuyacağım. İstanbulda yaşıyorum. Üniversiteyi kendi şehrimde tutturmam zor. Şehir dışında okumanın maliyetini ödemek yerine kendi şehrimde ücretli okuyup ailemin yanında durmak ne kadar karlı olur?

xTURANN

80+ Silver
İstanbul gibi bir yerde, özel üni ve dil bölümü mesela yıllık 100k ise, 10k civarı da yıl boyunca ulaşıma harcayabilirsin.
Farklı şehirde bir üniversite yazarsan ( mesela istanbula yakın tekirdağ gibi şehirler ) ve dil bölümü varsa, tutturabilirsen 1 yılda harcayacağın max 25k falan olur tabii yurtta kalırsan. Kalmazsan 6 - 7 civarlarına ev bulabilirsin gibi, onu da 12 ay ile çarp.
6.500x12 = 78.000. Yani ev tutarsan yıllık ortalama 85 - 90k, tutmaz yurtta kalırsan 25k o da en abartı şekilde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekleme : Kariyer.net sitesine göre, 23 - 24 dönemi özel üniversite fiyatlarında Dil Bölümü sanırım bir tek koç üniversitesinde var, o da 520.000 TL demiş. Yani istanbulda tutturup, devlet üniversitelerine gidersen çok daha iyi olacak. Yoksa istanbulda kalıp özele gidiyim diye ısrar edersen, 500k'yı gözden çıkarman lazım.
Kaynak

Top Bottom