Tamamen türkçe bölümse mümkün olacağını sanmam. %30 inglizcelerde falan okunur genelde.Arkadaşlar merak ettim.Diyelim ben türkçe bölümü tercih yaptım ama hazırlık okumak istiyorum.Hazırlık okumak istediğimden dolayı 1 yıl hazırlık okuyabilir miyim?
Bildiğim kadarıyla hazırlığı geçebilecek puan alıp yine de okuyacağım diyen okuyor ama %100 türkçe bölümle İngilizce hazırlık okumaya izin veren üniversite var mı ki?İsteğe bağlı hazırlık diye bir olay var. Üniversitene bağlı.
Varmış hocam araştırdım şimdi daha da sonuç buldum.Hazırlık bölümü olan üniversitelerde isteğe bağlı hazırlık okunabiliyormuş.Ama her bölüm için değil yine üniversitenin belirlediği bölümü kazandıysan başvurup dil belirleleme sınavı oluyormuş.Zorunlu hazırlıktan bir farkı yokmuş.Tamamen türkçe bölümse mümkün olacağını sanmam. %30 inglizcelerde falan okunur genelde.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bildiğim kadarıyla hazırlığı geçebilecek puan alıp yine de okuyacağım diyen okuyor ama %100 türkçe bölümle İngilizce hazırlık okumaya izin veren üniversite var mı ki?
%30 ingilizceler zaten zorunlu hazırlık içinde diye biliyorum.Tamamen türkçe bölümse mümkün olacağını sanmam. %30 inglizcelerde falan okunur genelde.
Bildiğim kadarıyla hazırlığı geçebilecek puan alıp yine de okuyacağım diyen okuyor ama %100 türkçe bölümle İngilizce hazırlık okumaya izin veren üniversite var mı ki?
Türkçe öğretmenliği okunabiliyor. Üniversiteye göre Türkçe de okunabilir.Tamamen türkçe bölümse mümkün olacağını sanmam. %30 inglizcelerde falan okunur genelde.