Üniversite ilk günü napılır?

180hz peek

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
110
Çok merak içerisindeyim şuan tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Çok merak içerisindeyim şuan tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
Kendi siyaset , din görüşlerini ve o tür hassas konuları kendine sakla. Sonra sıkıntı çıkabilir. Kimseyle aşırı samimi olma daha dünkü kişiler yavaş yavaş olursunuz. Eli yüzü düzgün düşünceli insanlar bulmaya bak. Kötü alışkanlıkları olmasın. Kimseyle çok polimiğe girme. Yukarıdaki hocamında dediği gibi lise 5 gibi. Sosyal medyadaki kadar cafcaflı ve sıradışı değil. Ben gitmedim ama bunlar olması gerekenler. Sonra başın ağrıyabilir bu konulardan.

Girdiğin üniversiteye göre değişir. 2 üniversite okudum ikisinde de ortamlar çok farklıydı. Dışarıda anlatılmayacak şeyleri (siyasi görüşün, cinsel tercihlerin, dini görüşün) anlatmazsın, konuşmazsın olur biter. İlk günden fazla bir şey bekleme zaten. Neticede herkes senin gibi olacak orada, 2-3 kişi istisna olabilir belki.

İlk haftalar millet birbirlerine kanka demeye başlar 2-3 hafta sonra kankalıklar boş muhabbet biter herkes kendi grubunu oluşturur grupça takılmaya başlar grup dışındaki kişilerle konuşma kesilir tecrübeyle sabit.

Kimseye güvenmeyeceğin samimiyetsiz ortamlar oluşur. Kendi deneyimime göre çok fazla cringe ve 31 e gülen tipler doluydu. Kendini yabancı hissedersin ama normaldir.

Geri