MOON_MVR
80+ Bronze
Dostlarım selam son bir iki haftadır evimde otururken veya geceleri uyurken birisinin kapımı açmaya çalıştığını zorladığını ve camlarıma tıklattığını fark ettim. bundan bir önceki gün ise normalde kapımı hem üstten hem de alttan 3 er kez kitlerim. fakat o günün sabahı uyandığımda kapım yine kapalıydı fakat kilitler açıktı normal kulbu çekince açıldı kapı. O günden beri düşünüp durdum acaba kitlemedim mi diye fakat bu imkansız çünkü geceleri zor uykuya dalan birisiyim ve yeri geliyor kendimi güvende hissetmek için evimin tüm kapılarını kilitliyorum. Bu alışkanlık küçüklükten gelme bir şey küçükken çok fazla uyurgezer olduğum için 12 13 yaşlarımda bundan seneler önce vesare çok fazla kez evden çıkıp kaybolmuşluğum var. Yaklaşık 4 yıldır tek yaşıyan bir insanım evimin olduğu konum da gerçekten güzel ve standart gelirli aile mahallelerinden birisi. Mahalleli beni çok sever ben onları severim. doğma büyüme hep o mahallede yaşadım ve şu zamana kadar bırak bizim mahalleyi o semtte hırsızlık ile ilgili konu dönmemiştir. Bizim ordaki bölgeye suriyelisi afganı falan bile girmez, her gece bekçiler ve polisler vardiya atar. Genelde yaz vakti çocuklar akşama kadar dışarda olduğu için ekstra bi güvenlik vardı kısaca. Fakat geçenlerde dediğim gibi birisinin gerçekten evime girmeye çalıştığını. Camlarımı kapımı zorladığını dışardan bana bağırdığını ve anlamadığım bir dilde konuştuğunu fark ettim. Ya arapça yada farsça bir dile sahip. Bununla ilgili polise başvurdum güvenlik kamerası sistemi alın dediler. İçeri girmeye çalışıyor girse ne yapıcam dedim kendinizi savunucak şeyler alın diye eklediler. Evime biber gazı caydırıcı olması için kuru sıkı tabanca ve baseball sopası vesaire aldım. Camlarıma kilit taktım fakat yine de güvenlik kamerası istiyorum. 4 adet olsa işimi haylü hayli çözeceğinden eminim. Telefonumdan uygulaması ile canlı izleyebileceğim. Gece görüş moduna gerek yok sokak zaten aydınlık çok fazla ama olursa yine de güzel özellik olur. Bütçemi çok aşmayacak uygun bir ürün bulabilir misiniz.