Neler Yeni

V5 Sistem Tavsiyesi

joker1997

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mehmet karaca
Merhaba arkadaşlar,
Ben bu yaz başlarında bilgisayar almak istiyorum ve alacağım bilgisayarı Donanım Arşiv F/P sistemini almak istiyorum.
Bu sistemi almamım sebeplerinden biri Türkiye genelindeki fiyatına göre en iyi performansı vermesi ve ben birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum Abdullah Abi'ye.
Rica edersem sonuna kadar dikkatlice okursanız ve bunun gerekli yerlere ulaşmasında yardımcı olursanız sevinirim.
Abdullah Abi 2 saat dikkat ederek yazdım ve ilk paylaşımım olacak bu benim bu önerilerimi dikkate alırsan çok mutlu olurum.
En alta almak istediğim sistemin özelliklerini yazdım sizden ricam toplayacağınız V5 sisteminde bu parçalar bulunursa ve fiyat aşması olmazsa çok mutlu edersiniz beni.

1. Sistemin işlemcisinden başlayalım bence bu zamanda 5000 TL bandında sistemlerde en iyi işlemci R5 3600 bu işlemci fazlasıyla yeterli oluyor yeni çıkan oyunlarda artık ekran kartı ağırlıklı olduğundan yeterli bir işlemci.

2. Sıra sistemin ekran kartına araştırmalarıma göre RTX 2080 den sonra alınabilecek en iyi ekran kartı RX5700 XT diğer RTX modellerinden fiyatına göre en iyi performansı veren ekran kartı benim önerim bu ekran kartı.Özellikle diyorumki 2060 saçma bir ekran kartı onun yerine yakın fiyatlı ve çok daha fazla performanslı ekran kartı olan 5700XT alınmalı ekran kartına 8000 TL civarı bir bütçe ayırılamaz sonuçta böyle bir sistem için bu ekran kartı olması sistemde zorunlu desem yeridir buna dikkat edilmeli.

3. Sistemin ana parçası olan Anakart seçiminde ise tercihim ASUS ROG B450 serisi Anakart, bundaki tercihim fiyatı pahalı olmasına nazaran soğutması ile bilinen bir seriden ve her sistem için yeterli olacağını düşünüyorum.

4. Ram seçimine gelecek olursak 2x8gb 3000 ve üzeri bir hızda Dual RAM yeterli olacağını düşünüyorum.

5. Geldik bilgisayarın iskeletini oluşturan parçası olan KASA ya kasa seçiminde THERMALTAKE V200 veya CORSAİT SPEC DELTA yeterli olacağını düşünüyorum özelleştirme yapanlar sonradan kasayı değiştirebilir.

6. Çoğu sistemde özelleştiremediğimiz ve dert yandığım bir parça olan PSU çoğu sistemde PSU KASA aynı marka oluyor ve bu beni üzüyor her kasa markasının psu ları iyi olmuyor ve ben PSU seçiminde F/P markası olan FSP HYDRO serisi PSU öneriyorum.

7. Sistemin isteğe bağlı koyulması gereken ama öyle olmayan parçası olan depolama birimlerine geldi sıra, ben depolama konusunda 128GB M2 SSD yeterli olacağını düşünüyorum ve sistemden çıkartılması gibi bi seçenekte olmalı sonuçta isteğe bağlı eklenebilen bir parça.

8. İsteğe bağlı olarak eklemek istediğim monitör konusuna geldik monitör konusunda 144hz bir monitörün bu sisteme fazlasıyla yeteceğini düşünüyorum daha yüksek tazeleme hızı size bir yararı olmaz önemli olan daha akıcı ve yüksek grafiklerde oynamak 500fps size bir performans artışı sağlamaz yada daha gerçekci bir oyun deneyimi sağlamaz bu yüzde 144hz bir monitör yeterli önerim ise James Donkey 144hz monitörü yeterlidir.

NOT: Benim kullanmak istediğim sisteme gelecek olursak İşlemci: R5 3600X Ekran Kartı: ASUS ROG STRİX 5700XT Anakart: ASUS ROG STRİX B450M
Ram: GSKİL TRİDENT Z NEO 2x8 3600MHZ ADATA 2x8 3000MHZ Kasa: GAMEPOWER WARCRY Psu: FSP HYDRO HD700 80+ Depolama: 128GB M2 SSD

HafızRakun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Ahmet Zeyrek
bana pek fiyat performans gibi gelmedi
bir de 5k ya hem 3600 hem rx5700xt nasıl olacak anlamadım

alperenn01

80+ Silver
Dahası