Senin BIOS sürümün aşırı eski hocam. O yüzden sorun yaşıyorsun büyük ihtimalle. Aynı anakart bende de var.
Bence Secure Boot kaynaklı sorun yaşıyorsun. Sistemin CSM modunda onu sol taraftan Settings menüsüne tıkla. Gelen ekranda Advanced sekmesine tıkla. Orada Windows OS Configuration göreceksin onu UEFI yap. Ondan sonra BIOS'tan kaydedip çık. Sonra tekrardan BIOS'tan bu Windows OS Configuration sayfasına gel. Secure Boot'a tıklayıp onu Enabled yapıp kaydedip çık.Merhabalar bugün bilgisayarıma Win11 formatı attım anakartım da TPM 2.0 ı etkinleştirdim ve tekrar aynı hatayı almaya devam ediyorum yardımcı olur musunuz.
Anakartım : Ryzen 3 4300ge
Alıntıyı görüntüle
bu seferde bu hatayı almaya başladımBence Secure Boot kaynaklı sorun yaşıyorsun. Sistemin CSM modunda onu sol taraftan Settings menüsüne tıkla. Gelen ekranda Advanced sekmesine tıkla. Orada Windows OS Configuration göreceksin onu UEFI yap. Ondan sonra BIOS'tan kaydedip çık. Sonra tekrardan BIOS'tan bu Windows OS Configuration sayfasına gel. Secure Boot'a tıklayıp onu Enabled yapıp kaydedip çık.
Dediğim şekilde yaptın dimi hocam? UEFI'ye aldıktan sonra BIOS'tan kaydedip çıkıp tekrardan BIOS'a girip bu ayarı aktif ediyorsun dimi?
Yaptım ama hala aynı hatayı alıyorum.Dediğim şekilde yaptın dimi hocam? UEFI'ye aldıktan sonra BIOS'tan kaydedip çıkıp tekrardan BIOS'a girip bu ayarı aktif ediyorsun dimi?
Şuan bir sorun görünmüyor aslında. Windows arama kısmına msinfo32 yazıp fotoğraf atabilir misin?
Şuan bir sorun görünmüyor aslında. Windows arama kısmına msinfo32 yazıp fotoğraf atabilir misin?
Senin BIOS sürümün aşırı eski hocam. O yüzden sorun yaşıyorsun büyük ihtimalle. Aynı anakart bende de var.
tamamdır çok teşekkür ederim bi deniyeyim ben iyi geceler.Senin BIOS sürümün aşırı eski hocam. O yüzden sorun yaşıyorsun büyük ihtimalle. Aynı anakart bende de var.
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://tr.msi.com/Motherboard/B450M-A-PRO-MAX/support buradan 7C52v3G BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7C52AMS.3G0 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7C52AMS.3G0 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Böyle video çekmiştim yardımcı olacaktır:
Güncelledim oldu sonunda hocam çok teşekkür ederimSenin BIOS sürümün aşırı eski hocam. O yüzden sorun yaşıyorsun büyük ihtimalle. Aynı anakart bende de var.
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://tr.msi.com/Motherboard/B450M-A-PRO-MAX/support buradan 7C52v3G BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7C52AMS.3G0 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7C52AMS.3G0 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Böyle video çekmiştim yardımcı olacaktır: