Neler Yeni

Yardım Vdsl 50mbps ile Fiber 50mbps Arasındaki Fark?

Edepubgm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Abdulkadir Güneş
Beyler ben Vodadone'dan 16mbps adsl internet kullanıyordum, son günlerde sıkıntı yaşadığım için 50mbps vdsl geçiş yaptım. Sonradan fiberden farklı olduğunu öğrendim fibere geçsem bişey farkeder mi? Birde vdsl den ortalama kaç mb upload alabilirim?

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Beyler ben Vodadone'dan 16mbps adsl interner kullanıyordum, son günlerde sıkıntı yaşadığım için 50mbps vdsl geçiş yaptım. Sonradan fiberden farklı olduğunu öğrendim fibere geçsem bişey farkeder mi? Birde vdsl den ortalam kaç mb upload alabilirim?
Vdsl 50Mbps'e kadar
Fiber 50Mbps Fiber varsa vdsl geçmek mantıklı değil fakat fiber yoksa tercih edilebilir.
Uploadlar paketlere göre değişiklik gösterir.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,922
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Beyler ben Vodadone'dan 16mbps adsl interner kullanıyordum, son günlerde sıkıntı yaşadığım için 50mbps vdsl geçiş yaptım. Sonradan fiberden farklı olduğunu öğrendim fibere geçsem bişey farkeder mi? Birde vdsl den ortalam kaç mb upload alabilirim?
fiber için fiber altyapının olması lazım.
fiberde daha düşük, sabit ping ile işler olur.
Hat zayıflaması vb. olmaz.

Edepubgm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Abdulkadir Güneş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
fiber için fiber altyapının olması lazım.
fiberde daha düşük, sabit ping ile işler olur.
Hat zayıflaması vb. olmaz.
Yani şöyle diyebiliriz arasındaki tek fark fiber sabit değerler verir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Vdsl 50Mbps'e kadar
Fiber 50Mbps Fiber varsa vdsl geçmek mantıklı değil fakat fiber yoksa tercih edilebilir.
Uploadlar paketlere göre değişiklik gösterir

Vdsl 50Mbps'e kadar
Uploadlar paketlere göre değişiklik gösterir
Bro alacağım değerler ortalama olarak aynı olsun yeterli bana zaten 1 sene tahattütüm kaldı Vodafone ile tahattüt bitsin millenicom veya Türkneti düşünüyorum

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Yani şöyle diyebiliriz arasındaki tek fark fiber sabit değerler verir
Evet tek kelimeyle "stabil" internettin vdsl de sorun yaşamıyorsanız taahhüt bitene kadar kullanıp bitince geçebilirsiniz.Vdsl'e göre fiber fiyatları daha ucuz olması lazım.

Edepubgm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Abdulkadir Güneş
Evet tek kelimeyle "stabil" internettin vdsl de sorun yaşamıyorsanız taahhüt bitene kadar kullanıp bitince geçebilirsiniz.Vdsl'e göre fiber fiyatları daha ucuz olması lazım.
Tam bi fikrim yok ama 99tl veriyom aylık

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Tam bi fikrim yok ama 99tl veriyom aylık
50mbpsi 99tlye iyi almışsın valla,Türknet ve millenicom'a geçerken dikkat et fiber yerine vdsl altyapısından vermesinler fiber varken kullanmamak gereksiz olur.

Edepubgm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Abdulkadir Güneş
50mbpsi 99tlye iyi almışsın valla,Türknet ve millenicom'a geçerken dikkat et fiber yerine vdsl altyapısından vermesinler fiber varken kullanmamak gereksiz olur.
Valla vodafone fiber diye girdik vdsli tırtıkladı 😂😂 99tl 7tl de modem onu bi yarın arar sorarım biz fiber olarak geçiş istedik vdsl olarak geçiş yaptınız deri

Bide ne alırım ortalama upload

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Valla vodafone fiber diye girdik vdsli tırtıkladı 😂😂 99tl 7tl de modem onu bi yarın arar sorarım biz fiber olarak geçiş istedik vdsl olarak geçiş yaptınız deri

Bide ne alırım ortalama upload
Fiber diye vdsl kitledilerse hakkınızı isteyin,gerekirse taahhüt konusunu çözmeye çalışın.
Upload hızları paketlere göre değişiyor şunu alırsın diyemeyiz.Normal bir vdsl paketlerinde 50mbps'e 4dü sanırım 4upload alırsın 2x TTnet geçerli olursa 8 alırsın.

Edepubgm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Abdulkadir Güneş
Bro şöyle duydum fiber yerine vdsl2 veriyorlarmış vdsl2 ne

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Bro şöyle duydum fiber yerine vdsl2 veriyorlarmış vdsl2 ne
Vdsl2 dediğin şey adsl hattın gelişmiş versiyonu gibi düşün santrale yakın bölgelere 100mbps'e kadar hız tanımlayan hat.
Fiber yerine vdsl2 veriyorlarmış derken onu anlamadım.

Edepubgm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Abdulkadir Güneş
Vdsl2 dediğin şey adsl hattın gelişmiş versiyonu gibi düşün santrale yakın bölgelere 100mbps'e kadar hız tanımlayan hat.
Fiber yerine vdsl2 veriyorlarmış derken onu anlamadım.
Binaya yada mahalleye kadar fiber kablo ile ordan eve bakır ile çekiliyormuş int de öyle yazıyor ama anlamadığım şu la mahalleye yada binaya kadar getiriyonda eve niye fiberle getirmiyon

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Binaya yada mahalleye kadar fiber kablo ile ordan eve bakır ile çekiliyormuş int de öyle yazıyor ama anlamadığım şu la mahalleye yada binaya kadar getiriyonda eve niye fiberle getirmiyon
Bakır kablo dediğiniz telefon hattıdır ve çoğu evde olan bir hattır fiber getirmemesi evine kadar evinin tesisatıyla uğraşmıyor sadece siz yoksunuz başka daireler başka binalar başka sokaklar var her sokağa böyle yapmak yerine sokağa getiriyorlar.Aşırı farkı yok vdsl kullananlar fiber kadar olmasa bile adsl kullananlara göre çok iyi performans alıyorlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,404
Üyeler
168,780
Son üye
FurkanaTp_
Top Bottom