Neler Yeni

Veli dilekçesi rapor yerine geçer mi

Zechion

80+ Silver
Öncelikle konuyu doğru mu seçtim bilmiyorum.
Bu sabah hastalığım sebebiyle ailemin izniyle okula gitmedim ve yok yazılacağım için rapor almak istedim. Annem ve babam çalışıyor, benimle birlikte sağlık ocağına gelemediler ve velim olmadığı için rapor yazılmadı. Fakat doktor reçeteyi göster veya ailen dilekçe yazsın sen onu götür okul kabul etmek zorunda dedi. Bunlar geçerli olur mu ?
Reçetede doktorun kaşesi yok. Veli dilekçesini de ben götüreceğim ailem iş sebebiyle gelemez.

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,687
İsim
Fatih
Bu sabah hastalığım sebebiyle ailemin izniyle okula gitmedim ve yok yazılacağım için rapor almak istedim. Annem ve babam çalışıyor, benimle birlikte sağlık ocağına gelemediler ve velim olmadığı için rapor yazılmadı. Fakat doktor reçeteyi göster veya ailen dilekçe yazsın sen onu götür okul kabul etmek zorunda dedi. Bunlar geçerli olur mu ?
Reçetede doktorun kaşesi yok. Veli dilekçesini de ben götüreceğim ailem iş sebebiyle gelemez.
Hocam eğer ortaöğretim seviyesinde okuyosanız geçiyor. Çok veli dilekçesi götürdüm.

Zechion

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam eğer ortaöğretim seviyesinde okuyosanız geçiyor. Çok veli dilekçesi götürdüm.
Evet ortaöğretimde okuyorum. Yardım için teşekkür ederim. Mesela kabul etmeleri gibi bir zorunluluk var mı ? Kabul etmediğinde karşı çıkabilmem adına öyle bir yasa vb. bir şey var mı ?

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,352
İsim
Selim
İş görür 2 3 kez yapmıştım.

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,687
İsim
Fatih
Evet ortaöğretimde okuyorum. Yardım için teşekkür ederim. Pek mesela kabul etmeleri gibi bir zorunluluk var mı ? Kabul etmediğinde karşı çıkabilmem adına öyle bir yasa vb. bir şey var mı ?
Yasalardan haberdar değilim o kadar. Veliniz arasın ve imzanın kendisinin olduğunu durumdan haberdar olduğunu tasdiklesin. Yönetimle sıkıntınız yoksa gerek kalmaz zaten de Türkiye okullarında her şeyin çözümü veli telefonudur.

Zechion

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

şahin doğan

80+ Platinum
Hocalar vs ailenin yalan söylemeyeceğini bildiği için güvenip rapor yerine geçirebilir belkiiiii ama öyle bir zorunluluk yok.

Top Bottom