Neler Yeni

Yardım Viewsonic VX2458 BIOS Görüntüsü Gelmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Berkay Teksöz
Başlıkta da belirttiğim gibi monitör açılırken (HDMİ bağlı ise) BIOS ekranı gelmiyor. DP ile bağladığımda görüntü vaktınde geliyor ve BIOS a da girebiliyorum fakat ekran kartımın DP girişinde sorun olduğu için şuan HDMİ kullanmak zorundayım. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Ahmet Temsil
Başlıkta da belirttiğim gibi monitör açılırken (HDMİ bağlı ise) BIOS ekranı gelmiyor. DP ile bağladığımda görüntü vaktınde geliyor ve BIOS a da girebiliyorum fakat ekran kartımın DP girişinde sorun olduğu için şuan HDMİ kullanmak zorundayım. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim ?
Bu işlemi yapmadan önce diskinizi GPT formatında biçimlendirmelisiniz. Yoksa sistem diskinizi okumayabilir. Ya da sisteminizi UEFI Windows olarak formatlamalısınız. Bunun için de UEFI anakarta sahip olmalısınız. (Yanlışım varsa düzeltin. ) Yoksa sisteminiz açılmayacak ve BIOS ekranında kalacaktır. (Ben eski tip kurulumda sistemi açamadım. UEFI Windows kurdum sistemim açıldı. )

Kasanızı farklı bir monitöre bağlayıp BIOS'a girin. (Ben kutu içerisinden çıkan HDMI kablo ile evdeki TV'ye bağlayıp girdim. )
Boot menüsünde CSM (Compatibility Support Module)'yi bulun ve Launch CSM'yi "Disabled" yapın. (Sizin anakartınızda farklı menüde olabilir. )
Save & Exit yapın ve BIOS ekranından çıkın. Sistem yeniden başlayacaktır. Bu aşamada muhtemelen bağlı olduğunuz monitöre görüntü gelmeyecektir. (Benim TV'ye gelmedi. )
Kasayı tekrar ViewSonic monitöre bağlayın. Monitörünüze görüntü gelecektir.
Alıntı yaptım knk bilgin olsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,243
Üyeler
165,952
Son üye
muhammedali06
Top Bottom