Neler Yeni

Virüs nasıl silinir.

Rik Sançez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım
Arkadaşlar benim arkadaşım internetten bir program indirmiş ve çalıştırmış ve bilgisayarda istemsizce mining yapmaya başlamış format atsa geçer mi?

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,526
İsim
ArtiAnius
anakart virüsü ise g.o anakart değiştirmek gerekir

malwarebytes ile tarasın o siler eğer silemiyorsa kaspersky eset smart gibi antivirüs programlarıyla denesin o da olmaz ise eğer bilgisayarı güvenli moda alıp kendisi silsin

Kapatılmış Hesap

80+ Bronze
Firmware virüsü olduğunu sanmıyorum. Herkesin ağzına düştü sırf kurtulması zor diye. Format attığı USB'i farklı bilgisayarda ya da işletim sisteminde hazırlaması mantıklı olur. Hazır disk varsa böyle sorunlar zaten yok direkt format atsın, tek dikkat etmesi gereken formatlayacağı bilgisayarda işletim sistemi açıkken USB'i takmasın ki bulaşma ihtimali olmasın. Muhtemelen basit bir kandırmaca ile yüklendiği için basit bir virüstür ve aynı işletim sisteminde hazırlanmış bir USB ile bile gider ama dediklerimin hepsi yeterli önlemler.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Arkadaşlar benim arkadaşım internetten bir program indirmiş ve çalıştırmış ve bilgisayarda istemsizce mining yapmaya başlamış format atsa geçer mi?
herkesin merak ettiği soru.

Top Bottom