Neler Yeni

Yardım VRAM Normalden çok daha fazla değerde kullanılıyor.

resmus66

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Resul Unsur
bilgisayarımın bazı parçaları abimin kullandığından daha iyi olmasına rağmen VRAM Aynı oyunları açtığımızda bende çok daha fazla kullanılıyor. Örneğin forza horizon 4'te abim gtx1650de ortalama 60 70 civarı bi VRAM Kullanımıyla oynuyor. bense RTX3050 ile 85 90 civarı bi VRAM Kullanımıyla oynuyorum. üstelik sadece bu oyun da değil. RDR 2'de de bu sorun var. yeri geliyor diğer basit oyunlarda da VRAM Bir anda fırlıyor. ne yapmam gerekli yardımcı olur musunuz?

Sistem:
CPU: i5-11400H
GPU:RTX3050
RAM:16GB
eğer isterseniz sistem bilgilerini daha detaylı atarım.

Lunchx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Hasan Ciftci
Bu cok normal bir sey bendede %60 70 kullaniyorum 3070 ti var cok kullanmasi daha iyi oyun icin az kullansaydi bir sorun var demekti.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,629
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
RTX 3050 ile GTX 1650 kıyaslanamaz dostum. VRAM'e ihtiyaç duyuyorsa oyun kullanılır.

resmus66

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Resul Unsur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
RTX 3050 ile GTX 1650 kıyaslanamaz dostum. VRAM'e ihtiyaç duyuyorsa oyun kullanılır.
İşte oyunları aynı şekilde test ediyoruz ancak 3050nin değerleri çok daha yüksek. En basitinden RDR2'de sol üstte çok kullanıldığına ve grafik ayarlarını kısmam gerektiğine dair bildirim alıyorum. üstelik grafik ayarları en düşükteyken bile. ya da bugün forza horizon 4 te ana menüye attı. yine video belleği çok kullanıldığı için. bunun %100 kullanılması Ekran kartına ya da bilgisayara zarar verir mi peki?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,629
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
İşte oyunları aynı şekilde test ediyoruz ancak 3050nin değerleri çok daha yüksek. En basitinden RDR2'de sol üstte çok kullanıldığına ve grafik ayarlarını kısmam gerektiğine dair bildirim alıyorum. üstelik grafik ayarları en düşükteyken bile. ya da bugün forza horizon 4 te ana menüye attı. yine video belleği çok kullanıldığı için. bunun %100 kullanılması Ekran kartına ya da bilgisayara zarar verir mi peki?
Vermez tabii ki kullanılması için yapılıyor bunlar. VRAM kapasitesini aşarsa RAM'den kullanmaya başlıyor.

Top Bottom