Neler Yeni

Yardım Wifi Adaptörü Çok Yavaş İnternet Hızı Sağlıyor

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Elimde TP-Link Archer T2U Nano bulunmakta. ( 2.4 GHZ Kullanıyorum )
Fakat bu ürün ile en fazla 3, 4 Mbps alıyorum. Bunun yanında daha yüksek bir ping'e de sahip oluyorum.
Telefonumu şarj için kullandığım USB kablosu ile PC'ye bağladığım zaman ve internet paylaşımını açtığımda 24 Mbps kadar hız alıyorum. Ping de WİFİ Adaptörü ile gördüğümden daha düşük oluyor.
Her ikisi de 3 çubuk çekmekte.
Yukarıda bıraktığım linkte ki yazılımı indirerek ''Setup.exe'' isimli dosyayı kurdum. Yani Adaptörün yazılımı bu olsa gerek.
Kullandığım Wifi Adaptörü 5 GHZ ile 600 Mbps kadar hız vaat ediyor. Bu durum 2.4 GHZ'de ise 200 Mbps'e kadar çıkabiliyor.

Yaşadığım hız kaybının nedeni hakkında bilgiye sahip olan var ise yardımcı olabilir mi?

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,645
İsim
Burak Tokgöz
Benimki de çok yavaştı wifi kartini söküp antenin yani kablonun lehimini söktüm ve psu kablosu lehimleyip anten ile birlestirdim etrafina da metal telli defterin telini sardim eskiden 480p de kastigi oluyordu simdi 4k izliyorum
IMG_20210910_145106.jpg

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,853
İsim
Akın Taşkan
Hocam bu işlerden anlıyor gibisiniz benim pc'de de wifi aparatı var usb ile bağlanan, habere bağlı / internet yok diyor anlamadım. Kapatıp açıyorum pc yi, takıp çıkarıyorum aparatı çözülüyor ama sonr tekrar oluyor. Telefonda başka pcde böyle bir sorun yok anlamadım siz bir yardımcı olabilir misiniz.

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benimki de çok yavaştı wifi kartini söküp antenin yani kablonun lehimini söktüm ve psu kablosu lehimleyip anten ile birlestirdim etrafina da metal telli defterin telini sardim eskiden 480p de kastigi oluyordu simdi 4k izliyorumAlıntıyı görüntüle
Yok hocam, yanlış anlamışsınız beni. :)
Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağlayıp internet paylaşımını aktif ettiğim zaman, Wifi Adaptöründen daha fazla hız alıyorum. Yani adaptörün işi Wifi özelliği bulunmayan cihaza Wifi özelliğini sağlamakken, telefonun işi ise gündelik kullanımlar için olurken nasıl adaptörden daha iyi sonuç alabiliyorum telefon ile? Bunu anlayamıyorum işte. Yani demek istediğim mutlaka Adaptörü kurarken yaptığım bir yanlış veya yapmadığım bir eksik olsa gerek. Fakat neyi yapmam gerektiğini bilmediğimden konu oluşturmak istedim.

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,645
İsim
Burak Tokgöz
Hocam bu işlerden anlıyor gibisiniz benim pc'de de wifi aparatı var usb ile bağlanan, habere bağlı / internet yok diyor anlamadım. Kapatıp açıyorum pc yi, takıp çıkarıyorum aparatı çözülüyor ama sonr tekrar oluyor. Telefonda başka pcde böyle bir sorun yok anlamadım siz bir yardımcı olabilir misiniz.
Benimki de usb hocam usb girisinde yesil minik bi kart var dikkat ederseniz, cihazinizda farki bir internet kartinin driveri kurulu olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağlayıp internet paylaşımını aktif ettiğim zaman, Wifi Adaptöründen daha fazla hız alıyorum. Yani adaptörün işi Wifi özelliği bulunmayan cihaza Wifi özelliğini sağlamakken, telefonun işi ise gündelik kullanımlar için olurken nasıl adaptörden daha iyi sonuç alabiliyorum telefon ile? Bunu anlayamıyorum işte. Yani demek istediğim mutlaka Adaptörü kurarken yaptığım bir yanlış veya yapmadığım bir eksik olsa gerek. Fakat neyi yapmam gerektiğini bilmediğimden konu oluşturmak istedim.
Benim de öyle hocam redmi note 8 kullaniyorum usb ile baglayibca indirme olarak 2mb/s gördüm en fazla, normal wifi kartinda 1.5 maks idi, kullandiginiz ürünün linki var mi benim ki 35 tllik bi kart

Driver kurulmasi gerekiyorda driver kurup deneyin bir de

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim de öyle hocam redmi note 8 kullaniyorum usb ile baglayibca indirme olarak 2mb/s gördüm en fazla, normal wifi kartinda 1.5 maks idi, kullandiginiz ürünün linki var mi benim ki 35 tllik bi kart

Driver kurulmasi gerekiyorda driver kurup deneyin bir de
Driverı yanlış yüklediğimi düşünerek 2 kez kaldırdım ve tekrardan kurdum ve kullanım talimatlarına uyarak hareket ettim fakat sonuç değişmedi.
Kullandığım ürün linki :

İçinden CD falan da çıktı fakat kasamda CD takmak için bir bölüm olmadığından dolayı şuradan kurdum :

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,645
İsim
Burak Tokgöz
Driverı yanlış yüklediğimi düşünerek 2 kez kaldırdım ve tekrardan kurdum ve kullanım talimatlarına uyarak hareket ettim fakat sonuç değişmedi.
Kullandığım ürün linki :

İçinden CD falan da çıktı fakat kasamda CD takmak için bir bölüm olmadığından dolayı şuradan kurdum :
Kasana farklı bir hdd veya ssd takarak deneyebilir misin belki anakartina uygun değildir ihtimal düşük ama 0 değil

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,645
İsim
Burak Tokgöz
Farklı bir harici disk takmak için imkanım yok fakat bununla ne gibi alakası olduğunu tam anlayamadım hocam.
Yaziliminizdan kaynakli olabilir yani hocam format atmayi da deneyebilirsiniz, baska pcniz varsa kendi diskinizi sokup onu denemek fayda edebilir

Dušan Tadić

80+ Silver
kablolu her zaman daha iyi internet sağlar :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,856
Üyeler
161,925
Son üye
banetlliğ
Top Bottom