Neler Yeni

Win yüklü SSD ve SSD değişimi yardım. Kafam çok karıştı..

Konuyu ben size özetliyeyim. İnşallah anlatabilirim.

Ben Samsung 500 GB sata SSD aldım sıfır kutusunda.
Kasamdaki SSD biostar 250 GB.

Kasamdaki SSD çalışıyor.
Sadece ben o eski SSD min bulunduğu yere Samsung'un SSD sini montajlamak istiyorum.

Ardından biostarı da montajlayacağım. Ancak sorum şu.

Eski SSD de win10 kurulu. Ve ben bu SSD yı sıfırlayarak, biçimlendirerek..
Windowsumu Samsung SSD me kurmak istiyorum.
Bunun için nasıl bir yol izlemeli..
Ne yapmam lazım. Lütfen bilen arkadaşlar cevaplasın.
İlginiz için teşekkür ederim..

Sunset'

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Osman Çelik
anlayamadım tam olarak yeni ssdye windows 10 mu kurmak istiyorusn

yeni takacağın ssd de windows 10 olmayacak boş bir şey olacak hiçbirşey yok aynısını yaptım aşama aşama anlatayım

İSO dosyasını hazırla
pc yi güçten kes
ssd yi sök
bios pili takılıyken çalıştırma tuşuna bas
yeni ssd yi tak
ssd ye win 10 kur
not ben bunların hepsini m2ssdye yaptım aynısımı bilmem

Sunset'

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Osman Çelik
Yeni SSD me win 10 kuracağım ancak eski SSD de de win 10 kurulu ne yapmam lazım bilmiyorum.
çok basit iş eski ssd boşta duracaksa silmene gerek yok 12 gb lik bir usb al 10 da olur https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10 buradan iso dosyasını indir https://rufus.ie/tr/ bu uygulamadan yazdır sonra ssd yi taktığında bios a gir pc yi açarken oradan usb yi seç ve kurar o masaüstü gelene kadar çıkartma usb yi

• Konu Sahibi Konu Sahibi

Babangida Babayaro

80+ Bronze
eski ssdnin elektrik kablosunu çek. yeni ssdyi tak. usb belleği hazırla. format atmayı biliyorsun diye yazıyorum.
usb bellek ile formatı at. En son format bittikten sonra pcyi kapat. eski ssdyi tak. windowsa geç. orda denetim masasında bilgisayar bileşenleri kısmına gel. depoyu seç. eski ssdni ordan biçimlendir.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
kasanda 2 ssd girişi varsa hiç sıkıntı yok diyebiliyorum d suanki ssdin olur windows filan onda kurulu kalır bu taktığında istediğini kurarsın mantıklı
Windowsu Samsung SSD ye kurmayı planlıyorum ancak.
Yani elimde 2 adet SSD var. 'X' isimli SSD de Windows kurulu 'Z' isimli SSD boş.

2 SSD arasında Windowsları değiştirmek istiyorum.

Z de Windows olsun X boş kalsın depolama olarak kullanayım.

Umarım açıklayıcı olabilmiştir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

eski ssdnin elektrik kablosunu çek. yeni ssdyi tak. usb belleği hazırla. format atmayı biliyorsun diye yazıyorum.
usb bellek ile formatı at. En son format bittikten sonra pcyi kapat. eski ssdyi tak. windowsa geç. orda denetim masasında bilgisayar bileşenleri kısmına gel. depoyu seç. eski ssdni ordan biçimlendir.
.

Windows Formatında Disk seçme bölümünde Eski ssdini biçimlendirebilirsin ve windows'u yeni ssdye kurabilirsin.
Onunda izledim bir yerde ancak kimisi biçimlendiriyor kimsi sil diyor. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Ve oldukça uzak olduğum konular.

musaclk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Musa
Onunda izledim bir yerde ancak kimisi biçimlendiriyor kimsi sil diyor. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Ve oldukça uzak olduğum konular.
İkiside aynı yola çıkıyor. Wİndows yükleme ekrarında Eski SSD Biçimlendir veya /Sil ben silmeni öneririm çünkü bazen Windows yüklerken bazı dosyaları onada kuruyor ve ileride onu çıkartığında sistem eksik dosya diye hata veriyor.
Not: Sildikten sonra yeni birim oluşturma yeni ssd'ye windowsu kur ve windows içinden Disk Yönetiminden yeni birim oluştur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu yerden yeni birim oluştur Harf ata ve ileride sorun yaşamazsın ben biçimlendirip kurmuştum ileride çıkardım ve eksik dosya yüzünden yeniden windows kurmak zorunda kalmıştım

Ekler

• 1710362211369.png
    1710362211369.png
    55.4 KB · Hit: 19
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,754
Üyeler
161,746
Son üye