Windows 10 kurulumu uefi olmadan

Doğan987

80+
Reaksiyon skoru
0
Herkese merhaba. 3. Nesil bir sistem kullanıyorum anakartım gigabyte h61-m S2PV modeli. 3. Nesil sistemlerde uefi desteği yokmuş bunu yeni öğrendim. Daha önce bunu bilmediğim için yeni aldığım ssd ye win kurmaya çalışırken bios u çökerttim. Bundan dolayı anakartıma yeni bios yazıldı. Şimdi tekrardan bilgisayarıma format atamam gerekiyor ancak uefi olmadan nasıl format usb si oluşturacağımı bilmiyorum. Yt da çok aradım ancak kimse eski sistemler için nasıl format usb si oluştulduğunu anlatmıyor. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
İşlemci: i3 3220
Anakart: gigabyte h61-m S2PV
Ssd: adata su630 120 gb

Rufus ile ISO dosyasını yazarken Disk Bölüm Düzenini MBR olarak ayarla ve Hedef Sistem bölümünü Bios (UEFI-CSM) olarak ayarla. Dosya sistemi Varsayılan(FAT32) ve Ayırma birimi boyutu 32 Kilobayt(Varsayılan) olarak ayarla. Bu kadar.

Teşekkürler yarın deneyeceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Rufus ile ISO dosyasını yazarken Disk Bölüm Düzenini MBR olarak ayarla ve Hedef Sistem bölümünü Bios (UEFI-CSM) olarak ayarla. Dosya sistemi Varsayılan(FAT32) ve Ayırma birimi boyutu 32 Kilobayt(Varsayılan) olarak ayarla. Bu kadar.
Bir de iso dosyasını indirirken herhangi bir şeye dikkat etmeme gerek var mı yoksa direkt Microsoft un sitesinden indireyim mi.

Herkese merhaba. 3. Nesil bir sistem kullanıyorum anakartım gigabyte h61-m S2PV modeli. 3. Nesil sistemlerde uefi desteği yokmuş bunu yeni öğrendim. Daha önce bunu bilmediğim için yeni aldığım ssd ye win kurmaya çalışırken bios u çökerttim. Bundan dolayı anakartıma yeni bios yazıldı. Şimdi tekrardan bilgisayarıma format atamam gerekiyor ancak uefi olmadan nasıl format usb si oluşturacağımı bilmiyorum. Yt da çok aradım ancak kimse eski sistemler için nasıl format usb si oluştulduğunu anlatmıyor. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
İşlemci: i3 3220
Anakart: gigabyte h61-m S2PV
Ssd: adata su630 120 gb
Technopat ya da Burak Zeytinci'den öğrendiniz galiba bu yanlış bilgiyi. Bütün Sandy Bridge ve üzeri anakartlarda UEFI var çünkü Intel emretti bunu. Fakat çoğunda gizli ayar şeklinde veya bozuk yapılmış. Sizde AMI APTIO 4 var (ilk revizyonda Hybrid EFI var ama o USB'den UEFI olarak boot etmeyi desteklemiyor niyeyse) normal. UEFI olarak kuracaksınız.

Son düzenleme:
Technopat ya da Burak Zeytinci'den öğrendiniz galiba bu yanlış bilgiyi. Bütün Sandy Bridge ve üzeri anakartlarda UEFI var çünkü Intel emretti bunu. Fakat çoğunda gizli ayar şeklinde veya bozuk yapılmış. Sizde AMI APTIO 4 var (ilk revizyonda Hybrid EFI var ama o USB'den UEFI olarak boot etmeyi desteklemiyor niyeyse) normal. UEFI olarak kuracaksınız.
Hocam uefi olarak kurmaya çalışırken bios u çökerttim diyorum. Nasıl uefi kurayım.

Nasıl BIOS bozuldu? Ne yapmıştınız UEFI olarak kurarken?
Hiçbir şey yapmadım. Win kurulurken birden ekran gitti ve yaklaşık 30 dakika siyah ekranda kaldı ve hiçbir şeye tepki vermedi.

Nasıl BIOS bozuldu? Ne yapmıştınız UEFI olarak kurarken?
Sonrasında sistemi kapatıp tekrar açmaya çalıştığımda yeni bir bios ekranı geldi. Dediğiniz gibi bozuk bir bios ekranı geldi ama hiçbir şey yapamıyordum. Ne sistem açılıyordu ne de kapanıyordu. Bios a da giremiyorum. Yukarda uefi bios yazısı göründükten sonra sürekli resetleniyordu.

Teşekkürler yarın deneyeceğim.

Bir de iso dosyasını indirirken herhangi bir şeye dikkat etmeme gerek var mı yoksa direkt Microsoft un sitesinden indireyim mi.
Temiz bir ISO kullan. Bunun için windowsun kendi aracını kullan.

Mbr yapınca fat32 çıkmıyor. Ntfs var sadece. Bu şekilde yazdırdığım zaman da boot menüsünden usb yi seçinde kurulacak bir işletim sistemi bulunamadı hatası veriyor.

Hocam burdan gelen mesajları görmüyorum. Size uygunsa instagram dan yazabilirsiniz çok iyi olur. @ahmetozelr siyah profil fotoğrafı

Son düzenleme:
Rufus ile olmadıysa Windows 7 USB/DVD Tool aracı var onunla deneyin.
Windows 10 ISO dosyasını indirin, 11 kurmaya çalışırsanız yine hata verir işlemci, TPM, secure boot gibi şeyler söyler.
O yüzden windows 10 yükleyin daha sonra 11'e yükseltmeyi deneyin.
Buradan windows 10 iso dosyasını indirin.

Hocam anlamadım win 11 ne alaka. Ben win 10 olan bilgisayarıma format atmaya çalışıyorum

Beyler sorunu hallettim. Eğer aynı anakarta sahipseniz gönül rahatlığıyla uefi win kurabilirsiniz desteği varmış.
Gpt bölüm düzeni ve fat32 yi seçin.
Anakart gigabyte h61-m S2PV rev 2.1

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,099
Üyeler
184,389
Son üye
cyhn_
Geri