Neler Yeni

Windows internet bağlantı sorunu

SNRCYLN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
SONER CEYLAN
Merhaba

Bilgisayarımda online oyun oynayabiliyorum. Oyunlar güncelleniyor, internete girebiliyorum fakat windows10 güncelleştirmeleri denetle dediğimde internete bağlı değilsiniz diyor ve güncelleme yapamıyorum.
İnternet simgesine baktığımda ise bağlı değil-bağlantı var yazıyor. Sorunları gider dediğimde ağ yapılandırmasını sıfırlayabiliriz diyor. Onay verdiğimde pc yeniden başlatılıyor ama sorun gene aynı olarak kalıyor.
Sorun windows10 kaynaklı mı? yoksa pc kaynaklı mı? Örneğin: ethernet karından dolayı böyle bir hata verebilir mi? Yaklaşık 2 yıldır var bu sorun.

Ekler

• Ağ iletişimini sıfırla.png
    Ağ iletişimini sıfırla.png
    9.9 KB · Hit: 40
  • Bağlı değil -Bağlantı var..png
    Bağlı değil -Bağlantı var..png
    19.4 KB · Hit: 36

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Merhaba

Bilgisayarımda online oyun oynayabiliyorum. Oyunlar güncelleniyor, internete girebiliyorum fakat windows10 güncelleştirmeleri denetle dediğimde internete bağlı değilsiniz diyor ve güncelleme yapamıyorum.
İnternet simgesine baktığımda ise bağlı değil-bağlantı var yazıyor. Sorunları gider dediğimde ağ yapılandırmasını sıfırlayabiliriz diyor. Onay verdiğimde pc yeniden başlatılıyor ama sorun gene aynı olarak kalıyor.
Sorun windows10 kaynaklı mı? yoksa pc kaynaklı mı? Örneğin: ethernet karından dolayı böyle bir hata verebilir mi? Yaklaşık 2 yıldır var bu sorun.
Başlat/Aramaya başla bölümüne Cmd yazdığınızda arama sonucu olarak gelen komut istemi dosyasına sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız. Açılan Komut İstemi penceresine aşağıdaki komutları sırası ile yazınız.

1 - netsh int ip reset a.txt (Komutunu yazıp ENTER tuşuna bas. Bazı bölümlerin sıfırlandığını ve karşılığında TAMAM yazdığını teyit et.)

2 - netsh winsock reset (Komutunu yazıp ENTER tuşuna bas. Windows sock kataloğunun başarıyla sıfırlandığını teyit et.)

3 - netsh winhttp reset proxy (Komutunu yazıp ENTER tuşuna bas.)

4 - netsh advfirewall reset (Komutunu yazıp ENTER tuşuna bas.)

5 - ipconfig /flushdns (Komutunu yazıp ENTER tuşuna bas.)

6 - Bilgisayarınızı yeniden başlatarak kontrol et.

Bunları uyguladıktan sonra konuya tekrar durumu bildir.

SNRCYLN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
SONER CEYLAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba

Maalesef düzelmedi gene aynı sorun devam ediyor. Tüm adımları denedim. 1. adımda tamam dedi. 2. adımda Windows sock kataloğu başarıyla sıfırlandı dedi. Diğer adımları da sırası ile başarılı denedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,411
Üyeler
161,043
Son üye
shnmusa
Top Bottom