Merhaba, pc de depolama yerim dolduğu için yeni 1tb ssd almak istedim, hem sata slotu kalmadığı için hem de fiyat farkı çok az olduğu için nvme m2 ssd alayım dedim. Burada şöyle bir handikap çıktı anakartım (asus h110m-d) giriş seviye olduğu için 1 tane 16x pcie gen 3 slotu (ekran kartı takılı), 2 tane de 1x pcie gen 2 slotu var. Sonuç olarak 1x pcie slotuna kaldım ama onun da hız değerleri sata 3 ile aynı. Hem ilerleyen zamanlarda anakartı değiştirme hayalim olduğu için hem de ne olursa olsun yolu dibine kadar kullanır normal 2,5 inç ssd den her türlü daha iyi olur hayali ile nvme m2 yi aldım. Sistemi kurmadan önce dönüştürücü ile test ettiğimde ise baya bi canım sıkıldı çünkü m2 ssd nin okuma hızı normal ssd den daha düşük, buna karşın yazma hızı da yüksek. Sonuçları atıyorum. Şimdi sorum şu win 10 sistemi kurulumu için okuma hızı düşük ama yazma hızı yüksek 1tb nvme m2 mi yoksa okuma hızı yüksek ama yazma hızı düşük normal 256gb ssd mi (şuan bu şekilde kullanıyorum)? (Benim fikrim sistemi hiç bozmadan yeni m2 ssd yi sadece depolama olarak kullanmak.)