Windowsu Ssd ye kurmak

W4LXcoN

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar windows hdd ye kurulu m2 ssd alıp ssd ye kuracağım ama 2 windows olacak bu sefer lisanslı ürün olduğu için hdd ye kurulu olan ürün anahtarını ssd ye kurduğum zaman yazsam ne olur?

m2 ssd aldığın zaman zaten format atman gerekecek diski tanıtmak için. Ürün anahtarı HDD'ye değil, anakarta yazılır.

Ssd yi kuracağımda neden ürün anahtarı istiyor

Format atmadan önce ayarlardan ürün anahtarını bir yere not et ne olur ne olmaz.

İki durum olabilir:
  1. Ürün anahtarı tek kullanımlıktır. Kaydetseniz bile format sonrası girmeye çalışınca hata verecektir.
  2. Anahtar anakarta yazılır. O bilgisayarda süresiz bir şekilde formattan formata sorunsuz etkinleştirme yapabilirsiniz.

Ben format attığımda sormuştu. Ürün anahtarını kaydet bence de. Neden sorduğu hakkında hiç bir fikrim yok. Başka bilgisayarda kullanılıyor hatası vermez eğer anakart değişimi yapmadıysan. Deneyimle sabit laptopumun anahtarını girip deneme yapmıştım sonra ana format kısmındaki eklentileri sevdiğim için tekrar format atmıştım yeni anahtar alıp.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tek kullanımlık ürün anahtarı olduğunu bilmiyorum. Retail keyler bir çok bilgisayarda kullanılabilir ve sınırsızdır. OEM keyler ise tek bilgisayar için anakart değişimine kadardır.

İki durum olabilir:
  1. Ürün anahtarı tek kullanımlıktır. Kaydetseniz bile format sonrası girmeye çalışınca hata verecektir.
  2. Anahtar anakarta yazılır. O bilgisayarda süresiz bir şekilde formattan formata sorunsuz etkinleştirme yapabilirsiniz.
Hdd yi çıkartıp kuracağım yine 1. Durum olabilir mi

Böyle bir durumla karşı karşıya gelmedim hiç. Ondan dolayı düz mantık bakarsam hdd'ye format derim. Onun dışında bilgim yok :/

Geri