Xiaomi 11T Pro şarj sorunu

Alperen06

80+
Reaksiyon skoru
26
Telefonu yeni aldım. Telefon çok hızlı şarj oluyor 10 dk civarı ama şarjı çabuk bitiyor gibi geldi bana dün normal kullanımda WhatsApp dan mesajlastim internetten dizi izledim YouTube dan video izledim ve gün sonunda şarjım 100 den 1 e geldiğinde 7 saat gibi bir ekran suresi aldım bu iyi bir değer mi bana fazla gidiyor gibi geldi birde şarj 100 den 99 a düşmesi çok uzun sürerken 99-0 daha hızlı azalıyor ve WhatsApp da her 5 dakikada bir %1 azalıyor bu telefonu kullanan varsa bu sorunu yaşıyor mu yardım edebilir misiniz?

7 saat ekranı süresi normal. bende S20 Fe ile 7-8 saat arası alıyorum.

7 saat ekranı süresi normal. bende S20 Fe ile 7-8 saat arası alıyorum.
Ama benim anlamadığım bir şekilde sanki chroma dada youtuba dada WhatsApp dada aynı şarj gidiyor biraz kafama takıldı gözlemledim WhatsApp da 5 dakikada %1 şarj gidiyor chroma da dizi izledim 20dk yine %3-4 gitti chroma ve WhatsApp nasıl aynı harcayabiliyor garip bir durum var sanki birde dediğim gibi 100 den 99 a düşmesi baya vakit alıyor telefon sanki 5000 mAh degilde 4000 gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Önceden mi 11 lite kullanıyordum o bir gunu rahat çıkartıyordu bana sabah takiyodum akşama kadar gidiyodu bu telefonu çok aktif kullanamadim ama kullansam günde 2 kere takicakmisim gibi duruyor

Ama benim anlamadığım bir şekilde sanki chroma dada youtuba dada WhatsApp dada aynı şarj gidiyor biraz kafama takıldı gözlemledim WhatsApp da 5 dakikada %1 şarj gidiyor chroma da dizi izledim 20dk yine %3-4 gitti chroma ve WhatsApp nasıl aynı harcayabiliyor garip bir durum var sanki birde dediğim gibi 100 den 99 a düşmesi baya vakit alıyor telefon sanki 5000 mAh degilde 4000 gibi
İş sadece mAh ile bitmiyor yazılım stabilitesi ve pil optimizasyonu da çok önemli. Xioami yazılımı diğer markalara göre geride pil optimizasyonu konusunda.

Ekler

• Screenshot_2022-07-12-17-42-34-139_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2022-07-12-17-42-34-139_com.miui.securitycenter.jpg
    270.2 KB · Hit: 356
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Önceden mi 11 lite kullanıyordum o bir gunu rahat çıkartıyordu bana sabah takiyodum akşama kadar gidiyodu bu telefonu çok aktif kullanamadim ama kullansam günde 2 kere takicakmisim gibi duruyor
Senin asıl pilini götüren arkaplanda çalışan whatsapp yada chrome'dan ziyade ekranın açık kalma süresidir. Ekran açıksa normal uygulamalar eş değer şarj götürür. Örneğin 1 saatlik kullanımda ekran %20 whatsapp %3 Chrome %5 götürür.

Geri