Bir türlü sorunun neyden kaynaklı olduğunu bulamadığım bir sorun ...
işlemci : i9 13900K
anakart : tuf gaming z690-plus (wfi falan değil düz plus )
ekran kartı : nvida GeForce RTX 3070 8g
ram : g.skill ddr5 5600
bilgisayar ortalama 9-10 aylık daha önce abim kullanıyordu yaklaşık 3 aydır ben kullanıyorum daha önceden de bu sorunlar vardı ama son zamanlarda daha fazla artmaya başladı
bios bölümünde xmp bölümünü enable yaptığım zaman normalde 4200Mhz ram 5600Mhz oluyor bilgisayar açılıyor 5 dk vakit geçirdikten sonra bir anda mavi ekran veriyor
sorunun bios güncellemesiyle alakalı olabileceğini düşündüm anakartın en son biosunu indirdim ve sorunsuz kurdum sorun hala devam ediyor . (disable yaptığım zaman da aynı sorun devam ediyor)
ez system tuning bölümü normal olduğu zaman az hay aksi hatası
fast tuning olduğu zaman orta hay aksi hatası hatası
extrem tuning olduğu zaman 3,5 saniyeye bir hay aksi hatası ve xmp açıksa 2,3 dk sonra mavi ekran
hay aksi hatası Hata kodu: STATUS_ACCESS_VIOLATION !
işlemci : i9 13900K
anakart : tuf gaming z690-plus (wfi falan değil düz plus )
ekran kartı : nvida GeForce RTX 3070 8g
ram : g.skill ddr5 5600
bilgisayar ortalama 9-10 aylık daha önce abim kullanıyordu yaklaşık 3 aydır ben kullanıyorum daha önceden de bu sorunlar vardı ama son zamanlarda daha fazla artmaya başladı
bios bölümünde xmp bölümünü enable yaptığım zaman normalde 4200Mhz ram 5600Mhz oluyor bilgisayar açılıyor 5 dk vakit geçirdikten sonra bir anda mavi ekran veriyor
sorunun bios güncellemesiyle alakalı olabileceğini düşündüm anakartın en son biosunu indirdim ve sorunsuz kurdum sorun hala devam ediyor . (disable yaptığım zaman da aynı sorun devam ediyor)
ez system tuning bölümü normal olduğu zaman az hay aksi hatası
fast tuning olduğu zaman orta hay aksi hatası hatası
extrem tuning olduğu zaman 3,5 saniyeye bir hay aksi hatası ve xmp açıksa 2,3 dk sonra mavi ekran
hay aksi hatası Hata kodu: STATUS_ACCESS_VIOLATION !