XMP ram Amd sistemde sorun yaratır mı? -Sistemimle uyumlu mudur?

Reaksiyon skoru
1
Bu RAMi indirimdeyken almıştım ama xmp 3.0 ready ve sistemimde r7 9800x3d amd işlemci kullanıyorum bu sorun yaşatır mı ayrıca benim sistemim için uyumlu mudur?
Anakart: Asus rog strix x870e-e
Ayarları manuel olarak ayarlayabileceğimi söylediler ama ben bunu nasıl yapıcağımı bilmiyorum ayrıca asus anakartlarda başka bir ön ayar olduğunu öğrendim sizce bunları kullanıyım mı?
Not: Sistemin kurulumunu daha yapmadım.

Bu RAMi indirimdeyken almıştım ama xmp 3.0 ready ve sistemimde r7 9800x3d amd işlemci kullanıyorum bu sorun yaşatır mı ayrıca benim sistemim için uyumlu mudur?
Anakart: Asus rog strix x870e-e
Ayarları manuel olarak ayarlayabileceğimi söylediler ama ben bunu nasıl yapıcağımı bilmiyorum ayrıca asus anakartlarda başka bir ön ayar olduğunu öğrendim sizce bunları kullanıyım mı?
Not: Sistemin kurulumunu daha yapmadım.
Bir sorun olmaz Expo özelliği de vardır muhtemelen

sisteminle uyumlu donanımsal bir sorun yaratmaz. Kutuda XMP/Intel yazması AMD'de çalışmayacağı anlamına gelmez.
Lakin Ryzen 9000 serisi işlemciler için en verimli çalışma aralığı 6000-6400 MHz civarıdır. RAM'in 7000 MHz olduğu için sistem açılsa bile bellek kontrolcüsü 1:2 moduna geçebilir, bu da oyunlarda gecikme süresini artırır..
RAM'i tak ve BIOS'tan profili aç. sistem kararsızlaşırsa oyunlarda takılma olursa, XMP profili açıkken sadece frekans değerini manuel olarak 6000 MHz veya 6200 MHz'e çekmen en performanslı sonucu verecektir. Güle güle kullan.

sisteminle uyumlu donanımsal bir sorun yaratmaz. Kutuda XMP/Intel yazması AMD'de çalışmayacağı anlamına gelmez.
Lakin Ryzen 9000 serisi işlemciler için en verimli çalışma aralığı 6000-6400 MHz civarıdır. RAM'in 7000 MHz olduğu için sistem açılsa bile bellek kontrolcüsü 1:2 moduna geçebilir, bu da oyunlarda gecikme süresini artırır..
RAM'i tak ve BIOS'tan profili aç. sistem kararsızlaşırsa oyunlarda takılma olursa, XMP profili açıkken sadece frekans değerini manuel olarak 6000 MHz veya 6200 MHz'e çekmen en performanslı sonucu verecektir. Güle güle kullan.
Teşekkür ederim.

babus ramin hynix a die o değilde cok uzuldum aynı modülü 3-4 ay önce 4k ya almıştım 2x16 35k diyor neyse şu videoyu izle bu videodaki amd ayarlarını kendine yap babus

Expo ready değil. Am5 sistemde manuel oc yapmak gerek. 6000mhz cl32 stabil çalışır diye düşünüyorum. Arkadaşa da aldık 2x16 am5te kullanıyor boostlamadık default çalıştırıyor. Fclk ayarlarıyla oynamak lazım tam ayar detay bilmiyorum.

Gaming gecesinde 13900e almıştık bu arada 3 hafta oluyor.

aynı modelin 7600mhz olanı var elimde, uzun süre 5200mhz cl48 kullandım ramleri değiştiririm zaten diye üşeniyordum

sonra bir gün bios güncellemem gerekti, RAM için OC ayarlarına girdiğimde AMD'ye özel bir ayar olduğunu farkettim, onu aktif hale getirince otomatik OC yapmış oldu

6000mhz cl30 olarak çalışıyor şu an hiçbir sorun yaşamadım

anakartım MSI, XMP açtığımda ya mavi ekran alıyordum ya da CS'de RAM ile alakalı bir hatadan dolayı oyun kapanıyordu

Expo ready değil. Am5 sistemde manuel oc yapmak gerek. 6000mhz cl32 stabil çalışır diye düşünüyorum. Arkadaşa da aldık 2x16 am5te kullanıyor boostlamadık default çalıştırıyor. Fclk ayarlarıyla oynamak lazım tam ayar detay bilmiyorum.

Gaming gecesinde 13900e almıştık bu arada 3 hafta oluyor.

yok babus 6000 cl30 cok stabil calisir hatta 8000 bile calisabiliyor ama onermem kasa ici havalandirmasi iyi değilse ve ramin üstünde fan yoksa

tam sana lazım olan kısmın saniyesinin linki babus 6000mhz cl30 mis gibi kullan istersen 8000 yap ama onun icin bi fan al ram için

1765725378158.webp

şu tarz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,014
Üyeler
186,284
Son üye
Notnowcowboi
Geri