Neler Yeni

Yardım Bilgisayarım windows yüklü ssd'yi bir anda görmemeye başladı

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Şan Özşaho
M.2 ssd'de olan Windows'u normal bir şekilde kullanıyordum geçenlerde bir sata ssd aldım ve bunu da bilgisayara taktım, bu yeni taktığım sata ssd'yi test ederken bir süre pc'den kalktım ve döndüğümde bilgisayar uyku modundaydı bende bilgisayarı kapatıp yeniden açtım, eskiden kyllandığöm ama sonra çipleri testlerde hasarlı gözüken hdd'de ki windows ile bilgisayarı açmaya çalıştığını fark ettim çünkü bilgisayar açılırken sürekli onarım ekranı çıkıyordu. M.2 ssd ile bilgisayarın başlamadığını bu şekilde anladım ve hemen bios boot menüden kontrol ettim BBS priotries'te hdd'im windows boot manager olarak gözüküyor m.2 ssd gözükmüyor sizce nasıl bu sorunu çözerim
Mesaj otomatik birleştirildi:

20241129_152803.jpg
20241129_152843.jpg

Mesaj otomatik birleştirildi:

Boot ayarlarından UEFY+LEGACY yaptığımda ssd gözüktü ge ilk sıraya aldım ama pc açılmadı sanki içinde eindows yokmuş gibi davrandı,

Son düzenleme:

mrcorvus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ömer Bağcı
Hocam bildiğimden söylemiyorum sadece denemen için yazıyorum bende de oluyordu bu sorun.
Settings - Windows Os Configuration - Bios Modu Uefiden CSM'e çeviriyorum ve tekrar Settings - Boots kısmına gelince m2 ssdim görünüyor ve ilk sıraya alıyorum bi dene belki olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Şan Özşaho
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@mrcorvus bir şekilde ssd'yi görünür kıldım ancak içinde windows yokmuş gibi davranıyor

mrcorvus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ömer Bağcı
@mrcorvus bir şekilde ssd'yi görünür kıldım ancak içinde windows yokmuş gibi davranıyor
Belki orada sıralama yaptığınız yer değişmemiştir. Boots kısmında en altta Harddrive priority tarzı bi sekme var en altta. Oraya girip görünen ssd birinci sırada mı bakar mısın?

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Şan Özşaho
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Belki orada sıralama yaptığınız yer değişmemiştir. Boots kısmında en altta Harddrive priority tarzı bi sekme var en altta. Oraya girip görünen ssd birinci sırada mı bakar mısın?
Hdd'yi devre dışı bırakmayı bile denedim ancak sanki sistemde hiç windows yok gibi davranıyoe

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,479
Üyeler
162,695
Son üye
Yunuseko4155
Top Bottom