Çözüldü✓ YARDIM Gpu kullanımı 0'a düşüyor

Reaksiyon skoru
0
Bilgisayarımı formatladıktan sonra oyuna girdiğimde apu ve gpu (ikisinde de denedim aynı hatayı alıyorum) kullanımı anlık 0 a düşüyor ve bilgisayar donup kalıyor. 5-6 saniye sonra %100 e fırlayıp donma çözülüyor fakat tekrardan aynı şekilde kendini yeniliyor. Sorunu valorantta yaşıyorum diğer oyunlarda denemedim.

Sistem
---------
Ryzen 5 7600 OC
RTX 4060 Tİ 16 OC WİNDFORCE GİGABYTE
GİGABYTE A620M H
850W+ RAMPAGE PSU
32 GB CORSAİR VENGEANCE DDR5 4800
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1726502896016.png

Son düzenleme:
Bilgisayarımı formatladıktan sonra oyuna girdiğimde apu ve gpu (ikisinde de denedim aynı hatayı alıyorum) kullanımı anlık 0 a düşüyor ve bilgisayar donup kalıyor. 5-6 saniye sonra %100 e fırlayıp donma çözülüyor fakat tekrardan aynı şekilde kendini yeniliyor. Sorunu valorantta yaşıyorum diğer oyunlarda denemedim.

Sistem
---------
Ryzen 5 7600 OC
RTX 4060 Tİ 16 OC WİNDFORCE GİGABYTE
GİGABYTE A620M H
850W+ RAMPAGE PSU
32 GB CORSAİR VENGEANCE DDR5 4800

Alıntıyı görüntüle
Ekran kartını çıkartıp tekrar takın ve driverları güncelleyin

Büyük ihtimal driver yüklemelerini başarılı şekilde yapamadınız

yaptım düzelmedi

ssd den kaynaklı olabilir diye farklı ssd denedim yine aynı hatalar

Sorununu görür görmez anladım. Yaklaşık 1 yıldır nvidia forumunda nvidia driver geri bildirimlerini okuyorum. Malesef son 2-3 aylık güncellemelerinde bu tarz bir sorun var. Ddu ile kaldırıp daha eski sürümleri kullanmanı öneriririm. 537.58 ile 551.61 sıkıntısız deniyordu forumlarda. Yok bende Horizon Forbidden west var dersen 551.86 yükle.

Sorununu görür görmez anladım. Yaklaşık 1 yıldır nvidia forumunda nvidia driver geri bildirimlerini okuyorum. Malesef son 2-3 aylık güncellemelerinde bu tarz bir sorun var. Ddu ile kaldırıp daha eski sürümleri kullanmanı öneriririm. 537.58 ile 551.61 sıkıntısız deniyordu forumlarda. Yok bende Horizon Forbidden west var dersen 551.86 yükle.
Eski sürümleri nasıl görebilirim 555.99 sürümünden öncesini göstermiyor. 555.99 u indirsem sorun çözülür mü yoksa sizin dediğiniz sürümü mü indirmeliyim?

şuan 561.09 güncel sürüm yüklü durumda

reis eski sürüm yükleyip denedim hala aynı hata hem apu da aynı sorunu veriyor acaba anakartta mı bir sıkıntı var

Ekran kartından olan bir şey değil öyle olsa apu da olmaz anakartta var bi sorun.
iyi de sadece format attım ondan sonra böyle bi sorun oldu ve valorantta yaşıyorum sadece neden anakart durduk yere sorun çıkarsın ki

Ayrıca furmarkta yaptım sonuçlar gayet normal

5 saniyede bir drop yiyorum oyundan çıksam bile pc donmaya devam ediyor ölçtüm 5 saniyede 1 düzenli

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,465
Üyeler
183,292
Son üye
mehmetcan65
Geri