Neler Yeni

Yaşadığım Ping Uyuşmazlığına Çözüm Arıyorum.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Screenshot_7.png
Screenshot_9.png

Telekom'dan kıyak :D
Normalde 200ms olan 2.Aşama ping değerleri 10ms'e gerilemiş. Tüm süreç boyunca da ping değerleri çok iyi.
@mertkuskapan
Ancak oyuna girdiğim zaman bırakın 30-40'ı 50'nin yakınına bile yaklaşamıyorum. Sunucu durumlarına eriştiğimde EU West 70ms civarı (oyun içi aldığım ping) EU East ise 30-40ms yani Tracert üzerindeki gibi gözüküyor.
İnternet güvenliği olarak AdGuard DNS Kullanıyorum (Router). Ama DHCP Ve PPPoE DNS'im Google DNS, oto Türk Telekom DNS'in yoksayılmış hali.
Bu sorun modem kaynaklı mıdır yoksa cihazdan mı yoksa oyundan mı ?
AdGuard Paris Üzerinden bağlanıyormuş bu yüzden olma ihtimali var mı ?

@Treyarch yukarıda yazdığım gibi bu DNS'lerin böyle bir sorun yaratması mümkün mü yoksa başka bir kaynağı olabilir mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Not: Az önce TR Geneli bi Gitti geldi sanırım hem mobil veri hem evde internet.

Son düzenleme:

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
AdGuard'ın DNS sunucularının nerede olduğunu hatırlamıyorum, lakin COMODO DNS sunucuları hatırladığım kadarı ile İngiltere'de. DNS'inizi COMODO DNS ile değiştirip, Tracert komutunu çalıştırınız. COMODO DNS ile olan sonucu görelim.

Detaylara buradan ulaşabilirsiniz: COMODO Secure DNS

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
AdGuard'ın DNS sunucularının nerede olduğunu hatırlamıyorum, lakin COMODO DNS sunucuları hatırladığım kadarı ile İngiltere'de. DNS'inizi COMODO DNS ile değiştirip, Tracert komutunu çalıştırınız. COMODO DNS ile olan sonucu görelim.

Detaylara buradan ulaşabilirsiniz: COMODO Secure DNS
Öncelikle teşekkürler.
AdGuard DNS'i kapattım. Ve COMODO DNS İle denedim. Lakin Varsayılan (Google) DNS Üzerinden aldığım ping değerinden biraz daha yüksek bir değer çıktı.

Oyun içerisinde olumsuz etkilerken Tracert komutu üzerinde bir değişim olmadı. Halen değerler aynı sayılır.
Screenshot_10.png

Mehmet Anıl

80+ Silver
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Normalde 200ms olan 2.Aşama ping değerleri 10ms'e gerilemiş. Tüm süreç boyunca da ping değerleri çok iyi.
@mertkuskapan
Ancak oyuna girdiğim zaman bırakın 30-40'ı 50'nin yakınına bile yaklaşamıyorum. Sunucu durumlarına eriştiğimde EU West 70ms civarı (oyun içi aldığım ping) EU East ise 30-40ms yani Tracert üzerindeki gibi gözüküyor.
İnternet güvenliği olarak AdGuard DNS Kullanıyorum (Router). Ama DHCP Ve PPPoE DNS'im Google DNS, oto Türk Telekom DNS'in yoksayılmış hali.

@Treyarch yukarıda yazdığım gibi bu DNS'lerin böyle bir sorun yaratması mümkün mü yoksa başka bir kaynağı olabilir mi ?

eğer csgo ise normal çünkü serverlar değişebiliyor

morocco

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,465
İsim
enes
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
@mertkuskapan

Benim bu aralar internetim aşırı yavaş. Cs'de arkadaşlarım yoldaş sunucusunda 30 alırken ben 200 alıyorum. Site girişlerinde falan da yavaşlama var ama download speede etkı etmıyor. Gördüğüm en rezil firmalar, her gün sövüyoruz kendilerine.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim bu aralar internetim aşırı yavaş. Cs'de arkadaşlarım yoldaş sunucusunda 30 alırken ben 200 alıyorum. Site girişlerinde falan da yavaşlama var ama download speede etkı etmıyor. Gördüğüm en rezil firmalar, her gün sövüyoruz kendilerine.
Benim de hızım SNR Margin değerime göre biraz etkilendi ama Ping işini çözdüler valla. Oyunların girişlerinde 200ms ping alıp sonradan düşmesi olayı vardı. O çözülmüş mesela.
Oyuna bağlanana kadar 200ms oluyordu ve bwoah yani.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,239
Üyeler
161,009
Son üye
sgsbsbs
Top Bottom