Yazılıma başlamak istiyorum

Mægus

80+
Reaksiyon skoru
2
Herkese merhaba. Ben profesyonel bir aşçıyım. Hobi olarak Udemy üzerinden Python eğitimi izlemeye başladım ve gerçekten çok hoşuma gitti küçüklüğümden beri merakım vardı zaten ama hiç atılmak gelmemişti içimden. Şu an mesleği bırakıp Yazılım ve teknoloji bilimleri ile alakalı kariyer yapmak istiyorum. Ama biraz geç kaldım galiba sektör bayağı kötü durumda gözüküyor iş bulmam biraz zor olabilir diye düşünüyorum junıor alımları pek azmış.

Sertifikalı bir kurs buldum gitmeyi düşünüyorum uluslararası sertifika verdiklerini söylediler sizce gitmeli miyim beni bu konuda biraz bilgilendirir misiniz?

Sertifika almadan da ya da mezun olmadan da sektöre atılıp iş bulma yüzdem var mı?

Hocam sektörünüzle birleştirebilirsiniz bu hobinizi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mesela şöyle söyliyim
Kendi yemek blog'unu veya web siteni yapabilirsin
Pyhton kullanarak Tarif platformu oluşturabilirsin
Kullanıcıların evdeki malzemeleri girip, onlara tarif öneren bir yapay zeka botu yazabilirsin.
Aşçılar için zamanlayıcı, alışveriş listesi, yemek pişirme takibi gibi özellikler sunan bir uygulama yapabilirsin.

Mesela şöyle söyliyim
Kullanıcıların evdeki malzemeleri girip, onlara tarif öneren bir yapay zeka botu yazabilirsin.
Aşçılar için zamanlayıcı, alışveriş listesi, yemek pişirme takibi gibi özellikler sunan bir uygulama yapabevet çok mantıklı teşekkür edeirm.

Mesela şöyle söyliyim
Aşçılar için zamanlayıcı, alışveriş listesi, yemek pişirme takibi gibi özellikler sunan bir uygulama yapa
cok mantıklıymış. teşekkürler.

Mesela şöyle söyliyim
Aşçılar için zamanlayıcı, alışveriş listesi, yemek pişirme takibi gibi özellikler sunan bir uygulama yapabilirsin.
peki bootcamplar hakkında ne düşünüyorsunuz.60.000 gibi bir rakam vermeye gerek var mı yoksa kendimi geliştirme sürecine girmek daha mı iyi olur

Yani şuan yazılım konusunda yapay zeka gibi bir öğretmen var chatgpt plus'a aylık 500tl verip ister sesli ister yazılı yazılım hakkında birçok detaylı bilgiyi öğrenebilirsin 60 bin tl çok büyük bir tutar bence.

Yani şuan yazılım konusunda yapay zeka gibi bir öğretmen var chatgpt plus'a aylık 500tl verip ister sesli ister yazılı yazılım hakkında birçok detaylı bilgiyi öğrenebilirsin 60 bin tl çok büyük bir tutar bence.
değerli bilgilerin için çok teşekkür ederim :)

Blog açmak için python'a gerek yok. Hazır blog siteleri kaynıyor her yer. Ve bilgisayardski python ile olmuyor o iş. Python kurulu bir sunucu hizmeti bulmalısın. Çoğu PHP kullanıyor.

Yazılım sektöründe iş bulmak için de python'a gerek yok. Çaycı olarak ta işe başlayabilirsin. Hatta büyük şirketlerin kendi yemekhanesi olur, tam aranan adamsın.

Bildiğin işi bırakıp, yeni bir sektöre geçmek çok zor bir şey. Paran çok sa, kursa 60.000 TL verebilirsin. Daha iyi öğrenirsin. İş bekleme.

Blog açmak için python'a gerek yok. Hazır blog siteleri kaynıyor her yer. Ve bilgisayardski python ile olmuyor o iş. Python kurulu bir sunucu hizmeti bulmalısın. Çoğu PHP kullanıyor.

Yazılım sektöründe iş bulmak için de python'a gerek yok. Çaycı olarak ta işe başlayabilirsin. Hatta büyük şirketlerin kendi yemekhanesi olur, tam aranan adamsın.

Bildiğin işi bırakıp, yeni bir sektöre geçmek çok zor bir şey. Paran çok sa, kursa 60.000 TL verebilirsin. Daha iyi öğrenirsin. İş bekleme.
dostum 5 yıldızlı restoranda demı chefım o büyük şirketler gelsin çalıştığım yerde çaycılık yapsın. Ben sektör değiştirmek için fikir sordum çaycılık yapıcak olsaydım yada iş başvurusu fikri alıcak olsam sana sormam işkura giderim merak etme :)

dostum 5 yıldızlı restoranda demı chefım o büyük şirketler gelsin çalıştığım yerde çaycılık yapsın. Ben sektör değiştirmek için fikir sordum çaycılık yapıcak olsaydım yada iş başvurusu fikri alıcak olsam sana sormam işkura giderim merak etme :)
Zaten kendin belirtmişsin geç kaldığını. Sektörde iş bulma olanağı kötü olduğundan değil. Muhtemelen yaşın da ilerlemiş. Çünkü o pozisyona gelmek uzun zaman alır. Öğrenme ileri yaşlarda daha yavaş ilerler. Ama öğrenmek her zaman iyidir. Devam et. Hayallerini de kimseye yıktırma. Hayal bu, tartışılmaz. Tartısmaya açarsan herkes çomak sokar. Hiç bir zaman da gerçekleşmez. Gerçekleştiği söylenenlere de sonradan bir hayal uydurulur. Kendimizi böyle kandırırız.

Gerçek ise şu, kimse kendini video izleyerek yetiştirmiş bir cerraha ameliyat olmak istemez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,129
Üyeler
183,530
Son üye
Akif4254
Geri