Yeni Aldığım Bilgisayar Kendi Kendine Kapanıyor

DemirD

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar selamlar tam olarak 1 hafta önce aldığım bilgisayar bugün(24.08.2021) tarihinde gün içerisinde 2 kere kapandı ciddiye almadım fakat akşam bidaha aynı seneryo olunca açıkçası şüphelendim internetten araştırdım genelde bilgisayar aşırı ısın madan kapanıyormuş fakat daha yeni bir bilgisayar
işlemci: amd ryzen 5 3500xmpk
anakart: asus prime b450 mk-II
ekran kartı: asus dual geforce rtx 2060 6gb
ram: 16 gm ram 3000mhz
işlemci stok soğutucu ,500 watt psu

Son düzenleme:
Bileşenlerin sıcaklık değerini MSI afterburner ve HWIN info yazılımları ile öğrenip yazar mısınız ?

Bileşenlerin sıcaklık değerini MSI afterburner ve HWIN info yazılımları ile öğrenip yazar mısınız ?
tabii ki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartı 46 msı after burnerden baktım,işlemci ise 69 asusun al suite 3 uygulamasından baktım

Son düzenleme:
Arkadaşlar selamlar tam olarak 1 hafta önce aldığım bilgisayar bugün(24.08.2021) tarihinde gün içerisinde 2 kere kapandı ciddiye almadım fakat akşam bidaha aynı seneryo olunca açıkçası şüphelendim internetten araştırdım genelde bilgisayar aşırı ısın madan kapanıyormuş fakat daha yeni bir bilgisayar
işlemci: amd ryzen 5 3500xmpk
anakart: asus prime b450 mk-II
ekran kartı: asus dual geforce rtx 2060 6gb
ram: 16 gm ram 3000mhz
işlemci stok soğutucu ,500 watt psu
psu tam modeli nedir hocam

Sistemin ısıdan ötürü kapanabileceğini sanmıyorum bu kapanma durumu oyun oynarken mi oluyor ? İşlemci soğutucunuz nedir ?

Sistemin ısıdan ötürü kapanabileceğini sanmıyorum bu kapanma durumu oyun oynarken mi oluyor ? İşlemci soğutucunuz nedir ?
Amd nin kendi stok soğutucusu ve kapandığı zaman genelde ya internet tarayacımda yada oyunda oluyorm

sıcaklık değerleri iyi mi ?

Amd nin kendi stok soğutucusu ve kapandığı zaman genelde ya internet tarayacımda yada oyunda oluyorm

ve şuan yine kapandı en son görev yöneticisi açıktı ve işlemcimin % 85ini kullanıyordu sizce ondan olabilirmi

Son düzenleme:

ve şuan yine kapandı en son görev yöneticisi açıktı ve işlemcimin % 85ini kullanıyordu sizce ondan olabilirmi
işlemci tam yükteyken ısı değeri kaç oluyor ?

boşta biraz fazla gibi?
stok soğutucuyla soğutulacak bir işlemci değil o , biosa girip cpu boostunu kapatmanızı öneririm (ismini tam olarak hatırlamıyorum konuya hakim olan arkadaşlar şimdi yanlışımı düzeltirler)

Geri