Yeni Aldığım Bilgisayar Kendi Kendine Kapanıyor

DemirD

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar selamlar tam olarak 1 hafta önce aldığım bilgisayar bugün(24.08.2021) tarihinde gün içerisinde 2 kere kapandı ciddiye almadım fakat akşam bidaha aynı seneryo olunca açıkçası şüphelendim internetten araştırdım genelde bilgisayar aşırı ısın madan kapanıyormuş fakat daha yeni bir bilgisayar
işlemci: amd ryzen 5 3500xmpk
anakart: asus prime b450 mk-II
ekran kartı: asus dual geforce rtx 2060 6gb
ram: 16 gm ram 3000mhz
işlemci stok soğutucu ,500 watt psu

Son düzenleme:
Bileşenlerin sıcaklık değerini MSI afterburner ve HWIN info yazılımları ile öğrenip yazar mısınız ?

Bileşenlerin sıcaklık değerini MSI afterburner ve HWIN info yazılımları ile öğrenip yazar mısınız ?
tabii ki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartı 46 msı after burnerden baktım,işlemci ise 69 asusun al suite 3 uygulamasından baktım

Son düzenleme:
Arkadaşlar selamlar tam olarak 1 hafta önce aldığım bilgisayar bugün(24.08.2021) tarihinde gün içerisinde 2 kere kapandı ciddiye almadım fakat akşam bidaha aynı seneryo olunca açıkçası şüphelendim internetten araştırdım genelde bilgisayar aşırı ısın madan kapanıyormuş fakat daha yeni bir bilgisayar
işlemci: amd ryzen 5 3500xmpk
anakart: asus prime b450 mk-II
ekran kartı: asus dual geforce rtx 2060 6gb
ram: 16 gm ram 3000mhz
işlemci stok soğutucu ,500 watt psu
psu tam modeli nedir hocam

Sistemin ısıdan ötürü kapanabileceğini sanmıyorum bu kapanma durumu oyun oynarken mi oluyor ? İşlemci soğutucunuz nedir ?

Sistemin ısıdan ötürü kapanabileceğini sanmıyorum bu kapanma durumu oyun oynarken mi oluyor ? İşlemci soğutucunuz nedir ?
Amd nin kendi stok soğutucusu ve kapandığı zaman genelde ya internet tarayacımda yada oyunda oluyorm

sıcaklık değerleri iyi mi ?

Amd nin kendi stok soğutucusu ve kapandığı zaman genelde ya internet tarayacımda yada oyunda oluyorm

ve şuan yine kapandı en son görev yöneticisi açıktı ve işlemcimin % 85ini kullanıyordu sizce ondan olabilirmi

Son düzenleme:

ve şuan yine kapandı en son görev yöneticisi açıktı ve işlemcimin % 85ini kullanıyordu sizce ondan olabilirmi
işlemci tam yükteyken ısı değeri kaç oluyor ?

boşta biraz fazla gibi?
stok soğutucuyla soğutulacak bir işlemci değil o , biosa girip cpu boostunu kapatmanızı öneririm (ismini tam olarak hatırlamıyorum konuya hakim olan arkadaşlar şimdi yanlışımı düzeltirler)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,083
Üyeler
184,566
Son üye
Gkdnz61
Geri