Yeni Laptopun ağır çalışması

Ozan06

80+
Reaksiyon skoru
8
Arkadaşlar merhabalar
-i7 9750H
-RTX2060
-16GB(8X2)

sistem bu şekilde fakat internet siteleri(steam vs.) çok ağır çalışıyor. tıklıyorum 5-10 saniye bekliyor. internetten kaynaklı desem fakat bilgisayar genel olarak yavaş.
ne yapmamı önerir siniz ?
bilgisayarı yeni aldım daha bugün açtım.
Onedrive dosyalarını güncelliyor. yavaşlama sebebi bu olabilir mi ?

Son düzenleme:
Bilgisayarınızda sistem diski olarak HDD mi yoksa SSD mi bulunmakta? HDD'lerin okuma/yazma hızları düşük olduğundan bilgisayarınızın disk için gerektirdiği bant genişliğini karşılayamayabiliyor olabilir. Bu da sistemde donmalara, kasmalara veya uygulamaların normalden geç yanıt vermesine sebep oluyor olabilir. Sistem diski olarak HDD kullanıyorsanız sisteminizi bir SSD alarak onun içine kurmanızı tavsiye ederim. Mümkünse DRAM Cache'i olan güvenilir bir markanın SSD'sini almaya özen gösterin. DRAM Cache'i olmayan SSD'ler bazen HDD'lerden daha yavaş olabiliyor.

m2ssd kullanıyorum. çok yüksek okuma ve yazma oranına sahip.
sanırım hız internetten kaynaklanıyor olabilir. modemden wifi ile bağlanıyorum. laptopta gigabit ethernet portu var. bu port tam olarak ne işe yarıyor acaba ? internet hızımı arttırmada kullanabilir miyim bunu ? ve nasıl kullanacağım ?
Bilgisayarınızda sistem diski olarak HDD mi yoksa SSD mi bulunmakta? HDD'lerin okuma/yazma hızları düşük olduğundan bilgisayarınızın disk için gerektirdiği bant genişliğini karşılayamayabiliyor olabilir. Bu da sistemde donmalara, kasmalara veya uygulamaların normalden geç yanıt vermesine sebep oluyor olabilir. Sistem diski olarak HDD kullanıyorsanız sisteminizi bir SSD alarak onun içine kurmanızı tavsiye ederim. Mümkünse DRAM Cache'i olan güvenilir bir markanın SSD'sini almaya özen gösterin. DRAM Cache'i olmayan SSD'ler bazen HDD'lerden daha yavaş olabiliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,203,915
Üyeler
192,089
Son üye
mamadaou055
Geri