Neler Yeni

Yeni Pc Alacağım.Yardıma İhtiyacım Var.

mfourg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ege Yılmaz
Bütçe
20000
Arkadaşlar,emektar PC'im artık Minecraft bile FPS drop'u yapmaya başladı.Elimde 20 bin liram var,benim için CSGO'da 350-400 VALORANT'ta 270-330 GTA 5'te 140-160 aralarında FPS değeri veren bir PC toplarmısınız ya da toplama bir PC bulabilirmisiniz?

Tokuchi77

80+ Bronze
Şimdi çok iyi bir sistem önerecektim kampanyadaydı fakat stoklar tükenmiş saatler önce.
Bu konunuz ilgi çekmezse yarın öğlen saatlerinde konuyu tekrar açın.
Size iyi bilenler yardım edebilir böylece.
Konunuz ilgi görebilir.
Saat biraz geç.

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Şimdi çok iyi bir sistem önerecektim kampanyadaydı fakat stoklar tükenmiş saatler önce.
Bu konunuz ilgi çekmezse yarın öğlen saatlerinde konuyu tekrar açın.
Size iyi bilenler yardım edebilir böylece.
Konunuz ilgi görebilir.
Saat biraz geç.
Tekrar konu açmak yerine konuyu yükseltebilir.

Eğer monitöre de ihtiyacın varsa bunu alabilirsin;

Dahası  
Reaksiyon skoru
851
İsim
Yuzarsef
i5 13,Nesil
16 GB CL18 DDR5 Ram
Rtx 3060 OC
2tb m2.ssd
lga1700 anakart
700+50W PSU
Lian Li RGB kasa
AOC C27 240HZ Monitör
Razer Kulaklık+Mouse+Klavye
Mouse+Klavye RGB PED
240GB Sata SSD

Klugheit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Diyar Kantekin
Arkadaşlar,emektar PC'im artık Minecraft bile FPS drop'u yapmaya başladı.Elimde 20 bin liram var,benim için CSGO'da 350-400 VALORANT'ta 270-330 GTA 5'te 140-160 aralarında FPS değeri veren bir PC toplarmısınız ya da toplama bir PC bulabilirmisiniz?
Hocam benim sistemim ahanda bugün bitti. Size yardımcı olmak isterim. Öncelikle asla ama asla aceleci davranmayın. Kendinize şöyle 2 hafta süre verin ve bu 2 hafta sonunda topladığınız her bileşeni veya hazır kasanın her bileşenini iyice araştırın, daha az fiyata aynı kalite veya +100tl ile çok daha iyi bir şey alabiliyor musunuz gibi yaklaşın. Ben ayın 4 ünde toplamaya başladım. 5 gün abartısız tam anlamıyla sabah akşam araştırdım (uyan ve uyuyana kadar araştır) ayın 9 unda bir taslak çıkardım o da şu:

Anakart: TUF GAMING B550M-PLUS (WI-FI)

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600

İşlemci Soğutucusu: ID-COOLING SE-224-XT

Ekran Kartı: PNY GeForce RTX 3060 12GB XLR8 Gaming REVEL EPIC-X RGB Dual Fan Edition

Bellek: Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16

Depolama: Kingston KC3000 1TB M.2 SSD

Güç Kaynağı: Corsair RM750X 80+ Gold 750w

Daha sonra forumlardan bazı bileşenler için aldığım kötü mesajlar falan, daha iyisi şurda var şu fiyata bilmem ne, yok kalitesiz o bu şu derken tam tamına 12 günün sonunda taslağın neredeyse %80'i değişti ve son durum bu:

1. Anakart:
MSI MAG B550 TOMAHAWK € 130
(Volkan Oyun Kuvvetlerine sordum bu sistemle bu anakart gayet uyumlu dedi)

2. İşlemci:
AMD Ryzen 5 5600 € 135

3. Soğutucu:
ID-COOLING SE-224-XTS Black € 28

4. Ekran kartı:
Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti Eagle OC D6X 8G € 375
(vok abimiz dedi ki 3060 alcağına 3060ti al 2k monitör için,ondan ti'a geçtim)

5. RAM:
Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8) 3600MHz DDR4 CL18 € 55

6. Depolama:
SAMSUNG 980 PRO 1 TB (GEN 4) € 70

7. Güç Kaynağı:
Corsair RM750X 80+ Gold 750w (2021) € 155

8. Kasa:
Cooler Master MasterBox TD500 Mesh V2 € 110

9. Klavye:
GK Gamakay MK61 (Black Version - Yellow Switch V2) € 51

( 1. Belçika üzerinden satın alacağım 2. 1050 euro yani 27 k tutuyor ama türkiye de bu sistemin fiyatı vergilerle daha yüksek olabilir bilmiyorum. 3. Bileşenler en azından fikir verir)

OKU!!: Hocam sana mesaj attıktan sonra anakartımı tekrar değiştirdim. Normalde rog strix b550-e idi ve bu anamartı 170 euro sanıyordum anakart 290 çıktı :) sonra tomahawkı buldum. Sonra Vok abimize sordum gayet uyumlu dedi bileşenlerim için. Forumlar okudum çok tavsiye edilen bir anakartmış.

Bunları yazmamın sebebi şu: iyice araştırın ki paranızı çöpe atmayın, acele etmeyin, sabırlı olun. Çünkü ben hep aksini yaptım. Karşılığını da hep gördüm. Ne alacaksanız bütün sitelere bakın daha ucuza olanını bulabilirsiniz.

Şu anda sanırım doların ani yükselişi ve yaza girişten dolayı herkes f/p sistemler yayınlayıp duruyor. Bazen sağlam bileşenler ucuza gelebiliyor. Tavsiyem Türkiye gibi vergisi yüksek bir ülkede hazır sistem almak, daha az money çok kazanç olur. VOK kanalı iyi pc ler çıkarıyor, diğer kanalları bilmiyorum. Bütün kanalları takip et hazır kasa kovala diye tavsiye ederim. (Hazır kasa seçtiğinde deli gibi araştırmayı unutmα!)
Bir forumda şöyle bir yorum gördüm: "doların yükselmesiyle beraber fiyatlsr artacağı için şimdiden alın, bir gün doların aniddn düşmesi fiyatları etkilemez ve bu fiyatlar 5 yıl dan aşağı kolayca düşmez" aklıma gelmişken söyleyeyim dedim.

Son düzenleme:

Klugheit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Diyar Kantekin
(Uyarı: senden farkım yok sadece pc toplarken öğrendiğim bilgiler kadar biliyorum. Amacım bildiğimi aktarmak, yanlış hatırlıyor veya yanlış biliyor olabilirim. Sen yine de herkesi dinle)

Psu larda 80+ bronz ve üstü sertifika olmasına çok dikkat et + özellikle güvenilir markalardan psu seç.

İşlemcilerde 5600 bence orta seviye için yeterli. İntel hiç bilmem ryzen istediğimden bakmadım, daha ucuza ryzen'e yakın ghz ye sahip intel bulabilirsin tahminimce.

Ssd de 1 TB m.2 ssd den aşağıda ve üstünde almamaya çalış, 1 tane hdd ya da sata ssd takar resim falan boş dosyaları oraya atarsın, pc nin beynini ve oyunlarını ssd ye kurarsın oh bal gibi.

işlemciyi soğutmak için Se 224 xt veya xts, se 214 xt, noctua dh 15 kullanabilirsin. 214 ve 224 xt lerin fiyatlar allahu ekber dağlarına çıktı diye okumuştum. Zaten bulamadım amazonda. Se 224 xts alabilirsin r5 5600 için.

Kasa alırken kesinlikle iyi hava akışı olan bir kasa al. İstediğin kadar soğutma al eğer kasanın hava akışı iyi değilse derecelet yüksekte dolaşır.
F/p sağlam hava akışlı kasa önerim: MSİ MAG FORGE 100R
İnceleme videosu: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch?v=WGkFaPNAzXg&ved=2ahUKEwjG0oX5ltP_AhV9zAIHHUOyA4IQo7QBegQIBRAB&usg=AOvVaw2VyrXB2tYH5ARywve3yesm
ve
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch?v=ySJ2eUL654Q&ved=2ahUKEwjG0oX5ltP_AhV9zAIHHUOyA4IQo7QBegQIBBAB&usg=AOvVaw1OOpQDxxWyMWoauTH9PAMb

Soğutma demişken adam gibi bir termal macunun yoksa yine sıcaklık problemleri yaşarsın. Mx-4 tavsiyemdir herkes öneriyor. Wipaste C2 4gr ise çok iyi bir f/p termal macundur. Fakat arasında ki fiyat farkını kapatabilirsen kesinlikle mx-4 tavsiye ediyorum.

Anakart seçimi için bu video bana aşırı yardımcı oldu sana olacağına da eminim. (Ryzen seçtiysen)

Ben anakartımı type c desteği, flash bios button gibi şartlarla seçtiğimden çok sorun yaşadım. kasamda type c girişi vardı ama tuf b550m-plus (wifi) anakartta type c portu olmadığından ön panelde ki type c yi kullanamıyordum. İşte yok aparatlar var type c port olan, ssd ye veya x1,x16 gibi ekran kartı yerlerine takınca sorun halloluyor falan. (Çözümlerini biliyorum eğer bu sorunu yaşarsan bana özelden yazabilirsin)

Yani sonuç şu: ne istediğini önce bilecek sonra her hesabı yapacaksın bro.

Ram konusunda normalde 3200 mhz cl 16 seçtiydim Volkan Oyun Kuvvetleri abimiz 3600 mhz cl 18 daha iyi olur dedi bende onu dinledim.

Tavsiyelerim bu kadar dostum. Merak ettiğini sorabilirsin cevabını bilirsem söylerim :)

Son düzenleme:

mfourg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ege Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam benim sistemim ahanda bugün bitti. Size yardımcı olmak isterim. Öncelikle asla ama asla aceleci davranmayın. Kendinize şöyle 2 hafta süre verin ve bu 2 hafta sonunda topladığınız her bileşeni veya hazır kasanın her bileşenini iyice araştırın, daha az fiyata aynı kalite veya +100tl ile çok daha iyi bir şey alabiliyor musunuz gibi yaklaşın. Ben ayın 4 ünde toplamaya başladım. 5 gün abartısız tam anlamıyla sabah akşam araştırdım (uyan ve uyuyana kadar araştır) ayın 9 unda bir taslak çıkardım o da şu:

Anakart: TUF GAMING B550M-PLUS (WI-FI)

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600

İşlemci Soğutucusu: ID-COOLING SE-224-XT

Ekran Kartı: PNY GeForce RTX 3060 12GB XLR8 Gaming REVEL EPIC-X RGB Dual Fan Edition

Bellek: Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16

Depolama: Kingston KC3000 1TB M.2 SSD

Güç Kaynağı: Corsair RM750X 80+ Gold 750w

Daha sonra forumlardan bazı bileşenler için aldığım kötü mesajlar falan, daha iyisi şurda var şu fiyata bilmem ne, yok kalitesiz o bu şu derken tam tamına 12 günün sonunda taslağın neredeyse %80'i değişti ve son durum bu:

1. Anakart:
MSI MAG B550 TOMAHAWK € 130
(Volkan Oyun Kuvvetlerine sordum bu sistemle bu anakart gayet uyumlu dedi)

2. İşlemci:
AMD Ryzen 5 5600 € 135

3. Soğutucu:
ID-COOLING SE-224-XTS Black € 28

4. Ekran kartı:
Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti Eagle OC D6X 8G € 375
(vok abimiz dedi ki 3060 alcağına 3060ti al 2k monitör için,ondan ti'a geçtim)

5. RAM:
Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8) 3600MHz DDR4 CL18 € 55

6. Depolama:
SAMSUNG 980 PRO 1 TB (GEN 4) € 70

7. Güç Kaynağı:
Corsair RM750X 80+ Gold 750w (2021) € 155

8. Kasa:
Cooler Master MasterBox TD500 Mesh V2 € 110

9. Klavye:
GK Gamakay MK61 (Black Version - Yellow Switch V2) € 51

( 1. Belçika üzerinden satın alacağım 2. 1050 euro yani 27 k tutuyor ama türkiye de bu sistemin fiyatı vergilerle daha yüksek olabilir bilmiyorum. 3. Bileşenler en azından fikir verir)

OKU!!: Hocam sana mesaj attıktan sonra anakartımı tekrar değiştirdim. Normalde rog strix b550-e idi ve bu anamartı 170 euro sanıyordum anakart 290 çıktı :) sonra tomahawkı buldum. Sonra Vok abimize sordum gayet uyumlu dedi bileşenlerim için. Forumlar okudum çok tavsiye edilen bir anakartmış.

Bunları yazmamın sebebi şu: iyice araştırın ki paranızı çöpe atmayın, acele etmeyin, sabırlı olun. Çünkü ben hep aksini yaptım. Karşılığını da hep gördüm. Ne alacaksanız bütün sitelere bakın daha ucuza olanını bulabilirsiniz.

Şu anda sanırım doların ani yükselişi ve yaza girişten dolayı herkes f/p sistemler yayınlayıp duruyor. Bazen sağlam bileşenler ucuza gelebiliyor. Tavsiyem Türkiye gibi vergisi yüksek bir ülkede hazır sistem almak, daha az money çok kazanç olur. VOK kanalı iyi pc ler çıkarıyor, diğer kanalları bilmiyorum. Bütün kanalları takip et hazır kasa kovala diye tavsiye ederim. (Hazır kasa seçtiğinde deli gibi araştırmayı unutmα!)
Bir forumda şöyle bir yorum gördüm: "doların yükselmesiyle beraber fiyatlsr artacağı için şimdiden alın, bir gün doların aniddn düşmesi fiyatları etkilemez ve bu fiyatlar 5 yıl dan aşağı kolayca düşmez" aklıma gelmişken söyleyeyim dedim.
çok teşekkür ederim yardımınız için en yakın zamanda önerinizi dikkate alıp sistem toplayacağım

Klugheit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Diyar Kantekin

Fizikl

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Efkan Ege Ergün
Benim fikrim kendiniz toplamak yerine hazır sistemlere yönelebilirsiniz çünkü bazen gerçektende çok iyi f/p hazır sistemler gelebiliyor eğer monitörü bütçeye eklemeyeceksek

Bu sisitemin ekran kartı rtx 3060ti dan daha üstün bir kart ve fiyatı 17200 lira ancak monitör dahil değil

Klugheit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Diyar Kantekin
Benim fikrim kendiniz toplamak yerine hazır sistemlere yönelebilirsiniz çünkü bazen gerçektende çok iyi f/p hazır sistemler gelebiliyor eğer monitörü bütçeye eklemeyeceksek

Bu sisitemin ekran kartı rtx 3060ti dan daha üstün bir kart ve fiyatı 17200 lira ancak monitör dahil değil
amd ekran kartı kullananlar nasıl korkmuyorlar anlamıyorum. Yok yazılım sorunları o bu şu derken

Fizikl

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Efkan Ege Ergün
amd ekran kartı kullananlar nasıl korkmuyorlar anlamıyorum. Yok yazılım sorunları o bu şu derken
Kendim xfx speedster swift 309 rx6700xt li bir sisitem kullanıyorum şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım ancak maalesef kullandığım kartta biraz coil whine var beni pek rahatsız etmedi ama sese karşı fazla duyarlıysanız ve aldığınız kartta coil whine çıkarsa biraz rahatsız olabilirsiniz bunun dışında hiçbir problemle veya aksaklıkla karşılaşmadım ancak şunuda ekleyeyim eğer rt(ray tracing) ye çok önem veriyorsanız amd nin rt si henüz nvidia kadar iyi değil o yüzden eğer rt olmadan oynayamam diyorsanız amd önermem

Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Tnc öz

Top Bottom