YENİ PC'nin oyunlarda saçma takılma sorununu 8 aydır kimse çözemedi

Reaksiyon skoru
22
Gerek hikayeli single gerek online oyunlar olsun oyun oynamaya aşık biri olarak pc topladım. Sorunum RDR2, WİTCHER3, RUST, R6, CSGO, SPİDER-MAN REMASTERED, FORZA HORİZON 5, PUBG VB... diye gidiyor hepsini yazmama gerek yok çünkü bilgisayarım ''DON'T STARVE TOGETHER'' sistem gerektirmeyen oyunda bile takılma yaşıyor. Oynadığım oyunların fps değerleri gayet yüksekken takılma ve ekrana gelen görüntünün kekelediğini görüyorum. Hayata öyle küstüm öyle stres yaptım ki saçlarım bile döküldü. Çünkü denemediğim yöntem kapısını çalmadığım kimse kalmadı. Sorunu hiçbir insan çözemedi. Yaptıklarımı açıklıyorum CHİPSET, GPU DRİVER VE BİOS GÜNCELLENDİ. 40 defa format atıldı win11-win10 arasında geçişler yapıldı. PSU değiştirilip sistem denendi. ANAKART değiştirilip denendi. En şaşırdığım kafayı yememe sebep olan yöntem ise EKRAN KARTI değiştirildi sorun yine devam etti. SSD olmasına rağmen piyasadaki en kaliteli SSD aldım sorun yine düzelmedi. Monitör değiştirildi, monitör kablosu değiştirildi DÜZELMEDİ. Bu sitede bulunan kadim güçlere sahip olan bilge bir MASTER çıkar mı? Derdime derman olacak biri çıkar mı?

Son olarak sistemimi detaylıca yazıyorum.

PSU = COOLER MASTER 600W 80PLUS

ANAKART = PRIME B450M-K

CPU = RYZEN 5 2600X

RAM = 16GB 2x8 3000MHZ Crucial Ballistix

GPU = GTX 1650 SUPER 4GB

SSD = SAMSUNG EVO 250GB + CRUCICAL 240GB

HDD = 1TB WD

Gerek hikayeli single gerek online oyunlar olsun oyun oynamaya aşık biri olarak pc topladım. Sorunum RDR2, WİTCHER3, RUST, R6, CSGO, SPİDER-MAN REMASTERED, FORZA HORİZON 5, PUBG VB... diye gidiyor hepsini yazmama gerek yok çünkü bilgisayarım ''DON'T STARVE TOGETHER'' sistem gerektirmeyen oyunda bile takılma yaşıyor. Oynadığım oyunların fps değerleri gayet yüksekken takılma ve ekrana gelen görüntünün kekelediğini görüyorum. Hayata öyle küstüm öyle stres yaptım ki saçlarım bile döküldü. Çünkü denemediğim yöntem kapısını çalmadığım kimse kalmadı. Sorunu hiçbir insan çözemedi. Yaptıklarımı açıklıyorum CHİPSET, GPU DRİVER VE BİOS GÜNCELLENDİ. 40 defa format atıldı win11-win10 arasında geçişler yapıldı. PSU değiştirilip sistem denendi. ANAKART değiştirilip denendi. En şaşırdığım kafayı yememe sebep olan yöntem ise EKRAN KARTI değiştirildi sorun yine devam etti. SSD olmasına rağmen piyasadaki en kaliteli SSD aldım sorun yine düzelmedi. Monitör değiştirildi, monitör kablosu değiştirildi DÜZELMEDİ. Bu sitede bulunan kadim güçlere sahip olan bilge bir MASTER çıkar mı? Derdime derman olacak biri çıkar mı?

Son olarak sistemimi detaylıca yazıyorum.

PSU = COOLER MASTER 600W 80PLUS

ANAKART = PRIME B450M-K

CPU = RYZEN 5 2600X

RAM = 16GB 2x8 3000MHZ Crucial Ballistix

GPU = GTX 1650 SUPER 4GB

SSD = SAMSUNG EVO 250GB + CRUCICAL 240GB

HDD = 1TB WD
Bu sistemi 17 bine 2. el mi aldınız acaba? Sıfırını o fiyata satmamıştır umarım herhangi bir site.

Vatandan topladım aldım. Ben burada yardım için yalvarıyorum kişinin yazdığı cevaba bak tamam kardeşim en iyi ekonomist sensin. Boş cevap yazıp konumu kirletmeyin.
Bu kadar gergin olmanız kimseye bir şey kazandırmaz. Ben bu sistemin 17 bine satılmayacağını düşündüğüm (hazır sistem olarak, topladığınızı nerden bilebilirim) için sordum eğer 2. el aldıysanız belki satan kişi de bu yüzden satmıştır sorunludur diye. Garantisi devam ediyorsa gönderin, devam etmiyorsa bu zamana kadar bu sorunlar yoktu herhalde.

Yanlış anlaşılma olduysa kusuruma bakmayın sanırım PC kendisinin fiyatı 17.000 diye lanse etmişim ekipmanlarıyla ve g-sync monitörüyle falan o fiyat. Yoksa PC 12.000 tl. Lütfen yardımcı olacak bilgili biri bana cevap versin.

Yanı max ayarlar da oynuyor isen 1650 1080 p high ayarlarda oynatacak bir kart değil.ama yazdigin oyunları low ayarlar da olsa bile oynaya bilecek bir sistem. Anlattığınız da işlem ci de bir sorun var gibi geliyor birde işlemciyi değiştirip deneyin. Yanı virüste girmiş olabilir format attığı nizi söylediniz ama format ile geçmeyecek virüslerde var ama konuya tam hakim değilim.

NVİDİA Denetim masasına girin
Sol taraftan " 3D Ayarlarının yönetilmesi " seçeneğine tıklayın aşağıya resim bırakıcam ordan görüntü keskinleştirme ayarını benim yaptığım gibi yapın
daha sonra windows ayarlarına girin benimki 11 şuan 10 nasıldı hatırlamıyorum sizinki şuan 11 mi?
11 se ayarları açtığınızda sol tarafta çıkan oyun seçeneğine tıklayın ve oyun modunu aktif edin daha sonra grafiklere tıklayıp orada deneyeceğiniz oyunu seçip üstüne tıklayıp yüksek performansa alın ve alırken gtx1650 mi yazıyor ona dikkat edin ve öyleyse buraya da yazarsanız sevinirim
windows update tamamen yapılı mı?
ekran kartı driver sürümü nedir?
Hard disk sentinel indirip ssd ve hard disk sağlıklarına bakabilir miyiz
bios ayarlarında XMP açık mı?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2022-09-15 000424.png
    Ekran görüntüsü 2022-09-15 000424.png
    19.7 KB · Hit: 103
İşlemcinizi değiştirmenizi öneririm.

İşlemci kaynaklı sorun olabilir parçaları değiştirmek yerine aslında tertemiz bir sistem toplansa high ayarlarda bahsettiğiniz oyunları rahat rahat oynarsınız bütçeniz olmayabilir tabi zamanında bende buna benzer bir sebepten kafayı yemiştim işin sonunda pc yi iş için kullanacak birine sattım tertemiz baştan topladım.

İşlemci problemli olması muhtemel. Benim de başıma gelmişti. Normalde takılmayan en yüksek ayarlarda oynadığım oyunu, en düşükte bile kasarak oynamaya başladım. Sonra fark ettim ki, soğutucu yerinden oynamış ve işlemci sıcaklığı da 100 derecenin üzerinde sabit takılmış. Doğal olarak ekran kartını besleyemiyor diye düşündüm. Ufak bir oynama ile düzelttim ve sorunum çözüldü. Bazen bu tarz problemler o kadar basit şeyler ile çözülüyor ki intihar etmek istiyor insan :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,161,904
Üyeler
184,529
Son üye
aarslan6998
Geri