Neler Yeni

Yeni sistemde VGA ve HDMI'ın görüntü farkı

emircatal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Emir Çatal
Merhaba iyi forumlar herkese. Yeni bir sistem topladım monitörümün HDMI girişine güvenerek yeni bir monitör almadım. Fakat şimdi de 1920X1080 çözünürlüğe alınca görüntü ekrandan taşıyor. Resimde görüldüğü üzere 1804X1014 gibi saçma bir çözünürlükte tam ekran görüntü alabiliyorum. VGA girişini dönüştürücü ile kullandım masaüstünde HDMI gibi sıkıntı çıkartmadı fakat CS:GO'da 1280X1024 oynayan birisiyim, VGA'da bu çözünürlüğe alınca bariz bir bulanıklaşma oluyor. HDMI'da tam tersine daha güzel bir görüntü var fakat tak çıkar yapmaktan yoruldum. Tek bir girişte kullanmak istiyorum ne yapmam lazım?
Çözünürlük problemi de şu şekilde;
1.png

2.png

emircatal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Emir Çatal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hakan BİR
Merhaba iyi forumlar herkese. Yeni bir sistem topladım monitörümün HDMI girişine güvenerek yeni bir monitör almadım. Fakat şimdi de 1920X1080 çözünürlüğe alınca görüntü ekrandan taşıyor. Resimde görüldüğü üzere 1804X1014 gibi saçma bir çözünürlükte tam ekran görüntü alabiliyorum. VGA girişini dönüştürücü ile kullandım masaüstünde HDMI gibi sıkıntı çıkartmadı fakat CS:GO'da 1280X1024 oynayan birisiyim, VGA'da bu çözünürlüğe alınca bariz bir bulanıklaşma oluyor. HDMI'da tam tersine daha güzel bir görüntü var fakat tak çıkar yapmaktan yoruldum. Tek bir girişte kullanmak istiyorum ne yapmam lazım?
Çözünürlük problemi de şu şekilde; Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Eğer ekran kartın
Çözünürlük problemi de şu şekilde; Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
amd ekran kartı kullanıyorsan. Rodeon ayarlarında özel çözünürlük oluşturma seçeneği var ordan ekranının özelliklerini girip değiştirebilirsin. Nvidia ise bir bilgim yok reis

emircatal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Emir Çatal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer ekran kartın

AMD ekran kartı kullanıyorsan. Rodeon ayarlarında özel çözünürlük oluşturma seçeneği var ordan ekranının özelliklerini girip değiştirebilirsin. Nvidia ise bir bilgim yok reis
NVIDA Denetim masası açık hocam resimlere bakmadın mı :rolleyes:

PiskopatCivciv

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
595
İsim
Talha
HDMI Hem Görntü Hem Sesi Yüksek Kalitede Aktarır

emircatal

80+
Dahası