Çözüldü✓ Yeni Sistemimde Wifi Problemi

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar, yeni bir kasa topladım. Sürücülerini kurdum ama wifi sorunlu çalışıyor. Modeme uzak noktada diğer laptopım bağlantı kurabiliyor wifi'a ama masaüstü bilgisayar wifi da bulamıyor modemi. Modemin yanına geldim ve bu sefer bağlantı oldu ama modem ayarlarından baktığımda wifi 2.4 ghz bağlı ve speed test sonucu 10 mbps felan. Laptopla aynı noktadan denediğimde modem arayüzünde 5ghz bağlantı gözüküyor ve speed test 94 mbps çıkıyor. Masaüstümdeki wifi sorunumu çözmemde yardımcı olabilir misiniz?
Sistem özellikleri:
Msi X870-P Wifi Gaming Anakart
Amd Ryzen 7 7800x3d işlemci
Gigabyte RX 9070XT Ekran Kartı

Modem arayüzü (2.sıradaki Masaüstü, 4. sıradaki Laptop)
1744726653720.png

Masaüstü Aygıt Yöneticisi kısmı:
1744726824388.jpeg
1744726892377.jpeg

Modemin 6 ghz desteği yok. 5 ghz üzerinden bağlanın. Band yazanı 5 ghz seçin. Auto'da ise 2.4'e atıyor olabilir.
Wireless mode; b-g-n-ac-ax olarak seçin.
Win sağ köşede ki; wifi simgesine tıklayın; 2.4 olanı seçip, otomatik olarak bağlanda ki işareti kaldırın. Tekrar 5ghz olanı, otomatik olarak bağlan olarak seçin.
Qos support varsa; seçenekleri değiştirip, hız testi yapıp, uygun olanı seçin.

Modemin 6 ghz desteği yok. 5 ghz üzerinden bağlanın. Band yazanı 5 ghz seçin. Auto'da ise 2.4'e atıyor olabilir.
Wireless mode; b-g-n-ac-ax olarak seçin.
Win sağ köşede ki; wifi simgesine tıklayın; 2.4 olanı seçip, otomatik olarak bağlanda ki işareti kaldırın. Tekrar 5ghz olanı, otomatik olarak bağlan olarak seçin.
Qos support varsa; seçenekleri değiştirip, hız testi yapıp, uygun olanı seçin.
Modem arayüzünde Mesh ayarı vardı onu kapayınca 5Ghz'ye bağlanmaya başladı. Bu mesh ayarı tam ne oluyo ve kapatmamda sakınca var mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,793
Üyeler
184,052
Son üye
designerbarca
Geri