Neler Yeni

🔴 Yüksek fps almama rağmen oyunlarda kasma hissi 🔴

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Engincan YIldırım
arkadaşlar öncelikle merhaba sizlere yaşadığım bir sorun hakkında bilgi almak ve çözüm bulmak için rahatsız ediyorum sorunuma gelecek olursak bu sorun çok canımı sıkmaya başladı yüksek fps almama rağmen özellikle fps oyunlarda kasma hissi yaşıyorum akıcılık yok gibi lütfen bu konuda önerileri veya çözümleri olan varsa bana yardımcı olabilir mi kafayı yemek üzereyim gerçekten

sistemim şu şekilde
İşlemci : ryzen 7 5800x3d
Anakart gigabyte b550 aorus elite v2
ram: 4x8 32 gb kingston 3600 mhz
psu : msi mag 850gl 850w gold
ekran kartı : galax rtx 4080 super
işlemci soğutucu : bitfenix cube 360
monitör : Asus TUF Gaming VG27AQA1A 2k 165hz 1 ms

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,508
İsim
Mehmet Aslan
arkadaşlar öncelikle merhaba sizlere yaşadığım bir sorun hakkında bilgi almak ve çözüm bulmak için rahatsız ediyorum sorunuma gelecek olursak bu sorun çok canımı sıkmaya başladı yüksek fps almama rağmen özellikle fps oyunlarda kasma hissi yaşıyorum akıcılık yok gibi lütfen bu konuda önerileri veya çözümleri olan varsa bana yardımcı olabilir mi kafayı yemek üzereyim gerçekten

sistemim şu şekilde
İşlemci : ryzen 7 5800x3d
Anakart gigabyte b550 aorus elite v2
ram: 4x8 32 gb kingston 3600 mhz
psu : msi mag 850gl 850w gold
ekran kartı : galax rtx 4080 super
işlemci soğutucu : bitfenix cube 360
monitör : Asus TUF Gaming VG27AQA1A 2k 165hz 1 ms
fps i sabitleyin.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Engincan YIldırım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
fps i denetim masasından 165 e sabitledim zaten ama hala aynı g-sync de var freesync de ama sonuç aynı
Mesaj otomatik birleştirildi:

bunu tam olarak anlamadım ama işe yarar mı ?
Msi afterburner ile %1 ve %0.1 fps lerinizi iyi takip edin, muhtemelen bunlarda düşüşler ve dalgalanmalar yaşıyorsunuz. Bıostan ramlerin izi kontrol edin 1:1 mi yoksa 2:1 mi çalışıyor, Windows için kapatılması gereken yapılması gerekenlerden bahsettim onlara göz atabilirsiniz. Ekran kartınızın driver ini ddu ile silip, nvcleanstall ile kurunuz. Windows 10 ise HPET kapatınız.

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Engincan YIldırım
Msi afterburner ile %1 ve %0.1 fps lerinizi iyi takip edin, muhtemelen bunlarda düşüşler ve dalgalanmalar yaşıyorsunuz. Bıostan ramlerin izi kontrol edin 1:1 mi yoksa 2:1 mi çalışıyor, Windows için kapatılması gereken yapılması gerekenlerden bahsettim onlara göz atabilirsiniz. Ekran kartınızın driver ini ddu ile silip, nvcleanstall ile kurunuz. Windows 10 ise HPET kapatınız.
hocam bana yardımcı olma ihtimalin varmı discord falan gelsem sen bilgili bi arkadaşa benziyon biosta ramlerin 1:1 2:1 nedir nerden bakacam hiç bilmiyorum

Hermitus

80+ Bronze
Bu sorunu yaşıyordum ilk önce fps sabitledim çok güzel etki etki ama arada hala ufak anlık takılmalar oluyordu onu ise acer sitesinde laptopun kendi grafik kartı sürücüsünü kurarak çözdüm her yeni gelen güncelleme işe yaramıyor gibi geldi bana. Sorunu tespit etmek için %1 ve %0.1 fps değerlerini takip edin frametime göstergesini de grsfik olarak açarsanız takip etmesi kolay olur.

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Engincan YIldırım
Bu sorunu yaşıyordum ilk önce fps sabitledim çok güzel etki etki ama arada hala ufak anlık takılmalar oliyor onu ise acer sitesinde laptopun kendi grafik kartı sürücüsünü kurarak çözdüm her yeni gelen güncelleme işe yaramıyor gibi geldi bana.
bende takılma drop vs olmuyor ama 165 hz monitörüm sanki 100 hz falan gibi akıcılık yok kasıyormuş hissiyatı yaratıyor işte buna çözüm arıyorum ama bulamıyorum ne yapacağım şaşırdım

Hermitus

80+ Bronze
bende takılma drop vs olmuyor ama 165 hz monitörüm sanki 100 hz falan gibi akıcılık yok kasıyormuş hissiyatı yaratıyor işte buna çözüm arıyorum ama bulamıyorum ne yapacağım şaşırdım
Muhtemelen frametime çizgisi düz değil onu kontrol edin bi

TahinPekmez

80+ Silver
sorunun tam olarak şu: işlemcin 2k da 4080 süperi beslemek için yetersiz kalıyor. 5800x3d en fazla 2k da 4070 ti süperi besleyebilir. Sen am5 e geçerek 7800x3d alman lazim 2k da oynamak istiyorsan. senin elindeki karta 2k da ayip olur, 4k kartidir kendisi.

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Engincan YIldırım
sorunun tam olarak şu: işlemcin 2k da 4080 süperi beslemek için yetersiz kalıyor. 5800x3d en fazla 2k da 4070 ti süperi besleyebilir. Sen am5 e geçerek 7800x3d alman lazim 2k da oynamak istiyorsan. senin elindeki karta 2k da ayip olur, 4k kartidir kendisi.
hocam şuanda am5 e geçme gibi bir durumum yok fakat ben bu kartı almadan önce araştırdım kullandığım işlemcinin bu karta 2k da yetebileceği söylendi ve bunu bir kişi degil bir çok kişi söylemişti ben onlara güvenerek aldım besleyemiyor mu 4080 superi gerçekten mi ? ve ayrıca bu karttan önce 4070 super kullanıyordum aynı sistem ile yine bu sorunum vardı bahsettiğiniz şeyden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ben yine ama daha bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirebilir

TahinPekmez

80+ Silver
hocam şuanda am5 e geçme gibi bir durumum yok fakat ben bu kartı almadan önce araştırdım kullandığım işlemcinin bu karta 2k da yetebileceği söylendi ve bunu bir kişi degil bir çok kişi söylemişti ben onlara güvenerek aldım besleyemiyor mu 4080 superi gerçekten mi ? ve ayrıca bu karttan önce 4070 super kullanıyordum aynı sistem ile yine bu sorunum vardı bahsettiğiniz şeyden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ben yine ama daha bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirebilir
simdi sana şöyle ispatlayan, evde 4k tv varsa akicilik yok dediğin oyunu tv ye baglayip aç oyna.

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Engincan YIldırım
simdi sana şöyle ispatlayan, evde 4k tv varsa akicilik yok dediğin oyunu tv ye baglayip aç oyna.
rtx 4070 super varkende bu sorun vardı o kart 2k kartı degil mi ben mi yanlış biliyorum ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,389
Üyeler
160,842
Son üye
maxprint
Top Bottom