Neler Yeni

Çözüldü✓ Yurt dışından gaming laptop alacağım ama klavyesi ingilizce

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Diskriminant00
Bu yıl yazılım mühendisliği kazandım fakat yurt disindan alacağim pc de klavye ingilizce ü ö falan yazarım sorun olmaz ama noktalama işaretlerini nasıl yapıcam klavyeyi Türkçeye çevirdiğimde kod yazarken falan,onları ezbere bilmiyorum yerlerini ? Kafama şuan tek bu takılıyor legion 5 almazsam turkiyeden nitro 5 son kasa i5 12500 h rtx 3060 alıcam ama nitro 5 in ekranı berbat

zined karpot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Deniz Toprak Demir
Bu yıl yazılım mühendisliği kazandım fakat yurt disindan alacağim pc de klavye ingilizce ü ö falan yazarım sorun olmaz ama noktalama işaretlerini nasıl yapıcam klavyeyi Türkçeye çevirdiğimde kod yazarken falan,onları ezbere bilmiyorum yerlerini ? Kafama şuan tek bu takılıyor legion 5 almazsam turkiyeden nitro 5 son kasa i5 12500 h rtx 3060 alıcam ama nitro 5 in ekranı berbat
yeni klavye al türkiyeden usb ile
Mesaj otomatik birleştirildi:

usbli

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Diskriminant00
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yeni klavye al türkiyeden usb ile
Mesaj otomatik birleştirildi:

usbli
Ama okulda falan zor olucak klavyeyi Türkçeye çevirdiğimde noktalama işaretlerinin yerini ezbere bilmeliyiz değil mi çünkü ing klavye de noktalama işaretlerininde yeri farklı??

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,903
İsim
Kgn
Hocam çoğunlukla zaten kodlamalarda filan İngilizce alfabe kullanılıyor i,ü,ö ye gerek yok fazla.Ama eğerki istiyorsanız ektsradan klavye alabilirsiniz

Megan

80+ Silver
Daha iyi olur. Kullanacağın programlar ingilizce olacak o yüzden daha avantajlısın. Normal kullanım için de en kötü bi klavye alır kullanırsın veya ayarlardan klavyeyi türkçe yaparsın mesela paranteze tıklarsın ş olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Diskriminant00
Hocam çoğunlukla zaten kodlamalarda filan İngilizce alfabe kullanılıyor i,ü,ö ye gerek yok fazla.Ama eğerki istiyorsanız ektsradan klavye alabilirsiniz
Hocam Evet onu biliyorum ama noktalama işaretleri de lazım olacak onlar da kodlama da gerekli olmayacak mı ama ben yerlerini hiç ezbere bilmiyorum

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,903
İsim
Kgn
bende onu diyorum
Belli bir süre sonra zaten alışırsınız yerlerine.Klavyeye bakıp noktalamaları yaparsınız bence sıkıntı olmaz.Benim imkanım olsa İngilizce Q alırdım.Bölümün İngilizce olması etkisiylede

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Diskriminant00

Belli bir süre sonra zaten alışırsınız yerlerine.Klavyeye bakıp noktalamaları yaparsınız bence sıkıntı olmaz.Benim imkanım olsa İngilizce Q alırdım.Bölümün İngilizce olması etkisiylede
Hocam benim kafama takılan ben ing klavye hiç kullanmadım tr klavye ile noktalama isaretleri yerleride farklı ya ben klavyeyi Türkçeye çevirdiğimde noktalama isaretleride çelisecek yani türkçe klavyede ki noktalama işaretlerini ezbere bilmeliyim değil mi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
ahmet mert kabak
Legion 5 çok iyi bilgisayar ama nitro 5'in ekranı dediğiniz gibi berbat değil eğer görmediyseniz, sadece diğer bilgisayarlara göre sRGB değerleri düşük, ki yazılımla uğraşacaksanız renklerin aşırı bir önemi yok, ben de bilgisayar mühendisliği okuyorum acer nitro 5 kullanıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Diskriminant00
Legion 5 çok iyi bilgisayar ama nitro 5'in ekranı dediğiniz gibi berbat değil eğer görmediyseniz, sadece diğer bilgisayarlara göre sRGB değerleri düşük, ki yazılımla uğraşacaksanız renklerin aşırı bir önemi yok, ben de bilgisayar mühendisliği okuyorum acer nitro 5 kullanıyorum
Yani ekranın iyi olması üni den mezun olduktan sonra gerekli değil mi hocam ben harici ekrana bağlamayı düşünüyorum daha sonra

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Diskriminant00
Daha iyi olur. Kullanacağın programlar ingilizce olacak o yüzden daha avantajlısın. Normal kullanım için de en kötü bi klavye alır kullanırsın veya ayarlardan klavyeyi türkçe yaparsın mesela paranteze tıklarsın ş olur
Hocam asus tuf a15 2022 ryzen 7 6800 h rtx 3060 140w ile acer nitro 5 i5 12500 h rtx 3060 140w arasında çok ikilemde kaldım acer 23k asus hb de 25k trendyol da 24 k ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,022
Üyeler
166,138
Son üye
Alper35
Top Bottom