Neler Yeni

Yurtdışında Üniversite Okumak

ustaShifu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Yunus
Selamlar, ben şu an lise 3 öğrencisiyim ve yurtdışında bir akrabam da olmasından dolayı oraya gitmeyi düşünüyorum üniversite okumak için, 2 yıl sonra, istediğim yer ise Kanada'da bulunan York University, ve orada yazılım okumak istiyorum ya da başka bişey tam karar veremiyorum. Acaba bilen biri var mı ? yada bilgisi olan paylaşırsa çok memnun olurum. Teşekkürler...

Satashke

80+ Bronze
Selamlar, ben şu an lise 3 öğrencisiyim ve yurtdışında bir akrabam da olmasından dolayı oraya gitmeyi düşünüyorum üniversite okumak için, 2 yıl sonra, istediğim yer ise Kanada'da bulunan York University, ve orada yazılım okumak istiyorum ya da başka bişey tam karar veremiyorum. Acaba bilen biri var mı ? yada bilgisi olan paylaşırsa çok memnun olurum. Teşekkürler...
Yazılım fırsatın varsa onu oku. Fakat dilini şimdiden geliştir çok zorluk çekersin. Özgüven problemin varsa onu da yıkmaya bak bir an önce

Burak.twitchNietral

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Burak Öztürk
Bende aynı şekilde lise 3 üm iç mimarlık istiyorum yurt dışında varsa bilgisi olan okurum burdan

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Hocam çıkmak istiyorsanız tabi gidin sizin içinde iyi olacaktır.

o.O2

Loxerith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kanada Üniversiteleri Kolejler ve Üniversiteler olarak iki ana grupta bulunmaktadır. Kanada’da üniversite eğitimi birçok bölüm için 4 yıllıktır. Sağlık bilimleri, Hukuk ve bazı teknik alanlarda eğitim süreleri 5 ve 6 yıla kadar uzamaktadır. Eğitim ücretleri genel olarak seçilen eyalet, üniversite ve bölüme göre değişiklik göstermektedir. Kanada’da yükseköğrenim kurumları girişleri genellikle Amerika ile benzerlikler göstermektedir.

Kanada Üniversitelerine doğrudan giriş şartları:
  • Yeterli Düzeyde İngilizce Dil Seviyesi( TOEFL veya IELTS)
  • Belirli bir Seviyenin Üstünde Not Ortalaması (Lise Diploması veya Üniversite Transkripti)
  • Ders dışı Aktiviteler ve CV ( Sosyal faaliyetler, spor faaliyetleri, gönüllülük hizmetleri ve öğrencinin katıldığı yarışmalar vb.)

ustaShifu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Yunus
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yazılım fırsatın varsa onu oku. Fakat dilini şimdiden geliştir çok zorluk çekersin. Özgüven problemin varsa onu da yıkmaya bak bir an önce
Giriş seviyesi bir ingilizcem mevcut ve bildiğim kadarıyla ingilizcen yeterli değilse de seni yoğun bir ingilizce kursuna sokuyolarmış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kanada Üniversiteleri Kolejler ve Üniversiteler olarak iki ana grupta bulunmaktadır. Kanada’da üniversite eğitimi birçok bölüm için 4 yıllıktır. Sağlık bilimleri, Hukuk ve bazı teknik alanlarda eğitim süreleri 5 ve 6 yıla kadar uzamaktadır. Eğitim ücretleri genel olarak seçilen eyalet, üniversite ve bölüme göre değişiklik göstermektedir. Kanada’da yükseköğrenim kurumları girişleri genellikle Amerika ile benzerlikler göstermektedir.

Kanada Üniversitelerine doğrudan giriş şartları:
  • Yeterli Düzeyde İngilizce Dil Seviyesi( TOEFL veya IELTS)
  • Belirli bir Seviyenin Üstünde Not Ortalaması (Lise Diploması veya Üniversite Transkripti)
  • Ders dışı Aktiviteler ve CV ( Sosyal faaliyetler, spor faaliyetleri, gönüllülük hizmetleri ve öğrencinin katıldığı yarışmalar vb.)
Giriş seviyesi bir ingilizcem mevcut ve bildiğim kadarıyla ingilizcen yeterli değilse de seni yoğun bir ingilizce kursuna sokuyolarmış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam çıkmak istiyorsanız tabi gidin sizin içinde iyi olacaktır.

o.O2
Dostum orda bişeyler öğrenip burda sınırlı verilen eğitime biraz katkıda bulunmak istiyorum (yazılım alanında)

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Dostum orda bişeyler öğrenip burda sınırlı verilen eğitime biraz katkıda bulunmak istiyorum (yazılım alanında)
Hocam inşallah gelecek hayatınız bu istediklerinizin gerçekleşmesi ile dolu olur :)
Benimde hayalim yok değil ama sadece hayal.

ustaShifu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Yunus
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam inşallah gelecek hayatınız bu istediklerinizin gerçekleşmesi ile dolu olur :)
Benimde hayalim yok değil ama sadece hayal.
Anlatabilirsiniz hocam dinlerim elimden geldiğince yardımcı olurum, belki sizden küçük belki büyüğümdür naçizane tavsiye verebilirim.

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Anlatabilirsiniz hocam dinlerim elimden geldiğince yardımcı olurum, belki sizden küçük belki büyüğümdür naçizane tavsiye verebilirim.
Üniversite 1. sınıfım.
Amacım Yurtdışında çalışarak kendimi geliştirmek. Kendimi geliştirmemi tamamlarken de ülkem adına katkı sağlayacak işlerde bulunmak.
Şimdilik ne yapacağımı düşünüyorum sadece.

ustaShifu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Yunus
Üniversite 1. sınıfım.
Amacım Yurtdışında çalışarak kendimi geliştirmek. Kendimi geliştirmemi tamamlarken de ülkem adına katkı sağlayacak işlerde bulunmak.
Şimdilik ne yapacağımı düşünüyorum sadece.
Hocam hangi bölüm ? ve maddi gücünüz varsa bence gidin çünkü ülkede yapılabilecek çok nadir meslek kaldı.. üzücü

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Hocam hangi bölüm ? ve maddi gücünüz varsa bence gidin çünkü ülkede yapılabilecek çok nadir meslek kaldı.. üzücü
Bilgisayar mühendisliği hocam.
Amacım daha çok işin geliştiricilik ve yazılım kısmına yönelmek.
Maalesef ki ülkemizde pek değer görmeyecek.
Şu an çok zor gitmem yurt dışına. İleride düşünüyorum.

ustaShifu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Yunus
Bilgisayar mühendisliği hocam.
Amacım daha çok işin geliştiricilik ve yazılım kısmına yönelmek.
Maalesef ki ülkemizde pek değer görmeyecek.
Şu an çok zor gitmem yurt dışına. İleride düşünüyorum.
Bende gidicem diyorum mesela ama kendimde aşşşırı güvensizlik var, normal insanların yanında türkçeyi bile zor konuşuyorum (heyecandan) orda nasıl ingilizce konuşabilirim diyorum

Burak.twitchNietral

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Burak Öztürk
Hocam bende lise 3 üm.
Üni yi ciddi anlamda yurtdışında okumak istiyorum. Şimdiden para biriktirmeye başladım. Ayıptır söylemesi 1k civarı para biriktirdim. İstediğim bölüm şuanlık iç mimar. Nasıl edeceğim ne yapacağım var mı bir bilginiz yada ne kadar bir bütçe lazım

Top Bottom