Neler Yeni

Zekayı sorgulamak

Xaprus

80+
Eskiden insanları okuyabilirdim her anlamda
Satrancı çok guzel oynardim
Özgüvenim yüksekti
Suankinden neredeyse her anlamda daha iyiydim

Bilmiyorum suanda duygularimla daha cok karar veriyorum
Satrqnci daha kotu oynuyorum :)
Kendimi gerizekâlı gibi hissediyorum açikçası

Teorilerim
1.Yüksek ihtimal cocukken yapilan iq testinin (136) sonucu gereği kendimi daha zeki olmak zorunda hissetmek ve herkesten daha hizli farkli olma çabası ile beraber gelen bıkkınlık sonucu içten içe istediğim sorunlardan kaçıyor olmam olabilir bunun sebebi

2.hakikatten gerizekalilaştim

Rica ediyoeum laf atmak icin bence 2.si gibisinden saçma seyler soylemeyin fikri olan veya bunun gibi bir durum yasamis olanlar cevap versin,teşekkürederim.

noadaffy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
170
İsim
Ü CİVAN
Hahaha güldürdü ama ben şunu anladım bende söyle bir etki oldu diyim hatta Askerden önce yazılımda kendimi ilerletebiliyordum ancak askere gidip geldikten sonra beynim sıfırlandı bilgisayar basında cok rahat askerlik yapmama rağmen geçen 12 ayda nedense cok geriledim geldiğimdede eskiden ugrastığım emek verdiğim yada oturup bir video izleyip birşeyi cözmem ve yahut bir işi yarıda bırakmamak gibi şeylerim vardı ama bu cok değişti sabırsız herşeyin hızlı ve herşeyi yarıda bırakan kendimi geliştirmek için ne zaman bi udemy siber - yazılım yada trojen şifrelemeye girsem yarıda kalıyor bitiremiyorum bunada hala anlam veremiyorum eskiden birisini hacklemek için 7/24 düşünür hacklerdim simdi o yaptığım şeylere töbe uğrasmam salakmıyım diyom aman diyom geçiom değişik değşik şeyler ya amann diyorum yine :D :D

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Bana da ortaokulda IQ testi yaptılar 117 çıktı 1 sene öncesine kadar bildiğim şeyleri düşünmeden direkt söyledim şimdi söylemeden önce düşünüyorum acaba doğru mu biliyorum diye kafamın içinde sesler dolaşıyor bundan daha öncede bende takıntı hastalığı başlamıştı belki bunun bir etkisi olduğu kanaatindeyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bazen de insanlara yaşadığım sorun hakkında detaylı bilgi yani ince ayrıntısına kadar bilgi vermezsem bana yardımcı olamayacağını veya yanlış bir tanı koyacağını düşünüyorum mesela örnek olarak diş hekimine gittiğim zaman görsellerle anlatmaya çalışıyorum veya psikiyatri doktoruna gittiğim zaman gün gün ne yaptığımı hangi takıntılı düşünceler geldiğini anlatıyorum daha bir çok örnek veririm

Son düzenleme:

Xaprus

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bana da ortaokulda IQ testi yaptılar 117 çıktı 1 sene öncesine kadar bildiğim şeyleri düşünmeden direkt söyledim şimdi söylemeden önce düşünüyorum acaba doğru mu biliyorum diye kafamın içinde sesler dolaşıyor bundan daha öncede bende takıntı hastalığı başlamıştı belki bunun bir etkisi olduğu kanaatindeyim

Bazen de insanlara yaşadığım sorun hakkında detaylı bilgi yani ince ayrıntısına kadar bilgi vermezsem bana yardımcı olamayacağını veya yanlış bir tanı koyacağını düşünüyorum mesela örnek olarak diş hekimine gittiğim zaman görsellerle anlatmaya çalışıyorum veya psikiyatri doktoruna gittiğim zaman gün gün ne yaptığımı hangi takıntılı düşünceler geldiğini anlatıyorum daha bir çok örnek veririm
Psikiatri deme bana ya
Adama derdimi anlatiyom al sunu iç diyor
Sinirleniyorum çemkiriyorum
Sinirlendin bunu iç geçer diyor
Randevusu da 1000 tl adamin
Neyse kufur yasak herhalde

Psikiatri deme bana ya
Randevusu da 1000 TL adamin
Ayni detaycilik gecen seneye kadar bende de vardi
Kendiliginden gecti bu depremden sonra bitti gibi birsey oldu

Psikiatri deme bana ya
Randevusu da 1000 TL adamin

Ayni detaycilik gecen seneye kadar bende de vardi
Kendiliginden gecti bu depremden sonra bitti gibi birsey oldu
Not: depreme 10 km mesafede oturuyom

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,737
İsim
Sarp Yılmaz
Özgüvenim yüksekti

Teorilerim
1.Yüksek ihtimal cocukken yapilan iq testinin (136) sonucu gereği kendimi daha zeki olmak zorunda hissetmek ve herkesten daha hizli farkli olma çabası ile beraber gelen bıkkınlık sonucu içten içe istediğim sorunlardan kaçıyor olmam olabilir bunun sebebi

Rica ediyoeum laf atmak icin bence 2.si gibisinden saçma seyler soylemeyin fikri olan veya bunun gibi bir durum yasamis olanlar cevap versin,teşekkürederim.
valla kardeşim aynı sorunu yaşıyorum gün geçtikçe sanki gerizekalılaşıyorum ve bu çok rahatsız ediyor beni

DefKot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,804
İsim
DefKot
Kendini geerrizekalı gibi hissettiğinde şunları söyleyenleri düşün :

Messi Doğal yetenek Ronaldo çalışarak böyle oldu.
Türkiye nin en büyük takımı Galatasaray.
Ekonomi çok iyi.
Gençler nankör değer bilmiyor iş beğenmiyor.

Sonra otur ve tekrar düşün.

Xaprus

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kendini geerrizekalı gibi hissettiğinde şunları söyleyenleri düşün :

Messi Doğal yetenek Ronaldo çalışarak böyle oldu.
Türkiye nin en büyük takımı Galatasaray.
Ekonomi çok iyi.
Gençler nankör değer bilmiyor iş beğenmiyor.

Sonra otur ve tekrar düşün.
Yanlış yer kral onu twittera yazacaktin herhalde

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
fazla düşünmekten kendini ***** gibi görüyorsun aslında hala zekisin fazla şüpheci veya detaycı olabilirsin

Zechion

80+ Silver
Özgüvenim yüksekti

Teorilerim

Gerçekten aynı şeyleri ben de yaşamaya başladım yavaş yavaş. Bir soru sorulduğunda kafamda o kadar çok cevap, düşünce geçiyor ki hangisini söyleyeceğimi bilemeyip ***** gibi aptalca bi cümle kuruyorum. Cümle bile kuramıyorum diyerek kendimi yargılıyorum. Eskiden matematikte çok iyiyken şimdi çok kötüymüşüm gibi hissediyorum. Tüm derslerde aynısını hissediyorum. Yukarıdaki arkadaşların yazdığı gibi, her şeyin detayına kadar önem veriyorum. Mesela bir soru sorulduğunda, mesela kaç yaşındasın dendiğinde. Herkes yaşını söyler geçer, ben uzattıkça uzatıyorum. 18 yaşına ne kadar kaldığı, hangi ayda tam olarak o yaşıma gireceğim falan. Gerçekten bilemez haldeyim, tüm zekamı kaybetmiş, eski ben yerine yerime aptalın teki geçmiş gibi hissediyorum. Bunları fark ettikten sonra hayatımdan bilgisayar ve telefonu daha fazla çıkarmaya başladım.

Xaprus

80+
Gerçekten aynı şeyleri ben de yaşamaya başladım yavaş yavaş. Bir soru sorulduğunda kafamda o kadar çok cevap, düşünce geçiyor ki hangisini söyleyeceğimi bilemeyip ***** gibi aptalca bi cümle kuruyorum. Cümle bile kuramıyorum diyerek kendimi yargılıyorum. Eskiden matematikte çok iyiyken şimdi çok kötüymüşüm gibi hissediyorum. Tüm derslerde aynısını hissediyorum. Yukarıdaki arkadaşların yazdığı gibi, her şeyin detayına kadar önem veriyorum. Mesela bir soru sorulduğunda, mesela kaç yaşındasın dendiğinde. Herkes yaşını söyler geçer, ben uzattıkça uzatıyorum. 18 yaşına ne kadar kaldığı, hangi ayda tam olarak o yaşıma gireceğim falan. Gerçekten bilemez haldeyim, tüm zekamı kaybetmiş, eski ben yerine yerime aptalın teki geçmiş gibi hissediyorum. Bunları fark ettikten sonra hayatımdan bilgisayar ve telefonu daha fazla çıkarmaya başladım.
Mantikli hareket olmus teknolojiden uzaklasnak
Cunku sosyal medya ozellikle insana surekli mukemmel olmasi gerektigini empoze ediyor
Oysaki kimse mukemmel degil
Kimse en zeki degil
Kimse en mutlu degil

Cunku sosyal medya ozellikle insana surekli mukemmel olmasi gerektigini empoze ediyor
Kimse en zeki degil
Kimse en mutlu degil
Aslinda ozunde bize sosyal medya araciligiyladaha lux yasamamiz gerektigi asilabiyor daha iyi evlerde yasamamiz daha iyi arabalara binmemiz daha iyi telwfoblar kullanmamiz daha iyi giyinmemiz gerektigini dusunduruyor
Sonuc olarak biz mutsuz oluyoruz
Neden olduguna gelecek olursak aslinda ne kadar calisirsak calisalim ne kadar yukselirsek yukselelim herzaman daha ustu var ve her zaman daha ustu elde etmek icin daha fazla zamanimizi harcamamiz gerekiyor
Sonunda kazanan yine isveren oluyor
Beni de aydinlanttin kral aha siliyorum instagrami :))

Zechion

80+ Silver
Kimse en zeki degil
Kimse en mutlu degil
Zekamın hala farkındayım. Belki de gittiğim okul meslek okulu olduğu içindir. Sınavda istediğim sonuçları yapamadım ve meslek lisesine gittim. Meslek lisesinde derslerin temelleri en düşük seviye denebilir. Ondan olduğunu düşünüyorum. Sosyal medyayı azaltmamla birlikte konfor alanımdan da çıkmaya başladım. Mesela dersleri evde değil de kütüphanede yapıp, kafamın evdeki başka yerlere kaymasını da engellemeyi deniyorum. Biraz egoistçe bir yorum gibi gelebilir fakat zekamı kullanmayı öğrenirsem gerçekten sağlam karakterli ve çoğu kişinin imreneceği, hayatı boyunca çoğu şeyi başarmış bir kişi olacağımı düşünüyorum. Öğrenmeyi de deniyorum. Şuan elimde çok sağlam bir atom bombası var ve onu atma tuşuna sahip değilmiş gibi hissediyorum.

Aslinda ozunde bize sosyal medya araciligiyladaha lux yasamamiz gerektigi asilabiyor daha iyi evlerde yasamamiz daha iyi arabalara binmemiz daha iyi telwfoblar kullanmamiz daha iyi giyinmemiz gerektigini dusunduruyor
Sonuc olarak biz mutsuz oluyoruz
Neden olduguna gelecek olursak aslinda ne kadar calisirsak calisalim ne kadar yukselirsek yukselelim herzaman daha ustu var ve her zaman daha ustu elde etmek icin daha fazla zamanimizi harcamamiz gerekiyor
Sonunda kazanan yine isveren oluyor
Beni de aydinlanttin kral aha siliyorum instagrami :))
Sosyal medya bizi sadece kandırmaya dayalı. Kaç tane video kaydırdığımı bilmiyorum bile. Bu seviyede bir dikkatsizlik aşılıyor insana. Size de bu yolda yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. :)

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,062,751
Üyeler
168,829
Son üye