Boyum normal mi? Ağırlık antrenmanı boyu etkiler mi?

Yozgatlııı

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,319
Çok kolay kilo alan çok zor kilo veren aynı zamanda çok kolay kas kazanan omuz ve göğüsleri kalıplı duran bir adamım.

Yaşım 16, 6 ay sonra 17
Boy 168
Kilo 77

Anne 165
Baba 168

nadiren yüzme ile uğraşıyorum fitness salonuna gidiyorum bu yüzden boyumun kısa olacağını söylüyorlar ağırlık kaldırıldığım için ama bilmiyorum. Ama çevrem ve hocam kas kazanmaya çok müsait estetik bir üst vücudum olduğunu söylüyor

Fitnessı bırakmam boyum için iyi mi?

dostum fitness yapmak boyunu olumsuz etkilemez,boy %80 90 oranda genetikle alakalıdır

Geçende açılmıştı buna benzer bi konu hocam halterde kaldırmadığın sürece ağırlık hiçbişekilde boyu etkilemez devam et kesinlikle

Çok kolay kilo alan çok zor kilo veren aynı zamanda çok kolay kas kazanan omuz ve göğüsleri kalıplı duran bir adamım.

Yaşım 16, 6 ay sonra 17
Boy 168
Kilo 77

Anne 165
Baba 168

nadiren yüzme ile uğraşıyorum fitness salonuna gidiyorum bu yüzden boyumun kısa olacağını söylüyorlar ağırlık kaldırıldığım için ama bilmiyorum. Ama çevrem ve hocam kas kazanmaya çok müsait estetik bir üst vücudum olduğunu söylüyor

çok tedirgin oluyorsan basket oynamanı öneriyorum yaşın daha boyunun uzaması için çok müsait.

fitnessta boyunu negatif etkileyeceğini düşündüğüm sadece 2 haraket var. squat ve deadlift. bu 2 hareketin haricinde omurgaya baskı uygulayan hareket yok bunların da çok etkileyeceğini düşünmüyorum ama şimdi çıkıpda bilimsel kanıt yok felan dersenizde daha önce hiç araştırma yapıldı mı diye sorarım boy çok fazla faktöre bağlı genetik diyip geçilmez ki genetikte kesin sonuc vermiyor

maasai jump yaparak kemiklerinde mikro kırıklar oluşturabilirsin ayrıca d3k2 kullanman çok fayda eder

Yaşım 16, 6 ay sonra 17
Boy 168
Kilo 77

Anne 165
Baba 168

Bir sey olmaz böyle genetiği büyük oranda iyi beslen(bulduğun her şeyi ye demek değil bu düzenli beslen sağlıklı beslen) sporunu yap stresten uzak dur fazla da takma kafaya
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca sporu erken yaşta yapmak küçük yaşta yapmak motor becerilerini iyi geliştirir bu da ileride işine çok yarar.

Dostum boyun son 1 2 yıl içinde uzama göstermediyse çok fazla uzamayı bekleme açma germe hareketleri yaparak zıplama sporlarıyla uğraşarak, süt ve süt ürünleri tüketerek bi nebze belki uzarsın ama genetik çok şey :)(umarım yanılırım ve çokca uzarsın dostum boy kafaya takarsan sorunlu bir konu)

Boyun normal. Fitnessi bırakma, mini pekka gibi olursan daha kisa görünürsün biraz atletik ol.

Buna benzer bir konuyu toplasan 2 sene önce açmışımdır şimdi spam çoklu konu diye uyarı yiyorum :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,047
Üyeler
184,376
Son üye
yavri
Geri