Grub rescue hatası nasil cozerim

Lunarly

80+
Reaksiyon skoru
22
merhabalar bugün denemek için cachyos kurmuştum biraz linuxu anlamak için izlediğim videoda adam grub la kurun demişti bende öyle kurmuştum sonrasında bi sekilde zor geldi cachyos silmek istedim direkt olarak ikinci ssdimdeki alanı sildim sonrasında bilgisayarı yeniden başlattığımda sürekli grub rescue yerine atıyor unknown filesystem entering rescue mode kısmına giriyor ama eğer pc açılırken boot option kısmına girip windowsu seçersem açılıyor sorunu çözmek için bir video izlemiştim orda bootrec /fixmbr yapıyordu onu yaptım yine bir şey değişmedi nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim

Sorun çok basit Windows üzerinden çözmek için Windows'un boot partitionunu mount ederek ordan linux ile ilgili boot klasörünü silmelisin, bunun için youtube üzerinden Windows boot bölümü nasıl bağlanır gibi videolara bakabilirsin, Daha basit bir method ise Fedora Linux gibi Live CD kullanarak, Gnome partition toolu açarak Live sistemde boot bölümü unmount ederek daha sonra tekrardan bağlayabilirsin. Sonrasında dosya yöneticisi boot klasörünü görecektir ve aynı şekilde klasörün içinden silebilirsin.

cok tesekkur ederim ama sorun ondan kaynakli degildi sanirim cunku bicimlendirmistim diski ama sorunu cozdum bir video buldum videodaki adam cok basit bi sekilde halletti sadece powershellden bcdedit /enum firmware komutunu yazip ordaki grub in idsini alip silmem yeterliymis

cok tesekkur ederim ama sorun ondan kaynakli degildi sanirim cunku bicimlendirmistim diski ama sorunu cozdum bir video buldum videodaki adam cok basit bi sekilde halletti sadece powershellden bcdedit /enum firmware komutunu yazip ordaki grub in idsini alip silmem yeterliymis
çözebilmene sevindim

Geri