- Bütçe
- 15000
Arkadaşlar merhaba, gayet hatırı sayılır bir süre araştırmadan sonra Asus VG27AQML5A model monitörde karar kıldım. Laptoptan bağlanacağım monitöre, normalde hertzi daha düşük ve fiyatı daha uygun Asus TUF, AOC Q27G4ZR vb. marka monitörler vardı ama hdmi 2.0 desteklerinin olmamasından ötürü vazgeçtim. Çünkü 2k monitörler için hdmi 2.0 maksimum 144hz destek verebiliyormuş sanırım. Neden hdmi ye kafanı taktın, DisplayPort 1.4 var zaten diyebilirsiniz. Sebebi laptobumdan emin değilim tam, zaten laptopta düz bir DP1.4 portu yok, GPT'ye sorduğumda senin type-c portunda DisplayPort Alt Mode özelliği bulunmakta dedi. Ama ben bu riske girmemek adına nolur nolmaz diye hdmi 2.1 destekli Asus VG27AQML5A modelde karar kıldım. Yazılımla uğraşıyorum 2k seçme sebebim de o zaten, nadir hobilerimden bir tanesi de CS2 oynamak, başka başka oyunlar da oynarım ara sıra ama genelde CS2 oynuyorum severek. Birinci sorum şu, 27" 2k kategorisinde başka bir öneriniz var mı ? İkinci sorum ise laptobum victus 16, RTX4050 ekran kartı ve i7-14700HX işlemciye sahip. ve cs2 yi 250-300 FPS ile oynatabiliyor bana, ben bu yeni düşündüğüm asus monitörde yine bu FPSlere çıkabilir miyim ? Evet ekran kartım biraz düşük ama CS2 genel olarak CPU-bound bir oyun ve işlemcim de gayet yeterli bence, o nedenle benim fikrim 240hz oynatır ama sizlerin de fikirlerini merak ediyorum. Teşekkürler. Ha bir de aklıma gelmişken kara cumayı beklemeli miyim sizce bu monitör daha da düşer mi ?