ACİL YARDIM! KASA KURARKEN YANDI

v3ys7

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhabalar, yeni pc topladım aldım ve eve geldim. daha önce kendim toplamamıştım. en fazla ne olabilir ki diyerek kurdum. her şey yolundaydı bios'a girdim ve kontrol ettim. diğer tüm ayarları da yaptım. ancak kasanın fanları çalışmıyordu. arkadaki molexx bağlantısını yapmadım, belki ondandır diye düşündüm. Bağlantıyı yaptım ancak anakarttaki fan bağlantısını sökmeyi unuttum. güç verince yandı, dumanlar yükseldi. Hemen kapattım. Ardından ekran kartını ve fan bağlantılarını söküp güç verdim ve çalıştı, bir problem yok. ekran kartını bağladım ve bios'a girmeyi düşündüm. Girdi direkt işlemci sıcaklığı da 40 derecelerdeydi, bir problem görmedim. ancak yine de yanık kokusu duydum. Komple kapattım. Yarın aldığım yere itopya'ya götüreceğim. Ne yapmalıyım sizce ne olmuştur ?

Çok kısıtlı bütçe ile hareket ederken başıma bu geldi, keşke kurulumu da onlara bıraksaydım.

Merhabalar, yeni pc topladım aldım ve eve geldim. daha önce kendim toplamamıştım. en fazla ne olabilir ki diyerek kurdum. her şey yolundaydı bios'a girdim ve kontrol ettim. diğer tüm ayarları da yaptım. ancak kasanın fanları çalışmıyordu. arkadaki molexx bağlantısını yapmadım, belki ondandır diye düşündüm. Bağlantıyı yaptım ancak anakarttaki fan bağlantısını sökmeyi unuttum. güç verince yandı, dumanlar yükseldi. Hemen kapattım. Ardından ekran kartını ve fan bağlantılarını söküp güç verdim ve çalıştı, bir problem yok. ekran kartını bağladım ve bios'a girmeyi düşündüm. Girdi direkt işlemci sıcaklığı da 40 derecelerdeydi, bir problem görmedim. ancak yine de yanık kokusu duydum. Komple kapattım. Yarın aldığım yere itopya'ya götüreceğim. Ne yapmalıyım sizce ne olmuştur ?

Çok kısıtlı bütçe ile hareket ederken başıma bu geldi, keşke kurulumu da onlara bıraksaydım.
görüntü geldiyse belki o koku ekran kartının jelatinini çıkarmayı unuttuysanız ondan gelmiştir.

afiyet olsun

Ekler

• 1000033813.webp
    1000033813.webp
    26 KB · Hit: 80

Geçmiş olsun. Diyecek pek bir şey yok, ateş olmayan yerden duman çıkmaz dolayısıyla koku da gelmez :D
Elektriğe bağlıyken kasanın kapağını bile açmıyoruz biz, siz elektriğe bağlı üstüne bir de çalışırken molex bağlantısını takmışsınız.

Geçmiş olsun. Diyecek pek bir şey yok, ateş olmayan yerden duman çıkmaz dolayısıyla koku da gelmez :D
Elektriğe bağlıyken kasanın kapağını bile açmıyoruz biz, siz elektriğe bağlı üstüne çalışırken molex bağlantısını takmışsınız.
yok hocam bağlantıyı kesip taktım, zaten tekrar güç verdiğimde koptu kıyamet

Geçmiş olsun. Kasa fanları molex bağlantılı ise anakarta takılmıyor. Siz yine de uygun olduğunu düşündüğünüz bir yere molexi veya başka bir kabloyu taktıysanız kısa devre yapıp yanmış olabilir. Sistem özellikleri nedir bilmiyorum ama 40 derece boşta sıcaklık normal seviyedir sıkıntı olmaz. Molex uçlu fanlar dışında Argb yada rgb anakart bağlantısı olan fanları anakarta takmaya çalıştıysanız ve bilgisayar çalışır vaziyette tak çıkar yapmaya çalıştıysanız o şekilde de kısa devre yapar ve yakarsınız. Başıma geldi çünkü ordan biliyorum :) Sistem yeniyse aklınızda soru işareti kalmasın ve tabii ki garantiye gönderin. Ekran kartı ve işlemci soğutucu hariç montajlı göndermelerini rica edin.

Nasıl bir hasarla çıkabilirim bu işin içinden ? Temel bileşenler etkilenmiş midir sizce ?

Nasıl bir hasarla çıkabilirim bu işin i
Pc kasa fanları hariç normal çalışıyorsa sıkıntı fazla büyük değil demektir ama yine de belli olmaz. İçinde kuruntu kalmasın ve direkt kasayı İtopya'ya gönderin. Onlar her parçasını yetkili servisi kimse onlara gönderir testlerini yaptırır.

Evet dediğim gibi fan bağlantılarını sökünce normal bir şekilde açıldı, ancak yine de içeride koku var. Açılması inşallah ne anakart, ne işlemci ne de ekran kartına zarar gelmediğini gösteriyordur.

Evet dediğim gibi fan bağlantılarını sökünce normal bir şekilde açıldı, ancak yine de içeride koku var. Açılması inşallah ne anakart, ne işlemci ne de ekran kartına zarar gelmediğini gösteriyordur.
Evet fanlar yanmıştır onun kokusudur. Dediğim gibi benim de başıma geldi ama servis sıkıntı çıkarmamıştı daha güzel fanlarla değiştirmişlerdi. İtopya ile görüşün böyle böyle bi sıkıntı var diye. Sistemin parçalarını söküp kutulayıp mı göndereyim yoksa ekran kartı ve işlemci soğutucuyu ayrı kutulayıp kasayla beraber mi göndereyim diye sor. Onlar zaten anlaşmalı kargo firmasından size kod da verir ücretsiz gönderirsiniz. Tüm parçaların garantiye gitmesini ve bir sorun olup olmadığını öğrenmek istiyorum diye belirtin. En sonda montajlı göndermelerini rica edersiniz. Geldiğinde ekran kartını yine siz takarsınız bir de işlemci soğutmayı.

Yanık kokusu gitmez kolay kolay. Ana bileşenlere bir şey olduğunu sanmıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,996
Üyeler
184,370
Son üye
CK2000
Geri