İlk defa sistem topladım ne yapmalıyım?

AspectN

80+
Reaksiyon skoru
8
Sonunda hayalim olan lol dışında başka birşeyler oynayabileceğim bir bilgisayar topladım ama ne yapmam gerektiğiyle ilgili koca bı soru işareti var kafamda. Bilgisayarı ilk açtığımdan itibaren neler indirmeliyim yada ne testleri yapmalıyım, hangi ayarı kapatıp hangi ayarı acmaliyim, overclock'dan undervolt'a kadar her tavsiyeye açığım. İnce ayardan anlayan dostlarım yardımcı olursa sevinirim. Sistemi aşağıya yazıyorum darısı başınıza inşallah...Yeni sistem toplayacak arkadaslarada olabildigimce cevap verecem

AMD Radeon RX 9070XT GPU
AMD Ryzen R5 7600x CPU
Patriot Viper Venom 32GB(2×16) 30cl
Thermalright peerless Assassin 120 Black
MSI b650 gaming plus Anakart
Kingston 1TB Kc3000 SSD
Samsung Odyssey G65B 2K 27' monitör
Nzxt h6 Flow Case
Cooler Master MWE Gold 850W V3 80+ Gold PSU
Total Price: 92k

BU DEVİRDE PC TOPLANMAZ!!
PC TOPLAMAYA KARAR VERDİGİMDE RAMLARİN İKİSİ TOPLAM 6000 Dİ ŞİMDİ TANESİ 7000 TL
Satın alırken aldığın bayi kadar aldığınız siteye de dikkat edin Amazon>

92k çok değil mi o sisteme
monitör 10k ama banada pahalı geldi galiba indirim yokken ve tek tek toplanmış.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sonunda hayalim olan lol dışında başka birşeyler oynayabileceğim bir bilgisayar topladım ama ne yapmam gerektiğiyle ilgili koca bı soru işareti var kafamda. Bilgisayarı ilk açtığımdan itibaren neler indirmeliyim yada ne testleri yapmalıyım, hangi ayarı kapatıp hangi ayarı acmaliyim, overclock'dan undervolt'a kadar her tavsiyeye açığım. İnce ayardan anlayan dostlarım yardımcı olursa sevinirim. Sistemi aşağıya yazıyorum darısı başınıza inşallah...Yeni sistem toplayacak arkadaslarada olabildigimce cevap verecem

AMD Radeon RX 9070XT GPU
AMD Ryzen R5 7600x CPU
Kingston 1TB Kc3000 SSD
Nzxt h6 Flow Case

PC TOPLAMAYA KARAR VERDİGİMDE RAMLARİN İKİSİ TOPLAM 6000 Dİ ŞİMDİ TANESİ 7000 TL

monitör 10k ama banada pahalı geldi galiba indirim yokken ve tek tek toplanmış.

indirim yokken bile bence bu kadar tutmaz neyse toplamış adamın aklını bulandırmayalım belki fiyatı yanlış yazmıştır

indirim yokken bile bence bu kadar tutmaz neyse toplamış adamın aklını bulandırmayalım belki fiyatı yanlış yazmıştır
bulandırmak değil hatta belki faydamız olur . hiç araştırmadan direkt almışta olabilir ve hala iade şansı varsa bizde büyük bi iyilik yapmış oluruz :D

Fiyatın çok yüksek olma sebebi piyasanın bı anda fırlaması bir tane ekran kartı gözümün önünde bir günde 5k zamlandı monitör konusunda içime baya sinen bir model bizzat farklı farklı reviewlar izleyip bizzat vatanda kendim test edip aldım ve emin olun biraz özelliklerine, değerlerine göz gezdirip diğer monitörlerle olan ghosting tarzı testlerde kiyaslamalara bakınca(tek bı kanaldan değil bulabildiginiz her kaynağın verdiği bilgileri degerlendirip) anliyacaksınizki VA panel olmasına rağmen piyasadaki çoğu balon IPS panellerden daha önde ve kendisini amazondan 12.800 civarına almiştım ve sonuna kadar hak ediyo
Alırken direk en ucuz yerden almak yerine ilerde problem uasarsam sıkıntı cekmitom diye güvenilir yerlerden yaptım ama onlarda hadi Max 1.5-2k fiyat arttırmıştır. Emin ol alabildiğim en mantıklı ve ucuz fiyatlara aldım

Son düzenleme:

AMD Radeon RX 9070XT GPU
AMD Ryzen R5 7600x CPU
Kingston 1TB Kc3000 SSD
Nzxt h6 Flow Case

X670E GAMING PLUS WIFI
Sapphire Nitro RX 9070 XT
G.Skill Trident Z5 RGB 32 GB
BitFenix Cube V2 360mm
Raijintek Cratos ATX 3.1 850W 80+ GOLD
Raijintek ATREUS BT4 Black 4xARGB Showcase E-ATX

Razer Basilisk V3 - Kablolu

Kingston 1TB Fury Renegade ASUS ROG STRIX XG27ACMG 270HZ 2K
ŞURASI 95K YAPTI HOCAM BE SEN NAPTIN

Psu 6.5k
SSD 5k
Case 6.6k
Ekran kartı 32.5k
İşlemci 8.2k
Soğutucu 2.1k
Anakart 8 9 civarıydı
Ram 14k
Monitör 12.8k
X670E GAMING PLUS WIFI
BitFenix Cube V2 360mm

Hocam sıkıntı yok iade edebilirim hala daha uğraşırım yani sıkıntı yok ama dediğim gibi bu ürünün gidip pttavm yada n11den yada idegixteki satıcısından değilde amazondan falan almayı tercih ettim hem guvenilirlik ve iade yada garanti mevzusu olursa diye hemde taksitlendirme secenekleri için

X670E GAMING PLUS WIFI
BitFenix Cube V2 360mm

Bide işlemci olmadan kulakliği napayım 😂

Son düzenleme:
Psu 6.5k
SSD 5k
Case 6.6k
Ekran kartı 32.5k
İşlemci 8.2k
Soğutucu 2.1k
Anakart 8 9 civarıydı
Ram 14k
Monitör 12.8k

Hocam sıkıntı yok iade edebilirim hala daha uğraşırım yani sıkıntı yok ama dediğim gibi bu ürünün gidip pttavm yada n11den yada idegixteki satıcısından değilde amazondan falan almayı tercih ettim hem guvenilirlik ve iade yada garanti mevzusu olursa diye hemde taksitlendirme secenekleri için
hocam bende güvenilir yerlerden aldım örneğin psu ve kasa teknobiyotik ekran kartı incehesap ram 2. el 1 aylık ama
ssd incehesap hepsi güvenilir yerlerden işlemci de ordan sizin sistem benimkine nazaran düşük olmasına rağmen benden çok para vermişsiniz. ona şaşırdım. Artık iade etseniz de fiyatlar yüksek olduğu için çok bişey farketmez

Psu 6.5k
SSD 5k
Case 6.6k
Ekran kartı 32.5k
İşlemci 8.2k
Soğutucu 2.1k
Anakart 8 9 civarıydı
Ram 14k
Monitör 12.8k

Bide işlemci olmadan kulakliği napayım 😂
yazmayı unutmuşum 7800x 3d var hocam :D

Ekler

• 1000026423.webp
    1000026423.webp
    300.3 KB · Hit: 17
hocam bende güvenilir yerlerden aldım örneğin psu ve kasa teknobiyotik ekran kartı incehesap ram 2. el 1 aylık ama
ssd incehesap hepsi güvenilir yerlerden işlemci de ordan sizin sistem benimkine nazaran düşük olmasına rağmen benden çok para vermişsiniz. ona şaşırdım. Artık iade etseniz de fiyatlar yüksek olduğu için çok bişey farketmez
Hocam anladım seni de yazın olsa aynı sistemi toplasam senden ucuza toplardım ama şuan fiyatlar çok yüksek ve benim kaybedicek zamanım yoktu yani kisacasi senin aldığın 5070 ti yazın fiyatı 38 39 sa salliyorum o zamanın fiyatını şuan o kart çok rahat 47 48 falandır sadece damlar 2 ayda 6 binden 14 bin oldu

Hocam anladım seni de yazın olsa aynı sistemi toplasam senden ucuza toplardım ama şuan fiyatlar çok yüksek ve benim kaybedicek zamanım yoktu yani kisacasi senin aldığın 5070 ti yazın fiyatı 38 39 sa salliyorum o zamanın fiyatını şuan o kart çok rahat 47 48 falandır sadece damlar 2 ayda 6 binden 14 bin oldu
5070ti almadım ki hocam 9070xt :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,187,393
Üyeler
188,414
Son üye
MehmetByzt
Geri