Ben önce Lian Li ' nin Galahad II LCD sıvı soğutmasını aldım, 1 yıl ya oldu ya olmadı sıvı soğutmanın fanlarından biri şiddetli diğeri hafif kuş ötmesi gibi gıcırtı yapmaya başladı. Sadece ilk açılışta değil hem yükte hem boşta da yapıyordu. Dedim heralde rulmanın yağı bitti, yağladım ettim ama düzelmedi.
Sıvı soğutmanın performansından memnumum bu arada. Hafif pompa sesi var ama asusla aynı pompayı kullandıkları için bu pompanın biraz sesli olduğunu bilerek aldım. Neyse gittim 2nci bir Lian Li fan seti aldım (uni fan p28 3x120mm rgb siz model). Bu seti 2024 Kasım'da almışım bunda da yaklaşık 1 buçuk 2 aydır 1 tane fanında gıcırtı gibi ötme var. Şimdilik sadece pc açılışında yapıyor ama ilerleyen zamanda sürekliye döner.
Ha bide kasa önü 3'lü lian li setim var, 2023 Ekim'de almışım (uni fan sl infinity 3x120 mm modeli), hem performanslı hem de 2 seneyi devirdi hala taş gibi, Nazar değmesin gıcırtı bozulma ötme vs. hiçbirşey yok. Ama galahad II LCD ve uni fan p28 modelleri 1 yılı doldurmadan ya da yeni doldurmuşken ötme ve gıcırtı yapmaya başladı.
Ben şahsen tekrar alacak olsam Lian Li almam başka marka bakarım, sıvı soğutmasını da alsan 3lü fan da alsan kontrolcüsü ayrı dert, yazılımı gerçekten çöp, hatalarla dolu. Son 2 yılda çıkardıkları modeller 1 yıla yakın sürede bozuluyor.
Lian Li ile benim tecrübem bu şekilde, umarım sana bir fikri verir.