Kuyruk sokumum veya kalçamds kırık veya çatlak olabilirmi?

inter29

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba yurt dışındayım ve doktora şuan gitmem zor. Ondan ötürü forumda belki bu durumu yaşamış olanlara veya bir kaç gördüğüm sağlıkçı arkadaşlara danışmak istedim.

Bugün kaldırımdan yürürken ayağımdaki bottan dolayı buzu çok dert etmedim ama bir anda dengemi kaybedip arkaya doğru düştüm. Düşüşüm bir anda olduğundan net hatırlamıyorum ama sanırım dümdüz kaba ete doğru değil biraz daha yukarı doğru (bel, kalça, kemer hizası veya biraz altı) gibiydi. Düştüğümde o an bi 20 saniye kalkamadım sonra arkadaşımın yardımıyla kalkıp yavaş yavaş yürümeye başladım.

Şuanda hafiften genel bir ağrı var. Yürümemde bir problem yok gibi. Hafiften ağrıyor o kadar. Eğilip kalkarken biraz zorlanabiliyorim, hafif bir ağrı olabiliyor. Fakat sert bir zemine oturup ayaklarımı önüme alıp geriye doğru hafiften kendimi verince (belime doğru ağırlığı verince) bir anda kuyruk sokumu ile kemer hizası bölgesel olarak acayip ağrıyor ve batıyor.

Sizce bunda korkulacak bir şey varmı? Ne yapmam lazım, neyin faydası olur? Kırık/çıkık/çatlak veya sadece zedelenme olup olmadığı ayirt edilirmi? Korkum ilerleyen günlerde artması veya uzun vadede bir ağrının veya kalıcı hasarın oluşması. Bazı yerlerde yamulmadan dolayı problemler yaşayanları duydum. Tecrübesi olan varsa detaylıca anlatirsa sevinirim 🙏

Doktora gitmen lazım hoca buradan medet umma gitmediğin her dakika hata

Dostum öncelikle kesin tavsiyem doktora gitmen olacak. Kuyruk sokumu dediğimiz yer hassas, bir de düştüğün bölge biraz daha bel kısmına olduğu için oluşacak hasarı kestirmek belirsizlikten başka bir şey değil.
Hemen doktora gitmeni arkadaşın dediği gibi gitmediğin her dakika hata, kırık, çatlağa biz buradan müdahale edemiyoruz :( Umarım iyisindir. Sağlıcakla.

Dostum öncelikle kesin tavsiyem doktora gitmen olacak. Kuyruk sokumu dediğimiz yer hassas, bir de düştüğün bölge biraz daha bel kısmına olduğu için oluşacak hasarı kestirmek belirsizlikten başka bir şey değil.
Hemen doktora gitmeni arkadaşın dediği gibi gitmediğin her dakika hata, kırık, çatlağa biz buradan müdahale edemiyoruz :( Umarım iyisindir. Sağlıcakla.
Teşekkür ederim

İnternette genelde kırık veya çatlak problemi yaşayan kişiler dokunamiyorum, azıcık baskıda çok ağrıyor şeklinde yazmışlar. Çok şükür benim suanlık o kadar ciddi bir şey yok. Kendimi arkaya verdiğimde bile ağrı kuyruk sokumundan ziyade bele doğru vuruyor (veya direkt ikisinin arasında, bölgesel). Durum böyle olunca belki ciddi bir şey yoktur diye düşündüm. Yine doğru ve garanti değil ama evde kendi kendime anlamanın bir yolu varmıdır? Veya yapabileceğim herhangibir şey

Yani o bölgede bası uyguladığında vs. ağrı varsa yüksek ihtimalle sorun vardir, ama kılcal çatlaklarda bu tür olaylar olmayabiliyor. Doktor kesin sonucu verir dediğim gibi.

Geçmiş olsun. Kuyruk uç kısmı yani koksiksin hasar görmesi durumunda ki ağrı dayanılabilecek gibi değil onu biliyorum. Sen biraz daha üstte kemer hizasında diyorsun. Yumuşak doku hasarı almış ödem yapmış olabilir ama her türlü doktora gitmen önemlidir. Röntgen veya tomografi çekilmesi kafanda ki soru işaretlerini de kaldırır hem.

Doktora gitmene gerek yok. Bir de yurt dışındasın. Kim bilir ne kadar tutar. Yurtdışı sağlık sigortası yaptırmadın mı?

Neyse, gerek yok zaten. Biz teçhiz koyar, sonra da Üç İhlas, Bir Fatiha okuruz, geçer.

Geçmiş olsun. Kuyruk uç kısmı yani koksiksin hasar görmesi durumunda ki ağrı dayanılabilecek gibi değil onu biliyorum. Sen biraz daha üstte kemer hizasında diyorsun. Yumuşak doku hasarı almış ödem yapmış olabilir ama her türlü doktora gitmen önemlidir. Röntgen veya tomografi çekilmesi kafanda ki soru işaretlerini de kaldırır hem.
Sanki biraz kuyruk sokumu tarafinda da hareket/eğilip kalkma veya sert zemine oturup kendimi geriye doğru verincede (bunu yapınca ağrı/batma fazla) ağrıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Doktora gitmene gerek yok. Bir de yurt dışındasın. Kim bilir ne kadar tutar. Yurtdışı sağlık sigortası yaptırmadın mı?

Neyse, gerek yok zaten. Biz teçhiz koyar, sonra da Üç İhlas, Bir Fatiha okuruz, geçer.
Sigortayı direkt bulunduğum ülkede yaptırdım fakat sadece devlet hastanelerine acilden girişte karşılanıyormuş. Devlet hastaneleride çok rezalet diyorlar. 8-9 saat bekleme süresi, düzgün ilgilenmeme vs. Sizce doktorluk bir durum yokmu?

Kırık ya da çatlak olursa ağrıdan duramazsın. Büyük ihtimalle doku zedelenmesi gibi bir şeydir. İmkanın olur olmaz direkt doktora git.

Muhtemelen bir kaç ayı bulacak gibi 🥲

Oturarak çalışıyorsan basur yastıklarından al ona otur. Direkt üzerine oturma. Ya da hemen al evde de kullanırsın. Kuyruk sokumunu rahatlatır en azından. Ayrıca soğuk press yapabilirsin. Bir poşete doldur buzları, yüz üstü yatıp poşeti popona bırak. Biraz öyle kal. Çok ağrın olursa da kas gevşetici/ağrı kesici kullanırsın.

Geri