Rtx 4070 kasama sığar mı? Sistemimle uyumlu çalışır mı?

StereoB

80+
Reaksiyon skoru
2
Öncelikle iyi akşamlar dilerim. Arkadaşlar bende "VENTO VG15FE RGB ATX Gaming Kasa" model kasa var. Ufak bir araştırma yaptım ama cevaplardan pek tatmin olmadım. Rtx 4070'e geçmeyi düşünüyorum ama kasama rahat bir şekilde sığar mı bilmiyorum. Şu anda kullandığım kart rx 6700xt 2 fanlı ve rahat sığıyor (aşağıya fotoğraf ekleyeceğim). Rtx 4070'de 3 fan olması sanırım uzunluğunu artırıyor. Arkadaşlar ayrıca konu açıp da konu kirliliği yapmak istemediğim için bir sorum daha var. Rtx 4070'i sistemimde rahatça kullanabilir miyim, uyumsuzluk vs yaşar mıyım? Kasamda kullandığım parçalar şu şekilde:

FSP Hydro K Pro 750W 80+ Bronze 120mm Fanlı BULK Kutusuz Güç Kaynağı
AMD Ryzen 5 5600 MPK 3.5GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci

Asus Prime B450M-K II AMD AM4 4400MHz (OC) DDR4 Vga DVI HDMI M.2 mATX Anakart

Ekler

• WhatsApp Image 2026-01-17 at 18.35.31.webp
    WhatsApp Image 2026-01-17 at 18.35.31.webp
    135.8 KB · Hit: 33
  • WhatsApp Image 2026-01-17 at 18.35.31 (1).webp
    WhatsApp Image 2026-01-17 at 18.35.31 (1).webp
    146.1 KB · Hit: 29
Kasanızın ekran kartı desteği 34cm. Eğer alacağınız ekran kartı 34cm'den kısa ise rahatlıkla sığacaktır.

Rahat sığar. Ancak 1080p'de darboğaz yaşarsınız. En az 1440p'de çalıştırmanız lazım.

Kasanızın ekran kartı desteği 34cm. Eğer alacağınız ekran kartı 34cm'den kısa ise rahatlıkla sığacaktır.
Çok teşekkür ederim. Hocam bir de GIGABYTE RTX 4070 windforce modelini almayı düşünüyorum aslında, fiyat açısından da makul geldi. MSI vs gibi markalar 40 bin civarıyken bu model 26 bin gibi fiyatlara satılıyor. Aralarında ne fark var acaba?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Rahat sığar. Ancak 1080p'de darboğaz yaşarsınız. En az 1440p'de çalıştırmanız lazım.
Evet haklısınız, monitörümü de değiştireceğim zaten

Çok teşekkür ederim. Hocam bir de GIGABYTE RTX 4070 windforce modelini almayı düşünüyorum aslında, fiyat açısından da makul geldi. MSI vs gibi markalar 40 bin civarıyken bu model 26 bin gibi fiyatlara satılıyor. Aralarında ne fark var acaba?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet haklısınız, monitörümü de değiştireceğim zaten
Windforce soğutma olarak en boş model gösterişsiz kartondan yapılmış gibi genelde sıcaklık değerleri yüksek olur.
Not: Coil whine çıkma ihtimali bu modelde çok yüksek...

Windforce soğutma olarak en boş model gösterişsiz kartondan yapılmış gibi genelde sıcaklık değerleri yüksek olur.
Not: Coil whine çıkma ihtimali bu modelde çok yüksek...
Siz hangi modeli önerirsiniz?

Siz hangi modeli önerirsiniz?
Bütçenize uygun olanı alın, kötü yorum olsun diye yazmadım neden ucuz dediğiniz için bilgilendirdim. Windforce serisi çok üretiliyor sanırım stokların bittiğini neredeyse görmedim çünkü en ucuzu o model. Bende de 1660 super windforce var cw ve sıcaklık sorunu oluyordu. Marka öneremem çünkü fiyatlar çok değişken hesaplı olanı alın.

Bütçenize uygun olanı alın, kötü yorum olsun diye yazmadım neden ucuz dediğiniz için bilgilendirdim. Windforce serisi çok üretiliyor sanırım stokların bittiğini neredeyse görmedim çünkü en ucuzu o model. Bende de 1660 super windforce var cw ve sıcaklık sorunu oluyordu. Marka öneremem çünkü fiyatlar çok değişken hesaplı olanı alın.
Anladım, çok teşekkür ederim

Geri