Ortaöğretim Kpss ne kadar mantıklı?

johnqw

80+
Reaksiyon skoru
1
22 yaşındayım ve mevcut işimden ayrıldım.Teknik lise elektrik-elektronik mezunuyum.Eylül ayına kadar ortaöğretim yani lise kpss'ye çalışmak mantıklı mıdır?
Kontenjan durumları biraz az bu yüzden ikilemde kaldım.

en azından ön lisans yapmalısın, işin aşırı zor yoksa...

Dostum ben de orta öğretim KPSS için 2 yılımı heba etmeyi düşünmüştüm, lakin insanların deneyimlerini ve ülke içi siyaseti gözlemledikçe vazgeçtim. Tarikat mensubu ya da üst mevkilerde görev yapan bir kodamanın yakını değilsen KPSS boş iş. Vekilin biri açık açık utanmıyoruz dedi, gerisini sen düşün.

Haklısınız,torpilsiz ancak merkezi atamayla ve 82-85 puan civari gerekliymis bölümüm için o da tabi kontenjan açılırsa

22 yaşındayım ve mevcut işimden ayrıldım.Teknik lise elektrik-elektronik mezunuyum.Eylül ayına kadar ortaöğretim yani lise kpss'ye çalışmak mantıklı mıdır?
Kontenjan durumları biraz az bu yüzden ikilemde kaldım.
Gayet mantıklı. Benim kuzende aynı senin bölümden mezun. 83 puanla ankarada bakanlığa atandı. Dünyanın en rahat işini yaparak 55k maaş alıyo daha neolsun. Üni mezunu değilsen sermayende yoksa yapacağın en mantıklı işlerden
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostum ben de orta öğretim KPSS için 2 yılımı heba etmeyi düşünmüştüm, lakin insanların deneyimlerini ve ülke içi siyaseti gözlemledikçe vazgeçtim. Tarikat mensubu ya da üst mevkilerde görev yapan bir kodamanın yakını değilsen KPSS boş iş. Vekilin biri açık açık utanmıyoruz dedi, gerisini sen düşün.
Hata etmişsin gereksiz umutsuzluğa kapılmışsın

83 puan kalan 7-8 ay icerisinde yapılır gibi ustelik taşrada yaşıyorum belki daha düşüktür atama puanları

90 üstü puanlar alıp atanamayan tonla insan varken bu sınava emek vermeyi mantıklı bulmuyorum.
O dediğin lisans kpss için geçerli. Ortaöğretimde çevremde 85 altı puanlarla bile torpilsiz rahatça atananlar var. 90 üstü alıpta atanamayan ya istediği düşük kontenjanlı yer gelmemiştir ya da şartları sağlamıyodur. Puanın 2 sene geçerli ve 2 sene boyunca kurumların ilanlarını takip edersen illaki uygun bi yer bulur atanırsın

Ben beyinsiz biri olarak bunu açıköğretim mezunu olarak denedidim,MTAL mezunu ise kesinlikle ama kesinlikle yap bunu 80 puan bile yapsan yeter

Elektrik elektronik mezunuyum.Gecen sinav 74 almistim hic calismadan malum temel pek olmuyor meslek lisesinde

70 puan zaten hiç bilmiyenlerin puanıdır, yükseldikçe zorlaşır puan almak, en az 83 filan yapmak gerekebilir ama senin şansın belki mezun olduğun bölümden az giren olursa eğer ve yeterince de kontenjan olursa belki... Umutsuz olma, şuan en iyi seçenek çalışmak olmaz ise bence iki yıllık önlisans okuyup bir de öyle denemek.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,971
Üyeler
188,021
Son üye
Sarısaçlımehmetağa
Geri