Gayet mantıklı. Benim kuzende aynı senin bölümden mezun. 83 puanla ankarada bakanlığa atandı. Dünyanın en rahat işini yaparak 55k maaş alıyo daha neolsun. Üni mezunu değilsen sermayende yoksa yapacağın en mantıklı işlerden22 yaşındayım ve mevcut işimden ayrıldım.Teknik lise elektrik-elektronik mezunuyum.Eylül ayına kadar ortaöğretim yani lise kpss'ye çalışmak mantıklı mıdır?
Kontenjan durumları biraz az bu yüzden ikilemde kaldım.
Hata etmişsin gereksiz umutsuzluğa kapılmışsınDostum ben de orta öğretim KPSS için 2 yılımı heba etmeyi düşünmüştüm, lakin insanların deneyimlerini ve ülke içi siyaseti gözlemledikçe vazgeçtim. Tarikat mensubu ya da üst mevkilerde görev yapan bir kodamanın yakını değilsen KPSS boş iş. Vekilin biri açık açık utanmıyoruz dedi, gerisini sen düşün.
Hata etmişsin gereksiz umutsuzluğa kapılmışsın
O dediğin lisans kpss için geçerli. Ortaöğretimde çevremde 85 altı puanlarla bile torpilsiz rahatça atananlar var. 90 üstü alıpta atanamayan ya istediği düşük kontenjanlı yer gelmemiştir ya da şartları sağlamıyodur. Puanın 2 sene geçerli ve 2 sene boyunca kurumların ilanlarını takip edersen illaki uygun bi yer bulur atanırsın90 üstü puanlar alıp atanamayan tonla insan varken bu sınava emek vermeyi mantıklı bulmuyorum.