REYZEN 5 3600 DEN HANGİ İŞLEMCİYE GEÇİLMELİ BÜTÇE 10 BİN

can5353

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
10000
Herkese iyi günler
Yeni bir bilgisayar aldım ve işlemcisi güncel oyunlarda düşük kalıyor ve cs 2 gibi işlemci bazlı oyunlarda düşük fps veriyor monitörüm 280 hz ve buna göre akıcı bir oyun oynamak istiyorum sizce hangi işlemciye yükseltmeliyim ram 16 gb çift slot ekran kartım msı rtx 2070 anakartım msı b 450 gaming plus bütçem 10 bin tl aşmayacak şekilde önerilerinize açığım

2.el 5600 al kalanı harcama ekran kartını sat daha sonra 3070 3080 alabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ekran kartında günümüz için düşük kalıyor veya 6700xt alabilirsin o paraya.

2.el 5600 al kalanı harcama ekran kartını sat daha sonra 3070 3080 alabilirsin.

ekran kartında günümüz için düşük kalıyor veya 6700xt alabilirsin o paraya.
Bu elektronik ürünlerde ikinci el almak kumar gibi geliyor baana :)

Bu elektronik ürünlerde ikinci el almak kumar gibi geliyor baana :)
ram olsa neyse de işlemcide pek kumarlık durum yok çalışıyorsa sıkıntı yoktur 15 senelik işlemci bile sorunsuz çalışıyor 5000 serisi eskidiği için sıfırı 7000 serisi fiyatına satılıyor o parayı vermek istiyorsan sen bilirsin.

5600x almak saçmalık boşa para 5600 le aman aman fiyat farkı yok işlemciler de 2. el denenebilir 2. el 5600 al geri kalan parayla da ekran kartını yükseltirsin 2. el kumar gibidir ama temizini de bulabilirsin detaylı araştırırsan daha yüksek fps için de am5 taşınman daha mantıklı gibi 5600 de bir süre sonra tıkanıyor valoda 300fps üstü veriyor bende de 280hz var ve tatmin ediyor cs 2 bilmiyorum ama

5600x almak saçmalık boşa para 5600 le aman aman fiyat farkı yok işlemciler de 2. el denenebilir 2. el 5600 al geri kalan parayla da ekran kartını yükseltirsin 2. el kumar gibidir ama temizini de bulabilirsin detaylı araştırırsan daha yüksek fps için de am5 taşınman daha mantıklı gibi 5600 de bir süre sonra tıkanıyor valoda 300fps üstü veriyor bende de 280hz var ve tatmin ediyor cs 2 bilmiyorum ama
5600 kafi gibi görünüyor herkes aynısını söylüyor daha üst işlemciye geçmeyi düşünüyordum da ben gerek yok gibi duruyor 4500 tl 5600x buldum oturduğum bölgede gidip onu alacağım sanırım

5600x ile 5600 arasında çok büyük fark yok dediğim gibi para farkı var %15 lik performans için geçilmez o kadar para verilmez 5600 bakmak daha mantıklı ki bütçeyi de daha sonra kullanmak gerekiyor yine de siz bilirsiniz çünkü bu işlemcilerde ön bellek önemli ikisi de 32mb ön belleğe sahip fps fazlasıyla artar ama soğutma olarak eğer stock soğutucunuz varsa değiştirin kule tipi alın bir tane yoksa 80 dereceden aşağıya inmez

ram olsa neyse de işlemcide pek kumarlık durum yok çalışıyorsa sıkıntı yoktur 15 senelik işlemci bile sorunsuz çalışıyor 5000 serisi eskidiği için sıfırı 7000 serisi fiyatına satılıyor o parayı vermek istiyorsan sen bilirsin.
hocam bende sizin gibi düşünüyordum ama şans işi o da r5 1600 af almıştım ses sorunu vardı ses patlatıp kesiyordu tekrarda ses gelmiyordu performansta hiçbir sıkıntı yok ama ses problemi vardı sonra başka işlemci aldım ve sorun çözüldü işlemci en zor bozulan ürün diye biliyordum ama bu başıma gelince şaşırdım dikkat etmek gerekiyor

5600x ile 5600 arasında çok büyük fark yok dediğim gibi para farkı var %15 lik performans için geçilmez o kadar para verilmez 5600 bakmak daha mantıklı ki bütçeyi de daha sonra kullanmak gerekiyor yine de siz bilirsiniz çünkü bu işlemcilerde ön bellek önemli ikisi de 32mb ön belleğe sahip fps fazlasıyla artar ama soğutma olarak eğer stock soğutucunuz varsa değiştirin kule tipi alın bir tane yoksa 80 dereceden aşağıya inmez

hocam bende sizin gibi düşünüyordum ama şans işi o da r5 1600 af almıştım ses sorunu vardı ses patlatıp kesiyordu tekrarda ses gelmiyordu performansta hiçbir sıkıntı yok ama ses problemi vardı sonra başka işlemci aldım ve sorun çözüldü işlemci en zor bozulan ürün diye biliyordum ama bu başıma gelince şaşırdım dikkat etmek gerekiyor
1600af ilk zamanları mı çünkü 5600 (x) olmayanı sonra çıktı yani ikinci eli bile 3 seneliktir daha yeni bile olabilir ve üretim teknolojileri de farklı 1600af zen+ 12nm GlobalFoundries üretimiydi, 5000 serisi Tsmc 7nm daha sağlam bir fabrika sonuçta.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,265
Üyeler
188,223
Son üye
hashiramaxd
Geri