Oyun oynarken ekran donuyor hiçbirşey yapamıyorum

Jestouch

80+
Reaksiyon skoru
0
Bilgisayarda oyun oynuyorken herhangi bir oyun , ekran kartı yüzde yüz yüke biniyor 77 derecelerde çalışıyor 2 3 dk oynuyorum ekran donuyor bilgisayar çalışmaya devam ediyor fanlar dönüyor klavye mouse nin ışığı yanıyor ama ekran tamamen donuyor , düşük güç harcayan oyunlarda fps kısıtlayınca minecraft vb. herhangi bir donma olmuyor alt tab yapamıyorum kısayol kullanılmıyor power tuşuna basılı tutup anca kapatabiliyorum geri açmak için powera basınca siyah ekranda kalıyor tekrar kapatıyorum 15 20 dk bekledikten sonra bilgisayar açılıyor. Format attım driver güncelledim hiçbirşey olmadı yüke binince ekran donuyor hiçbirşey yapamıyorum.
Format atmadan önce ekran donup kapandığında 0xc0000001 hatasını alıyordum formattan sonra hata almıyorum ama donma devam ediyor.

Sistem:
Ryzen 5 5600G

Msi ventus rtx 2060 xs 6gb (2. el)

Asrock b450mhdv 2024 güncel bios kurulu

Kingston 8+8=16gb 3200mhz ram (xmp açık)

Kingston nvme 500gb m2 + kioxia 500gb m2

Aerocool cylon 500w psu

Bilgisayarı yaklaşık 2,5 3 yıl önce aldım ekran kartı 2. el olduğu için daha yaşlı

10 Dakikalık 2 adet test yaptım

1. 10 Dakikalık OCCT Testi : CPU 62 Derece gördü 1.10V ve 40W
CPU APU : 60 Derece Gördü 1.4V 57W

2. 10 Dakikalık OCCT TESTİ: CPU: 63 Derece gördü 1.10V 40W
(5 Ocak 2026 Driver Kurulu DDU ile) GPU: RTX 2060 80 Derecede Çalıştı 1.038V 144.46W Çekti

beklemediğim bir olay oldu normalde oyunda yüke bindiğinde sistem 3 5 dakikada tamamen donardı fakat OCCT testinde sistem donmadı ekran kartı oyundakinin aksine 3 derece daha sıcak çalıştı 10 Dakikalık bir teste herhangi bir donma olmadı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

belirtmemde fayda olur diye söylüyorum

Kingston m2 anakartın m2 slotunda sağlığı yüzde 93 17418 Saat çalışmış 3100 2400 okuma yazma değerlerine sahipken
kioxia x1 to m2 aparatıyla anakartıma takılı yüzde 89 7250 saat çalışmış 500 500 okuma yazma değerlerine sahip

her iki m2 ssd ye kurduğum oyun bugüne kadar sorunsuz bir şekilde çalışıren bugün belirtmiş olduğum problemi yaşadım

Son düzenleme:
Teyit etmek için soruyorum Hdmi kablosu Anakarta mı takılı?

2. teste display kablo kullandım monitörden ekran kartına 1. teste hdmi kullandım monitörden anakarta

10 dakikalık VRAM testide yaptım 6gb vramin tamamı kullanıldı ekran kartı ortalama yüzde 80 de çalıştı 66 dereceyi geçmedi 95w çekti

Son düzenleme:
Bilgisayarda oyun oynuyorken herhangi bir oyun , ekran kartı yüzde yüz yüke biniyor 77 derecelerde çalışıyor 2 3 dk oynuyorum ekran donuyor bilgisayar çalışmaya devam ediyor fanlar dönüyor klavye mouse nin ışığı yanıyor ama ekran tamamen donuyor , düşük güç harcayan oyunlarda fps kısıtlayınca minecraft vb. herhangi bir donma olmuyor alt tab yapamıyorum kısayol kullanılmıyor power tuşuna basılı tutup anca kapatabiliyorum geri açmak için powera basınca siyah ekranda kalıyor tekrar kapatıyorum 15 20 dk bekledikten sonra bilgisayar açılıyor. Format attım driver güncelledim hiçbirşey olmadı yüke binince ekran donuyor hiçbirşey yapamıyorum.
Format atmadan önce ekran donup kapandığında 0xc0000001 hatasını alıyordum formattan sonra hata almıyorum ama donma devam ediyor.

Sistem:
Ryzen 5 5600G

Msi ventus rtx 2060 xs 6gb (2. el)

Asrock b450mhdv 2024 güncel bios kurulu

Kingston 8+8=16gb 3200mhz ram (xmp açık)

Kingston nvme 500gb m2 + kioxia 500gb m2

Aerocool cylon 500w psu

Bilgisayarı yaklaşık 2,5 3 yıl önce aldım ekran kartı 2. el olduğu için daha yaşlı
Bende ryzen 7 7800x3d msi 5070 var ayni sorunu bende yaşadım hala yaşıyorum önceden yüke binince monitor gidiyordu pc çalışıyordu ama fanlar bide tam güce giriyordu sonra bir abi geldi halletik şimdi nadiren durduk yere yapıyor forza da araba değiştiriyorum mesela bir anda monitor gidiyor geri kalan her şey calisiyor ve arkada steam araması açıksa o bile devam ediyor ama ekran yok

10 dakikalık furmark testi yaptım 1080p de 108 fps verdi ekran kartı 80 derecede çalıştı vramların yüzde 12 si kullanıldı ve vramlar 95 derecede çalıştı ekran kartının 2 fanıda 3138 RPM de çalıştı ve cpu daki dahili grafik apu 40 derecede çalıştı ve testte herhangi bir kasma donma çökme olmadı

10 dakikalık furmark testi yaptım 1080p de 108 fps verdi ekran kartı 80 derecede çalıştı vramların yüzde 12 si kullanıldı ve vramlar 95 derecede çalıştı ekran kartının 2 fanıda 3138 RPM de çalıştı ve cpu daki dahili grafik apu 40 derecede çalıştı ve testte herhangi bir kasma donma çökme olmadı
Üyelere bildirim gitmesi için lütfen cevap veya alıntı yaparak cevap verin hocam, şimdi 2. testte yani ekran kartına taktığınızda hotspot ve temp sıcaklığı kaç derece?
Birde 2. testte oyun oynadınız mı sanırım işlemci grafik kartını kullandınız.

Üyelere bildirim gitmesi için lütfen cevap veya alıntı yaparak cevap verin hocam, şimdi 2. testte yani ekran kartına taktığınızda hotspot ve temp sıcaklığı kaç derece?
Birde 2. testte oyun oynadınız mı sanırım işlemci grafik kartını kullandınız.
ekran kartına güç verdiğim 6+2 pinlik kabloyu değiştirdim psu da 2 tane 6+2 lik kablo vardı diğerini taktım şuan oyunda test ettim herhangi bir sorun yok donma çökme olmadı birdaha bu sorunu yaşarsam tekrardan buraya yazıcağım

ekran kartına güç verdiğim 6+2 pinlik kabloyu değiştirdim psu da 2 tane 6+2 lik kablo vardı diğerini taktım şuan oyunda test ettim herhangi bir sorun yok donma çökme olmadı birdaha bu sorunu yaşarsam tekrardan buraya yazıcağım
Anladım önceki kablo ile ekran kartı kaç w çekiyordu testde ve oyunlarda?

Anladım önceki kablo ile ekran kartı kaç w çekiyordu testde ve oyunlarda?
ilk takılı olan oyunlarda çökme yaşadadığım kabloda 140w çekiyordu 2. kablodada aynı şekilde 140w çekiyor

güç kaynağım şuanlık idare ediyor gibi ileride değiştirmem gerekicek sanırım birde ekran kartına bakım yapmam lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,460
Üyeler
188,249
Son üye
vipiptvtr
Geri