Max 40 mm yükseklik AM5 CPU soğutucu önerisi

atar1993

80+
Reaksiyon skoru
173
Bütçe
5000
Merhaba. Mini sistem topladım fakat işlemci soğutucu ihtiyacım var. Shuriken 3 soğutucu almıştım fakat tasarım hatası nedeniyle RAM ve VRM-I/O bloğunun olduğu yere üflediği için havayı dışarı atamıyor. 40mm max yüksekliğe sahip bir soğutucu aramaktayım.

hocam 40mm soğutucu türkiyede bulmanız pek mümkün gibi durmuyor.kasanızın modelini yazarmısınız kontrol edelim.

hocam 40mm soğutucu türkiyede bulmanız pek mümkün gibi durmuyor.kasanızın modelini yazarmısınız kontrol edelim.
https://www.amazon.com.tr/dp/B0DVZ43PYH?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title (A07 diye geçen 3.9L'lik model)
Kasa olarak bu model. Daha önceden 45mm'lik kalınlıkta bir soğutucu almıştım. Kasa özelliklerinde belirtilmediğinden uyacağını düşünmüştüm ama malesef olmadı. Elimdeki TEMU'dan aldığım 45 mm'lik bu dandik soğutucu işlemciyi soğutabiliyor fakat kasaya sığmıyor. Kasaya sığan bir soğutucuya geçeyim dedim bunu bulabilmiştim fakat bunda da dediğim gibi RAM ve I/O bloğunun olduğu yere üflediği için sorun oluyor.
1769415789155.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bunların videolarını izleyerek uyumluluk kontrolünü sağlayabilirsiniz.Bu arada çok mini kasalar gördüm ama sizin kasa baya baya minicikmiş :)

Son düzenleme:

NOCTUA NH-L12Sx77 Intel LGA1954/1851/1700/1200/115x, AMD AM4, AM5 İşlemci soğutucusu - inventus

NOCTUA NH-L12Sx77 Intel LGA1954/1851/1700/1200/115x, AMD AM4, AM5 İşlemci soğutucusu
inventus.com.tr
inventus.com.tr
Bu 77 cm fazla yüksek.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi: 4 dakika önce
Bu 2 seçeneğede bakmıştım. Malesef kurulum sonrası yine RAM ve I/O tarafına üflüyor. Izgara yönü yukarı aşağı bakacak şekilde ayarlanamıyor. Aslıda wraith soğutucular gibi direk sağa sola rastgele havayı dağıtan bir tasarım bana daha iyi gelir ama böyle bir örnek göremedim malesef.
1769416547168.webp

bunların videolarını izleyerek uyumluluk kontrolünü sağlayabilirsiniz.Bu arada çok mini kasalar gördüm ama sizin kasa baya baya minicikmiş :)
İnceleme yazısı paylaşacağımda soğutucu olayını bi çözemedim malesef. Olabildiğince küçük toplamaya çalışınca baya aksiyon yaratıyor. TEMU'dan aldığım soğutucu ile 85W ile işlemci max 75 dereceleri görüyordu. Şimdi bu soğutucuda hava akışı yüzünden 40W kullanımda bile 75 dereceyi aşar hale geldi.

94.5 x 95 x 38 mm ölçülere sahip hocam bu soğutucular hakkında bilgim yok ama fikir olması açısından öneride bulunmak istedim.

94.5 x 95 x 38 mm ölçülere sahip hocam bu soğutucular hakkında bilgim yok ama fikir olması açısından öneride bulunmak istedim.
Attığınız bağlantıdaki ölçüler sadece soğutucu bloğu ölçüsü. Fanla beraber toplam 53 mm yapıyor. Zaten modelin x53 olması bu sebepten. X36 modeli lazım bana. Fakat X36 modelide Türkiyede satılmıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,471
Üyeler
188,943
Son üye
huseyin319
Geri