7500f güncelleme için 7800x3d vs 9800x3d.

İşlemciyi ne yapacaksın hocam satmayı düşünüyor musun?

İşlemciyi ne yapacaksın hocam satmayı düşünüyor musun?
değiştirirsem satarım hocam.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sabit yük altında PSU sağlam kalıyor olabilir fakat alt tab yapınca vs. ani yük değişimlerinde kararsız kalıyor olma ihtimali var. Bir diğer olası problem ramlerin olduğunu düşünüyorum. Farklı ramlerle deneme imkanın varsa denermisin?

Sarı siteden aynı fiyata 7800x3D alsan daha iyi hocam ama illa 0 olsun diyosan kötü işlemci değil.
hocam valla dediğim gibi testlerde sorun yok dedi program ramler için, bana yardımcı olan arkadaş en son yaptığı ayarlardan sonra bir daha reset problemi olursa ekran kartını bana yakın bir yerde oturan arkadaşına götürmemi istedi, onun sistemi sağlammış 1-2 gün kalacak test edecek onda reset olmazsa sorun psu derim onda da reset olursa sorun ekran kartıdır dedi.

değiştirirsem satarım hocam.

hocam valla dediğim gibi testlerde sorun yok dedi program ramler için, bana yardımcı olan arkadaş en son yaptığı ayarlardan sonra bir daha reset problemi olursa ekran kartını bana yakın bir yerde oturan arkadaşına götürmemi istedi, onun sistemi sağlammış 1-2 gün kalacak test edecek onda reset olmazsa sorun psu derim onda da reset olursa sorun ekran kartıdır dedi.
Ramlerde problem yoksa net PSU dur hocam ekran kartından dolayı reset atacağını sanmıyorum.

Ramlerde problem yoksa net PSU dur hocam ekran kartından dolayı reset atacağını sanmıyorum.
psu için occt testi ve bir ton test yaptık reset atmadı sadece oyunlara girince oluyor.

Hocam sabit yük altında PSU sağlam kalıyor olabilir fakat alt tab yapınca vs. ani yük değişimlerinde kararsız kalıyor olma ihtimali var. Bir diğer olası problem ramlerin olduğunu düşünüyorum. Farklı ramlerle deneme imkanın varsa denermisin?

Sarı siteden aynı fiyata 7800x3D alsan daha iyi hocam ama illa 0 olsun diyosan kötü işlemci değil.
7 aylık az kullanılmış 7800x3d kaça satılır ?

7 aylık az kullanılmış 7800x3d kaça satılır ?
12 falan hocam.

13 de olabilir ama tam bakmak lazım.

psu için occt testi ve bir ton test yaptık reset atmadı sadece oyunlara girince oluyor.
ani voltaj dalgalanmasında belki patates oluyor olabilir.

Bütçe kısıtlı ise önceliği sistemin problemini belirlemeye verin.Windows 11 kullanıyorsanız mutlaka bu çökmelerde minidump dosyası oluşmuştur.Bu dosyayı windbg programı ile açıp hataya sebeb olan durumu öğrenme şansınız var.İnternette bir çok kaynaktan veya yapay zekadan destek alabilirsiniz dosyanın analizi ile ilgili.

ZEN6 işlemciler bu sene gelir mi?.
2027 sonu gibi geliyor bana.

Ekran kartı sistemin açılmamasına bile sebep olabiliyor :D bir abimin 2080 süperi bozuldu kart çalışıyor fanlar dönüyor her şey süper ancak ekran gelmiyordu takılı iken.

Bütçe kısıtlı ise önceliği sistemin problemini belirlemeye verin.Windows 11 kullanıyorsanız mutlaka bu çökmelerde minidump dosyası oluşmuştur.Bu dosyayı windbg programı ile açıp hataya sebeb olan durumu öğrenme şansınız var.İnternette bir çok kaynaktan veya yapay zekadan destek alabilirsiniz dosyanın analizi ile ilgili.
hocam anlayan arkadaşın dediğine göre yazılımsal bir şey değil olay görüntüleyicisine baktı minidump dosyasına baktı ani çökme olarak görünüyor o kadar neyden kaynaklandığı belli değil testlerde de herhangi bir problem yok en ufak hata vermiyor sistem ama oyunlarda dediğim reset problemi var

hocam anlayan arkadaşın dediğine göre yazılımsal bir şey değil olay görüntüleyicisine baktı minidump dosyasına baktı ani çökme olarak görünüyor o kadar neyden kaynaklandığı belli değil testlerde de herhangi bir problem yok en ufak hata vermiyor sistem ama oyunlarda dediğim reset problemi var
Aklıma gelen birkaç noktayı paylaşayım belki yardımı dokunur.

Ram Expo profilini standarta orjinal mhzsinde bir süre kullanılıp bakılabilir.

Eğer Pbo açık ise - curve değeri verip undervolt yapıldıysa ve işlemcinin silikon kalitesi düşük ise - değer fazla olabilir bu tür durumlarda sistem kararsızlık yaşayabiliyor reset ve donma yapabiliyor.Pbo kapatıp test etmekte fayda var.

Şimdilik yaşadığım tecrübe ettiğim olaylar arasında bunlar var.

Aklıma gelen birkaç noktayı paylaşayım belki yardımı dokunur.

Ram Expo profilini standarta orjinal mhzde bir süre bakılabilir.

Eğer Pbo açık ise - curve değeri verip undervolt yapıldıysa ve işlemcinin silikon kalitesi düşük ise - değer fazla olabilir bu tür durumlarda sistem kararsızlık yaşayabiliyor reset ve donma yapabiliyor.Pbo kapatıp test etmekte fayda var.

Şimdilik yaşadığım tecrübe ettiğim olaylar arasında bunlar var.
hocam bios şu an default ayarda en ufak bir güçlendirme yok expo açık kapalı o da farketmiyor reset atıyordu en son bir kaç ayar yaptı arkadaş dün 4-5 saat oynadım atmadı bakalım 1-2 gün daha test edeceğim atmazsa 9800x3d atarsa artık hayırlısı.

Arkadaşlar merhaba sistemim imzada yazıyor, monitörüm 2k 165hz, sadece battlefield 6 redsec ve Lol oynuyorum şu anki işlemcim 7500f hepsiburada vadefarksız 9 taksit kullanarak başlıkta yazan işlemcilerden birine güncellemeyi düşünüyorum hangisi daha mantıklı olur ?
7800x3d ile 9800x3d arasında aham şaham böyle iyi ki bunu almışım diyeceğiniz bir performans farkı olacağını düşünmüyorum açıkcası ama yinede zen 5 olduğu için 9800x3d daha uzun vadeli olacaktır fakat 7800x3d büyük ölçüde isteklerinizi karşılayacak bir işlemcidir fiyat performans olarak hala en güçlü oyun işlemcileri arasında.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,273
Üyeler
197,170
Son üye
travizyonist
Geri